Nissan airco service

Bij Nissan weten we hoe belangrijk het is om te genieten van frisse lucht tijdens het rijden. Daarom zorgen we er graag voor dat de airconditioning in jouw Nissan in topconditie verkeert. Een goed onderhouden aircosysteem is namelijk geen overbodige luxe! Bij Nissan bieden we een airco service aan waarbij we de airconditioning van jouw Nissan grondig reinigen voor een vast laag bedrag In een airco-systeem ontstaan schimmels en bacterin die niet gezond zijn. Daarom adviseren wij jaarlijks een reiniging uit te voeren.

Waarom airco service?

Het onderhoud van het aircosysteem is essentieel om optimaal te kunnen genieten van een aangename temperatuur in jouw Nissan, het hele jaar door. Een goed werkende airco voorkomt namelijk defecten en zorgt voor een comfortabele omgeving in jouw auto. Dit is niet alleen belangrijk tijdens warme zomerse dagen, maar ook in de winter wanneer de ramen snel kunnen beslaan. Door regelmatig een airco service uit te voeren, kun je genieten van schone en frisse lucht in jouw Nissan, zonder zorgen over mogelijke gezondheidsrisico's. 

WERKPLAATS AFSPRAAK OFFERTE WERKPLAATSAFSPRAAK


 4 redenen voor periodieke Nissan airco service:

Hygiëne
Na verloop van tijd hopen vuil, bacteriën en andere micro-organismen zich op in het aircosysteem van jouw Nissan. Met periodieke aircoservice wordt het systeem grondig en hygiënisch gereinigd, zodat je frisse en schone lucht kunt blijven inademen.


Kostenbesparing
Een goed onderhouden aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken. Hierdoor voorkom je dure reparaties achteraf en bespaar je brandstofkosten. Met tijdig onderhoud kun je dus flink besparen op de kosten van jouw Nissan.


Werking
Een goed werkend aircosysteem zorgt voor een aangename temperatuur in jouw Nissan, ongeacht het seizoen. Het systeem werkt sneller en efficiënter, wat de temperatuurcomfort ten goede komt. Zo kun je altijd genieten van een comfortabele rijervaring in jouw Nissan.


Veiligheid
Een goed functionerend aircosysteem voorkomt dat ramen beslaan, wat zorgt voor een beter zicht en dus een veiligere rijervaring. Daarnaast houdt een goed werkende airco de bestuurder fris en alert tijdens het rijden. Bij Nissan wordt tijdens de aircoservice de volledige werking van het aircosysteem gecontroleerd. Eventuele herstellingen worden vakkundig uitgevoerd tegen scherpe tarieven. Zo kun je altijd veilig de weg op met jouw Nissan.

Tips voor het gebruik van jouw Nissan aircosysteem:

Even de ruiten open

Laat de ramen open voordat je vertrekt als de auto erg warm is. Dit laat de grootste hoeveelheid warmte uit de auto ontsnappen. Zodra de airconditioning begint te koelen, sluit dan de ramen. Het is belangrijk om te onthouden dat de airconditioning het beste functioneert wanneer de ramen gesloten zijn.

niet te koud

Zet de temperatuur van de airconditioning niet te laag en de ventilator niet constant op een hoge snelheid. Het temperatuurverschil met buiten kan erg groot worden, wat onprettig kan zijn wanneer je de auto verlaat.

Airco bij regen

Schakel de airconditioning in bij beslagen ruiten, zelfs als de temperatuur warm is. Het belangrijkste is dat de airconditioning het vocht uit de ventilatorlucht haalt. Zodra de ruiten niet meer beslagen zijn, kan de airconditioning aan blijven staan. Als je de airconditioning direct na het gebruik uitzet, beslaan de ruiten snel weer.

Regelmatig gebruiken

Gebruik de airconditioning minstens één keer per week gedurende ongeveer 10 minuten. Dit zorgt ervoor dat de vloeistoffen in de aircoleidingen weer stromen en de afdichtingen soepel blijven. Dit voorkomt niet alleen een stinkend aircosysteem, maar ook dat de afdichtingen uitdrogen en gaan lekken.

Schakel de airco eerder uit

Schakel de airconditioning ongeveer 10 minuten voor aankomst op je bestemming uit. Op deze manier kan de condensor van de airconditioning wat vocht kwijtraken door de warmte van het motorblok ernaast. Dit voorkomt dat de ruiten beslaan bij het volgende gebruik van de airconditioning en het voorkomt ook bacteriegroei en een stinkend aircosysteem. Omdat de condensor zijn vocht al kwijt is, zal het lekbakje onder de condensor niet overlopen.

Zware belasting

Zet de airconditioning uit bij zware belasting, zoals bij het rijden bergopwaarts met een volle belading en/of caravan. Dit bespaart motorvermogen.

Voorkom verstopping

Zorg ervoor dat de luchtinlaten van je Nissan vrij zijn van bladeren en vuil. Bij het schoonmaken van je Nissan moet je ook altijd even onder de motorkap kijken ter hoogte van de voorruit om te zien of er bladeren of ander vuil zijn opgehoopt.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!