A110 Color Edition
 • 292 hp / 215 Kw

  Motorkracht

 • 4.4M s

  Versnelling 0 - 100 km/h

 • Voortstuwing

  Transmissie

 • 260 km/h

  Maximale snelheid op het goede spoor

 • 320 Nm

  Maximaal koppel van 2000 tot 6400 tpm

Hoge prestaties in kleur

Introductie

Kleurrijke sportiviteit

Met zijn exclusieve zonnebloemgele tint en zwarte contrasterende elementen: de A110 Color Edition 2020 herinterpreteert moedig de A110S, de meest intense versie van Alpine. Verkrijgbaar in een beperkte serie, de Sunflower Yellow-tint van de A110 Color Edition 2020 combineert met de motor en het sportchassis van de A110S om een ​​sportieve en opwindende rijervaring te bieden. De zonnebloemgele tint, alleen beschikbaar in 2020, is een moderne herinterpretatie van de alpenkleur die erg populair is in de jaren 60 en 70.


Stoel

Color Edition
Color Edition
Voorkant
Achterkant
Color Edition
Erfgoed

Design

Erfgoed

De zonnebloemgele tint, die voor een beperkte tijd op de A110 Color Edition 2020 wordt aangeboden, is geïnspireerd op een historische tint die de geschiedenis van Alpine markeerde. Dankzij de nieuwe formule ontwikkeld door Alpine-experts die moderne componenten hebben verwerkt, versterkt de solide afwerking van deze tint het resoluut sportieve karakter van de A110 Color Edition 2020.

Exterieur kleuren

De zwarte wielen, koplampelementen en badges van de A110 Color Edition 2020 zorgen voor het opvallende lakwerk. Een solide, niet-metalen afwerking van de Jaune Tournesol (zonnebloemgeel) verf helpt het zeer sportieve karakter van de A110S te versterken, wat betekent dat het model in beperkte oplage net zo gewaagd is om naar te kijken als opwindend om te rijden.

Exterieur kleuren
Contrastelementen

Contrastelementen

Het assertieve ontwerp van de A110 Color Edition 2020 wordt versterkt, de 18 '' GT Race-wielen, badges en koplampelementen zijn afgewerkt in contrasterend zwart. De triColor badges van de A110 maken plaats voor koolstof / koolstof / gele emblemen, terwijl een dak van koolstofvezel optioneel verkrijgbaar is om de Jaune Tournesol (zonnebloem geel) verf nog verder aan te vullen.

Slechts 1114 kg

De A110 Color Edition 2020 is ontworpen en gebouwd met aandacht voor detail en weegt slechts 1114 kg. Lichtgewicht aluminium wordt gebruikt voor de ophangingscomponenten en de carrosserie, terwijl Sabelt sportstoelen, die slechts 13,1 kg wegen, helpen om het gewicht nog verder te verlagen. Als gevolg hiervan is de A110 behendig en boeiend bij alle snelheden.

Slechts 1114 kg
Chassis

Chassis

A110 Color Edition 2020 maakt gebruik van dezelfde gerichte ophanging als A110S, wat zorgt voor ultieme handlingrespons en uitzonderlijke stuurprecisie. Het Sport-chassis is afgestemd op stabiliteit bij hoge snelheden en heeft een dubbele wishbone-ophanging voor een intense rijervaring in een sportwagen, een weerspiegeling van de opwindende krachtafgifte van de turbomotor.

Interieur

Interieur

Innerlijke harmonie

De buitenste zonnebloemgele kleur van de A110 Color Edition 2020 is ook te vinden in het passagierscompartiment, met name op de deurpanelen, het nulpunt op het stuur en het geborduurde Alpine-logo op de stoelen. De grijze siernaden en de verlengde Dinamica passen perfect bij deze stijlelementen. Wat betreft de airconditioning en het replicatiesysteem voor smartphones, ze zorgen dagelijks voor gebruiksgemak van de A110 Color Edition 2020.

Dashboard

Climate control

Het automatische klimaatregelingssysteem met airconditioning, een roetfilter en een ontdooifunctie op de voorruit, zorgt ervoor dat de A110 Color Edition 2020 niet veeleisend en comfortabel is in het dagelijkse gebruik gedurende alle vier de seizoenen.

Climate control
Zitplaatsen

Zitplaatsen

De Sabelt sportstoelen uit één stuk wegen slechts 13,1 kg en bieden uitstekende ondersteuning en comfort, terwijl ze ook bijdragen aan de algehele lichtheid van de auto. A110 Color Edition 2020 biedt ook gemakkelijke toegang tot de cabine dankzij de zeer lage instaplijsten, plus een goede hoofdruimte, zelfs voor zeer lange bestuurders.

Stuur

Het sportstuur met platte bodem, waarin de moduskeuzeknop is opgenomen, wordt door een 12-uurmarkering afgesteld om overeen te komen met de Jaune Tournesol (zonnebloem geel) verf. De stuurkolom is verstelbaar voor hark en reikwijdte en bevat ook het paar aluminium schakelpaddles.

Stuur

Motor

Turbo-
compressie

De 1.8-liter turbomotor met directe injectie van de A110 Color Edition 2020 is identiek aan de motor van de A110S en zorgt voor opwindende prestaties. Het geluid wekt emotie op dankzij het actieve uitlaatsysteem. Deze viercilindermotor, centraal achterin geplaatst, levert plezier en sensaties bij alle snelheden. Aangedreven door een turbolader, ontwikkelt hij een maximumvermogen van 292 pk bij 6.400 tpm. Het maximale koppel van 320 Nm wordt bereikt bij slechts 2.000 tpm en tot 6.400 tpm.

Turbo-
compressie

De viercilinder turbomotor levert een maximaal vermogen van 292 pk. Maximale koppel van 320 Nm is beschikbaar van 2000 tot 6400 tpm.

Turbo
Transmissie

Transmissie

Die kracht wordt overgebracht naar de achterwielen via een ultra-responsieve zeventraps transmissie met dubbele koppeling. Aluminium peddels op de stuurkolom geven de bestuurder handmatige controle over de versnellingsbak voor een boeiende en lonende rit.

Performances

Met een hoog motorvermogen en lichtgewicht constructie, levert de A110 Color Edition 2020 intense lineaire prestaties en een vermogen / gewichtsverhouding van 262 pk / ton. Met behulp van de launch control-functie sprint A110 Color Edition 2020 in slechts 4,4 seconden naar 100 km / u.

Performances

Technologie

Sport chassis

De sportchassisafstemming van de A110 Color Edition 2020 zorgt voor stabiliteit bij hoge snelheden en nauwkeurige besturing, waardoor de A110 Color Edition 2020 een scherpe sportwagen is. De nieuwe schroefveren zijn 50% stijver en de schokdempers zijn hierop aangepast. Antirolstangen - hol om het gewicht te minimaliseren - zijn 100% steviger.

Sport chassis
Vering en remmen

Vering en remmen

Gecombineerd met de lichte aluminium carrosserie, zorgt de dubbele vorkbeenophanging voor de wendbaarheid en het comfort van de A110 Color Edition 2020. De krachtige remmen van Brembo zijn krachtig en duurzaam. Brede wielen en banden, evenals een specifieke constructie en samenstelling voor Michelin Pilot Sport 4-banden geven de A110 Color Edition 2020 een uitstekende mechanische grip.

Keuzeschakelaar

Keuzeschakelaar

A110 Color Edition 2020 biedt keuze uit drie rijmodi. Met behulp van de moduskeuzefunctie kan de bestuurder schakelen tussen Normaal, Sport of Baan om de gasrespons, stuurhulp, schakelsnelheden, uitlaatgeluid en ESC-niveau aan te passen aan de rijomstandigheden.

Koppel vectoring

Door de achterremmen te gebruiken om de koppelafgifte tussen de aangedreven wielen nauwkeurig te beheren, levert het torsievectorsysteem uitstekende tractie en stabiliteit, zelfs in omstandigheden met weinig grip, waardoor de precisie en wendbaarheid van de auto verder worden verbeterd.

Koppeling

Multimedia

Connectiviteit

A110 Color Edition 2020 biedt een volledige reeks multimediafuncties via het 7-inch centrale touchscreen, van mirroring van smartphones en satellietnavigatie tot entertainment in de auto. Bestuurders kunnen ook rijgegevens van prestaties bekijken tijdens track-sessies. Alpine Telemetrics geeft de bestuurder niet alleen de weergave van prestatiegegevens, maar ook de rondetijden op baandagen. Het toont ook realtime technische informatie zoals vermogen en koppeloutput, turbodruk en motor- en bandtemperaturen.

Multimedia
Newtonmeter
Newtonmeter

Het audiosysteem

De Focal-stereo met vier luidsprekers bevat gepatenteerde vlasconustechnologie, waardoor het totale gewicht van de A110 Color Edition 2020 tot een minimum wordt beperkt en tegelijkertijd een heldere en rijke geluidskwaliteit wordt verkregen. Een DAB-radio, twee USB-poorten, Bluetooth en MySpin mobiele connectiviteit bieden een volledig scala aan entertainment in de auto.

Het audiosysteem
Touchscreen

Touchscreen

Het 7-inch touchscreen met hoge resolutie bevat veel standaard multimedia functies, inclusief in-car entertainment in de auto, smartphone-mirroring voor Android- en iOS-apparaten en een volledige Europese satellietnavigatie.

Technische gegevens

Dimensies
Motorkracht: 292 hp/hp (215 kW)
Versnelling (0 to 100 km/u): 4.4 s
Maximale snelheid op een gesloten circuit: 260 km/u
Maximale koppel: 320 Nm
Gewicht: 1114 Kg
Versnellingsbak: automatische dubbele koppeling, 7 versnellingen
Color Edition