✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 26274 klantreacties is  95% tevreden over Stam!

Dacia schokdempers

Schokdempers zorgen voor een stabiel contact tussen de autobanden en het wegdek. Door de schokdempers heeft uw auto een goede wegligging, is goed te besturen en heeft u bovendien een comfortabele rijervaring. Zonder schokdempers zou uw Dacia letterlijk over de weg stuiteren met alle gevolgen van dien. Lees meer over schokdempers voor uw Dacia.

Wat doen schokdempers

Schokdempers zijn doorgaans cilinders gevuld met olie die alle klappen opvangen. Ook kunnen schokdempers gasgevuld of elektrisch afstelbaar zijn, dit hangt echter volledig af van uw type auto. Op het moment dat u over een drempel rijdt drukt de schokdemper in elkaar zodat uw Dacia stabiel op de weg blijft liggen. Elk wiel beschikt over een eigen schokdemper zodat elk wiel individueel geveerd wordt. De schokdempers in uw Dacia zorgen dat u veilig, stabiel en comfortabel kunt rijden. Schokdempers zijn dus essentiŽle onderdelen in uw Dacia waarbij het erg belangrijk is dat u deze tijdig vervangt.

Wanneer moeten Dacia schokdempers vervangen worden

Gemiddeld gezien gaan schokdempers ongeveer 180.000 kilometer mee. Echter hangt de daadwerkelijke levensduur erg af van uw rijstijl. Wanneer schokdempers gaan slijten en/of lekken is het tijd om de schokdempers te vervangen. U zult merken dat uw Dacia een minder goede wegligging heeft en een stuk minder stabiel op de weg ligt. Het kan zo zijn dat het lijkt alsof de auto veel zachter of juist veel harder geveerd is. Ook in dit geval raden wij aan om eens langs onze werkplaats te komen voor een controle van uw schokdempers.

Schokdempers niet tijdig vervangen

Wanneer u met slechte of versleten schokdempers rijdt merkt u dit aan de wegligging van uw Dacia. Een auto met slechte schokdempers heeft een slechte balans en laat zich moeilijk besturen. Wanneer uw Dacia niet goed op de weg ligt kan dit leiden tot zeer gevaarlijke situaties. Kom daarom gerust eens langs onze Dacia werkplaats om uw schokdempers te laten controleren.

Prijs schokdempers vervangen

Het vervangen van uw schokdempers kan bij Stam al zeer voordelig. Doordat wij werken met officiŽle Dacia schokdempers bent u verzekerd van topkwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Verder werken wij met all-in prijzen zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. In deze all-in prijs zit de analyse, het arbeidsloon en de kosten van de schokdempers inbegrepen. Vervang uw Dacia schokdempers bij Stam zodat vakkundig en voordelig herstel gegarandeerd is.

Hoe kunnen wij u helpen?

Dacia schokdempers