Alpine lanceert nieuwe versies


• Twee nieuwe versies A110 voor de openbare weg, een voor het circuit
• Uitvoeringen Pure en Légende met verschillende karakters
• Nieuwe exterieurkleuren en wieldesigns beschikbaar


Na de succesvolle introductie van de A110 Première Edition presenteert Alpine drie nieuwe versies van de lichtgewicht sportcoupé. De A110 Pure en A110 Légende zijn twee productiemodellen die het aanbod van Alpine versterken, terwijl de door Signatech ontwikkelde A110 GT4-raceauto een nieuw hoofdstuk toevoegt aan de rijke autosporthistorie van Alpine.


De Alpine A110 Pure en A110 Légende verschillen qua karakter maar bieden dezelfde technische specificaties als de gelimiteerde A110 Première Edition, waarvan alle 1.955 exemplaren vijf dagen na de verkoopstart al waren uitverkocht. De Pure is meer op de bestuurder gericht en het meeste trouw aan de originele A110 Berlinette die in 1973 de Rally van Monte Carlo op zijn naam schreef. De Légende bezit meer kenmerken van een ‘grand tourer’ voor dagelijkse bruikbaarheid, zoals zesvoudig verstelbare comfortstoelen en een rijke uitrusting.

De Pure en Légende zijn gebaseerd op hetzelfde lichtgewicht en uitzonderlijk sterke aluminium chassis als de Première Edition, dat de basis vormt voor de kenmerkende eigenschappen van het merk Alpine en de wendbaarheid van de A110. De in het midden geplaatste 1,8-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 252 pk staat garant voor opwindende prestaties, terwijl de double-wishbone wielophanging zorgt voor het dynamische evenwicht en reactievermogen van een echte Alpine.

Behalve de nieuwe uitvoeringen Pure en Légende presenteert Alpine ook drie nieuwe carrosseriekleuren – Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre – en vier nieuwe wieldesigns.

De nieuwe A110 GT4-raceauto is ontwikkeld door Signatech – de vaste autosportpartner van Alpine – en gaat de boeken in als dé ultieme A110 voor op het circuit. De GT4 is de tweede raceversie van de A110 en ten opzichte van de A110 Cup voorzien van meer vermogen en verbeterde aerodynamica voor meer downforce.

Een klein aantal A110 GT4’s zal in de tweede helft van 2018 op verschillende circuits in Europa te zien zijn, voordat het model op grotere schaal in productie gaat. Alle A110 GT4’s worden geleverd aan klantenteams met fabrieksondersteuning van Signatech. Bovendien is het mogelijkheid om een A110 Cup naar GT4-specificatie te upgraden.

   


Pure en Légende versterken A110-aanbod


• Pure meest op bestuurder gerichte versie
• Légende met meer raffinement voor dagelijks gebruik
• Beide versies met dezelfde technische specificaties als Première Edition
• Nieuwe exterieurkleuren, comfortstoelen en wieldesigns


De uitverkochte A110 Première Edition werd eind 2017 geïntroduceerd en is de eerste nieuwe Alpine in meer dan twee decennia. Met de nieuwe, ongelimiteerde uitvoeringen Pure en Légende zet Alpine het succesverhaal onverstoord voort.


Dankzij de verschillende karakters van de Pure en Légende spreekt de A110 een bredere doelgroep aan. Onderhuids zijn beide uitvoeringen voorzien van dezelfde aluminium structuur, turbomotor en wielophanging als de Première Edition. Daarmee blijven de nieuwe versies trouw aan de kernwaarden van Alpine ten aanzien van wendbaarheid, prestaties en scherpte. De Pure is ontworpen om te excelleren op bochtige bergwegen, terwijl de Légende meer verfijning en raffinement toevoegt voor dagelijks gebruik en lange afstanden.


De Pure is de meest op de bestuurder gerichte versie en in dat opzichte vergelijkbaar met de Première Edition. Hij verwijst naar de klassieke modellen van Alpine die talloze overwinningen behaalden op Europese circuits en in rally’s in de jaren zestig en zeventig. De A110 Pure biedt een ‘ongefilterde’ rijervaring dankzij de ultieme connectie tussen mens en machine. Het model is voorzien van 17-inch wielen en verregaande gewicht besparende maatregelen, waaronder speciale Sabelt-sportstoelen met een gewicht van slechts 13,1 kg per stuk, waarmee het voertuiggewicht uitkomt onder de 1.100 kg.


Zijn sportieve geaardheid wordt onderstreept door de interieurdelen in mat carbon en leder/microvezel stoelbekleding. Elke A110 Pure is standaard uitgerust met de Mode Selector waarmee kan worden geschakeld tussen de rijmodi Normal, Sport en Track. Climate control, satelliet navigatie, mySPIN smartphone connectiviteit en LED-koplampen en -achterlichten zijn eveneens standaard. Daarmee is de dagelijkse bruikbaarheid niet aangetast door de zoektocht naar zoveel mogelijk rijplezier.

Op de optielijst staan krachtigere Brembo-remmen, een actief sportuitlaatsysteem voor een intensere soundtrack en twee typen 18-inch wielen. Ook zesvoudig verstelbare, lichtgewicht comfortstoelen, parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera en twee audiosystemen van Focal zijn leverbaar om de A110 Pure meer verfijning mee te geven voor dagelijks gebruik.


De Alpine A110 Légende heeft meer het karakter van een ‘grand tourer’ dankzij extra raffinement en comfortverhogende zaken. Zo zijn de zesvoudig verstelbare comfortstoelen standaard, evenals lederen bekleding in zwart of bruin, een interieurafwerking in glanzend carbon, een Focal-audiosysteem, parkeersensoren voor en achter en een achteruitrijcamera. Verder onderscheidt de Légende zich van de Pure met zijn opvallende two-tone 'Légende'-wielen in dezelfde stijl als de wielen van de originele A110 Berlinette 1600S. Er zijn ook twee andere wieldesigns in 18-inch beschikbaar.


Verder is de Alpine A110 Légende te upgraden met tal van optionele zaken, zoals het Focal premium audiosysteem inclusief subwoofer, een actief sportuitlaatsysteem en stoelverwarming. Climate control, satelliet navigatie, mySPIN smartphone connectiviteit en LED-koplampen en -achterlichten is ook hier standaard.

Tegelijk met de A110 Pure en A110 Légende lanceert Alpine drie nieuwe exterieurkleuren: Blanc Irisé, Bleu Abysse en Gris Tonnerre. Andere beschikbare kleuren zijn Bleu Alpine en Noir Profond (bekend van de Première Edition).


Beide uitvoeringen van de Alpine A110 worden geleverd inclusief drie jaar/100.000 km fabrieksgarantie. Verlengde garantie tot vier of vijf jaar is optioneel. Alpine biedt ook diverse onderhoudspakketten en een uitgebreide financieringsmogelijkheden.


BESTEL ALPINE


Michael van der Sande, directeur van Alpine, zegt: “Met de lancering van de Pure en Légende is er nu een A110 voor iedere smaak. De Pure vertegenwoordigt de essentie van Alpine – wendbaarheid, reactievermogen en een onvergetelijke rijervaring. De Légende is een versie waarmee Alpine zich op nieuw terrein begeeft. De specificaties zijn identiek aan die van de Pure, dus net zo sensationeel om mee te rijden. Met zijn comfortstoelen en een rijkere uitrusting is dit echter het model dat perfect aansluit op de wensen van kopers die de A110 inzetten voor dagelijks gebruik en langere afstanden. Beide versies geven de heropleving van het merk Alpine extra glans.”


Antony Villain, hoofddesigner bij Alpine, voegt hieraan toe: “Met de introductie van de Pure en Légende verrijken we het aanbod van de A110, waardoor het model aan bredere klantengroep aanspreekt. Ze hebben beide een eigen karakter, waarbij de Pure is bedoeld voor sportief ingestelde bestuurders die verlangen naar een sensationele rijervaring, terwijl de Légende meer nadruk legt op uitstraling en verfijning. De persoonlijkheid van de Pure wordt blootgelegd door zijn Sabelt-sportstoelen, interieurafwerking in mat carbon en 17-inch wielen. Dit is duidelijk de meest ‘uitgeklede’ en op de bestuurder gerichte versie. De Légende daarentegen, met lederen bekleding en ‘Légende’-wielen geïnspireerd op die van de originele A110 Berlinette 1600S, legt meer nadruk op verfijning.”