Visual

Kennismaken

De A110 Pure is de meest op de bestuurder gerichte Alpine en in dat opzichte vergelijkbaar met de Première Edition. De A110 Pure onderscheidt zich met zijn lichtgewicht componenten en carbon/ leder-microvezel interieurinrichting. Plan online uw proefrit en maak kennis met de Alpine A110 PURE.

Proefrit aanvragen
Visual

Rijbeleving

De Alpine A110 is door zijn eenvoudige en lichte vorm voorbestemd om te leven op bergwegen en landweggetjes. Zelfs bij lage snelheden blijft de A110 Pure comfortabel en verfijnd in dagelijks gebruik. Hij is standaard uitgerust met lichtgewicht Sabelt-sportstoelen, matte interieurbekleding en een aluminium voetsteun voor een sportieve ervaring.

Download Brochure
Collage
Design

Design

De PURE uitvoering blijft trouw aan de tijdloze principes van Alpine en combineert compacte afmetingen met een laag gewicht en wendbaar rijgedrag. De Pure-uitvoering bestaat uit een chassis en structuur in aluminium, een centraal achterin gelegen 1,8-liter-turbomotor en een ophanging met dubbele driehoeken voor- en achteraan.

A110 PURE Voorkant
A110 PURE Achterkant
A110 PURE

Exterieur

De Alpine A110 is te herkennen aan zijn sierlijke lijnen, die vanaf de voorkant doorlopen naar de brede wielkasten achter. Deze kenmerkende Alpine-designfunctie onderstreept het elegantie exterieur.

Exterieur
Verlichting

Verlichting

Geïnspireerd door de klassieke modellen uit de jaren '60 en '70, doet de nieuwe A110 PURE, de unieke Alpine signatuur herleven door het klassieke vierkoplamp-design, met standaard LED-verlichting

Slechts 1080 kg

Gemaakt van aluminium voor laag gewicht en kracht. Dankzij de compact vorm biedt de A110 extra behendigheid en een verfijnde rij-ervaring. Een hoogwaardige afwerking aan de zij- en bovenkant geven de A110 de traditionele Alpine-karakteristieken.

Visual

Uitrusting

Het model is standaard voorzien van 18-inch wielen en lichtgewicht componenten, waaronder speciale Sabelt-sportstoelen met een gewicht van slechts 14,1 kg per stuk, waarmee het voertuiggewicht onder de 1.100 kg uitkomt. Tot de standaarduitrusting behoren climate control, smartphone-connectiviteit en LED-koplampen/ -achterlichten.

Visual
A110 PURE
A110 PURE

Motor

Direct achter het passagierscompartiment gemonteerd en aangedreven door de achterwielen zit de viercilindermotor met turbocompressie, het kloppende hart van PURE. De 1,8-liter motor is afgestemd door de aandrijftechnici van Alpine voor de optimale acceleratie en een indrukwekkend vermogen.

Turbo

Turbo-
compressie

De viercilindermotor, versterkt met een turbocharger, biedt een maximaal vermogen van 252 pk bij 6000 RPM en een koppel van 320 Nm, welke bereikt wordt vanaf slechts 2000 RPM, waardoor in elke versnelling een geweldige acceleratie wordt bereikt.

Transmissie

Transmissie

Het transmissiesysteem, dat beschikt over een versnellingsbak met dubbele koppeling, zorgt voor soepele en snelle versnellingswisselingen. De aluminium paddles op de stuurkolom geven de bestuurder perfecte controle over het voertuig.

Performances

De lichtgewicht constructie en het extra vermogen door de turbocharger geven de A110 PURE uitmuntende prestaties op de rechte weg met een vermogen / gewichtsverhouding van 224PS / ton. Met behulp van de launch control-functie gaat de A110 PURE in slechts 4.5 seconden naar 100 km/h.

Performances
Visual

Technologie

Technologie

De Alpine A110 Pure en A110 Légende zijn gebaseerd op hetzelfde lichtgewicht en uitzonderlijk sterke aluminium chassis als de Première Edition, dat de basis vormt voor de kenmerkende rijeigenschappen van het merk Alpine. De A110 weegt slechts 1.080 kg (inclusief vloeistoffen), heeft de ideale gewichtsverdeling (44% vóór, 56% achter) en is voorzien van dubbele wishbone voor- en achterwielophanging.

Visual

Suspensie
en remmen

Naast zijn lichte constructie dankt de A110 zijn behendigheid en stuurnauwkeurigheid aan de suspensie met dubbele wishbone-ophanging. Deze architectuur verbetert de rijkwaliteit, stabiliteit en schokdemping op oneffen oppervlakken. De krachtige en duurzame remmen worden geleverd door Brembo.

De Mode Selector

De A110 PURE biedt een keuze uit drie verschillende rijmodi voor alle soorten omstandigheden: Normaal, Sport en Race. Met de functie Mode Selector kan de bestuurder schakelen tussen deze modi om de gasrespons, stuurassistentie, versnellingssnelheden, uitlaatgeluid en ESC-niveau aan te passen aan alle rijomstandigheden.

Visual
Visual

Torque vectoring

Door gebruik te maken van de achterremmen om de koppelafgifte tussen de achterwielen nauwkeurig te verdelen, garandeert het systeem superieure tractie en stabiliteit, zelfs in omstandigheden met weinig grip, wat de balans en wendbaarheid van de A110 PURE nog verder verbetert.

Interieur

Interieur

Interieur

Een zwevende middenconsole en blootgestelde stoelbeugels weerspiegelen de lichtgewicht constructie en het unieke gebruiksdoel van de A110 PURE, terwijl klimaatregeling en slimme telefoon connectiviteit ervoor zorgen dat de A110 PURE net zo moeiteloos te gebruiken is als opwindend om te rijden.

Visual

Climate Control

Het automatische airconditioningsysteem voor klimaatregeling, inclusief deeltjesfilter en een ontdooifunctie voor de voorruit, betekent dat de A110 PURE comfortabel is in dagelijks gebruik, ongeacht de weersomstandigheden.

Climate Control
Zitplaatsen

De zittingen

Met slechts 14,1 kg per stuk bieden de kuipstoelen maximaal comfort op de weg en dragen ze bij aan de extreme lichtheid van de A110. De one-piece Sabelt sportstoelen bieden optimaal comfort op het circuit en bij dagelijks gebruik. .

Het stuur

Het sportstuur bevat de kenmerkende platte bodem en oranje marketing, waarin de moduskeuzeknop is verwerkt om te schakelen tussen Normaal, Sport en Race. De stuurkolom is verstelbaar en bevat aluminium versnellingshendels.

Visual
Multimedia

Alpine
Telemetrics

Alpine Telemetrics is toegankelijk via het 7-inch touchscreen en stelt de bestuurder in staat om rondetijden te registreren en routegegevens over prestaties op te slaan. Het programma biedt ook real-time weergave van technische informatie, zoals het vermogen van de auto en koppeloutput, turbodruk en motor- en bandtemperaturen.

Newtonmeter
Newtonmeter
Het audiosysteem

Het audiosysteem

De Focal-stereo met vier luidsprekers heeft een gepatenteerde vlaskegeltechnologie, die helpt het totale gewicht van de A110 tot een minimum te beperken en tegelijkertijd heldere en rijke geluidskwaliteit te bieden.

Touchscreen

Het 7-inch touchscreen met hoge resolutie bevat veel standaard multimedia functies, inclusief in-car entertainment in de auto, smartphone-mirroring voor Android- en iOS-apparaten en een volledige Europese satellietnavigatie.

Touchscreen

Specs

Dimensies
Specificaties

A110 PURE