Visual

Kennismaken

De Alpine A110 Légende heeft meer het karakter van een 'grand tourer' dankzij extra raffinement en comfortverhogende zaken. De Légende onderscheidt zich van de Pure met opvallende two-tone 'Légende'-wielen, zesvoudig verstelbare comfortstoelen, lederen bekleding in zwart of bruin en meer. Plan online uw proefrit en ontdek de Alpine A110 Légende.

PROEFRIT PLANNEN
Visual

Rijbeleving

De A110 Légende meet zich dan weer eerder GT-allures. De parkeersensoren met achteruitrijcamera geven de A110 Légende de wendbaarheid en eenvoud van een auto voor dagelijks gebruik. De specifieke tweekleurige 'Légende'-velgen vormen een eerbetoon aan het originele motief van de A110 Berlinette 1600SC. De Alpine A110 Légende is door zijn eenvoudige en lichte vorm voorbestemd om te leven op bergwegen en landweggetjes.

Download Brochure
Collage
Design

Design

De Légende-uitvoering blijft trouw aan de tijdloze principes van Alpine en combineert compacte afmetingen met een laag gewicht en wendbaar rijgedrag. De Légende-uitvoering bestaat uit een chassis en structuur in aluminium, een centraal achterin gelegen 1,8-liter-turbomotor en een ophanging met dubbele driehoeken voor- en achteraan.

A110 LEGENDE Voorkant
A110 LEGENDE Achterkant
A110 S

Exterieur

De Alpine A110 is te herkennen aan zijn sierlijke lijnen, die vanaf de voorkant doorlopen naar de brede wielkasten achter. Deze kenmerkende Alpine-designfunctie onderstreept het elegantie exterieur.

Exterieur
Verlichting

Verlichting

Geďnspireerd door de klassieke modellen uit de jaren '60 en '70, doet de nieuwe A110 LÉGENDE, de unieke Alpine signatuur herleven door het klassieke vierkoplamp-design, met standaard LED-verlichting

Slechts 1080 kg

Gemaakt van aluminium voor laag gewicht en kracht. Dankzij de compact vorm biedt Légende extra behendigheid en een verfijnde rij-ervaring. Een hoogwaardige afwerking aan de zij- en bovenkant geven de Légende de traditionele Alpine-karakteristieken.

Visual
Verlichting

Elegante wielen

Tweekleurige 18-inch wielen herinneren aan het klassieke Alpine-wielontwerp uit de jaren zestig en zeventig. In combinatie met de legendarische ontwerpelementen van de A110 is deze uitvoering op ieder vlak een echte Alpine.

Uitrusting

Zesvoudig verstelbare comfortstoelen zijn in de Légende standaard, evenals lederen bekleding in zwart of bruin, interieurdelen in glanzend carbon, een Focal-audiosysteem, parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Verder onderscheidt de Légende zich van de Pure met zijn opvallende two-tone 'Légende'-wielen in dezelfde stijl als de wielen van de originele A110 Berlinette 1600S.

Visual
A110 S
A110 S

Motor

Direct achter het passagierscompartiment gemonteerd en aangedreven door de achterwielen zit de viercilindermotor met turbocompressie, het kloppende hart van Légende. De 1,8-liter motor is afgestemd door de aandrijftechnici van Alpine voor de optimale acceleratie en een indrukwekkend vermogen.

Turbo

Turbo-
compressie

De viercilindermotor, versterkt met een turbocharger, biedt een maximaal vermogen van 252 pk bij 6000 RPM en een koppel van 320 Nm, welke bereikt wordt vanaf slechts 2000 RPM, waardoor in elke versnelling een geweldige acceleratie wordt bereikt.

Transmissie

Transmissie

Het transmissiesysteem, dat beschikt over een versnellingsbak met dubbele koppeling, zorgt voor soepele en snelle versnellingswisselingen. De aluminium paddles op de stuurkolom geven de bestuurder perfecte controle over het voertuig.

Performances

De lichtgewicht constructie en het extra vermogen door de turbocharger geven de A110 LÉGENDE uitmuntende prestaties op de rechte weg met een vermogen / gewichtsverhouding van 224PS / ton. Met behulp van de launch control-functie gaat de A110 LÉGENDE in slechts 4.5 seconden naar 100 km/h.

Performances
Visual

Technologie

Technologie

De Alpine A110 Pure en A110 Légende zijn gebaseerd op hetzelfde lichtgewicht en uitzonderlijk sterke aluminium chassis als de Premičre Edition, dat de basis vormt voor de kenmerkende rijeigenschappen van het merk Alpine. De A110 weegt slechts 1.080 kg (inclusief vloeistoffen), heeft de ideale gewichtsverdeling (44% vóór, 56% achter) en is voorzien van dubbele wishbone voor- en achterwielophanging.

Visual

Suspensie
en remmen

Naast zijn lichte constructie dankt de A110 zijn behendigheid en stuurnauwkeurigheid aan de suspensie met dubbele wishbone-ophanging. Deze architectuur verbetert de rijkwaliteit, stabiliteit en schokdemping op oneffen oppervlakken. De krachtige en duurzame remmen worden geleverd door Brembo.

De Mode Selector

De A110 LÉGENDE biedt een keuze uit drie verschillende rijmodi voor alle soorten omstandigheden: Normaal, Sport en Race. Met de functie Mode Selector kan de bestuurder schakelen tussen deze modi om de gasrespons, stuurassistentie, versnellingssnelheden, uitlaatgeluid en ESC-niveau aan te passen aan alle rijomstandigheden.

Visual
Visual

Torque vectoring

Door gebruik te maken van de achterremmen om de koppelafgifte tussen de achterwielen nauwkeurig te verdelen, garandeert het systeem superieure tractie en stabiliteit, zelfs in omstandigheden met weinig grip, wat de balans en wendbaarheid van de A110 LÉGENDE nog verder verbetert.

Interieur

Interieur

De Légende onderscheidt zich van de Pure met zesvoudig verstelbare comfortstoelen, lederen bekleding in zwart of bruin, interieurdelen in glanzend carbon en Focal-audiosysteem. Een zwevende middenconsole en blootgestelde stoelbeugels weerspiegelen de lichtgewicht constructie en het unieke gebruiksdoel van de A110 Légende.

Visual

Climate Control

Het automatische airconditioningsysteem voor klimaatregeling, inclusief deeltjesfilter en een ontdooifunctie voor de voorruit, betekent dat de A110 LÉGENDE comfortabel is in dagelijks gebruik, ongeacht de weersomstandigheden.

Climate Control
Zitplaatsen

De zittingen

Zesvoudig verstelbare kuipstoelen combineren uitstekende zijdelingse ondersteuning met uitzonderlijk rijcomfort, de stoelen van Légende onderstrepen het grand touring karakter van de auto. Met zwarte of bruine lederen bekleding weerspiegelt hierin het verfijnde ontwerp.

Het stuur

Het sportieve stuur met afgevlakte onderkant is afgewerkt met leer en microvezels. Via het sportstuur in de Mode Selector te bedienen, bevat aluminium schakelpeddels. Tevens is de stuurkolom is verstelbaar voor ieders ideale voorkeurspositie.

Visual
Multimedia

Alpine
Telemetrics

Alpine Telemetrics is toegankelijk via het 7-inch touchscreen en stelt de bestuurder in staat om rondetijden te registreren en routegegevens over prestaties op te slaan. Het programma biedt ook real-time weergave van technische informatie, zoals het vermogen van de auto en koppeloutput, turbodruk en motor- en bandtemperaturen.

Newtonmeter
Newtonmeter
Het audiosysteem

Het audiosysteem

De Focal-stereo met vier luidsprekers heeft een gepatenteerde vlaskegeltechnologie, die helpt het totale gewicht van de A110 tot een minimum te beperken en tegelijkertijd heldere en rijke geluidskwaliteit te bieden.

Touchscreen

Het 7-inch touchscreen met hoge resolutie bevat veel standaard multimedia functies, inclusief in-car entertainment in de auto, smartphone-mirroring voor Android- en iOS-apparaten en een volledige Europese satellietnavigatie.

Touchscreen

Specs

Dimensies
Specificaties

A110 LÉGENDE