✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30662 klantreacties is  95% tevreden over Stam!

Tot €4000 Overheidssubsidie (SEPP)

Vanaf 1 juli aan te vragen

Overheidssubsidie elektrische personen auto's particulieren / SEPP

Vanaf 1 juli 2020 kan je als particuliere koper van een 100% elektrische auto subsidie aanvragen. Voor een nieuwe auto is dat €4.000 en een gebruikte auto/ occasion €2000,-.  De regeling is van toepassing op:

Renault geeft op dit moment naast de SEPP ook een Renault subsidie van €4 .000,- De nieuwe Renault ZOE heeft een vanaf consumentenadviesprijs van €33.590 waardoor het aanschaf bedrag van een nieuwe ZOE start bij €29.590 (incl. Renault subsidie). Van dit bedrag (€29.590) gaat de €4.000 overheids subsidie nog af. Gecombineerd met de veel lagere verbruikskosten, lagere onderhoudskoeten en de vrijstelling van wegenbelasting tot 2025 wordt elektrisch rijden voor een particuliere koper heel aantrekkelijk. De subsidie is bovendien van toepassing op Private Lease. 

Let op! Voor 2020 is er in totaal €10.000.000,- beschikbaar voor nieuwe auto's. Omgerekend is dit 2500 auto's. Voor occasions is het budget voor 2020 €7.200.000,- dit is omgerekend 3600 auto's. 

Stam heeft een groot aantal ZOE's op voorraad; nieuw en gebruikt en ook "occasions" met 0 kilometers omdat wij deze nieuwe ZOE's al "tenaam gesteld" hebben in 2019. Deze auto's hebben bij zakelijk gebruik nog 4% bij telling. Dus als zakelijk rijder wellicht interessant.

Bekijk voorraad ZOE nieuw €4.000 SEPPBekijk voorraad ZOE occasions met 4% bijtellingBekijk voorraad  ZOE occasions €2.000 SEPP

Overheidssubsidie in 2020 en 2021 bij aanschaf:

De subsidie wordt uitbetaald door de overheid als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidieontvanger staat. De gekochte elektrische auto moet 3 jaar onafgebroken op naam van de subsidieontvanger blijven staan, anders dient de ontvangen subsidie naar rato te worden terugbetaald. 

Overheidssubsidie in 2020 en 2021 bij Private Lease:

Bij Private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op naam van de subsidieontvanger te staan anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie.  Er worden door de overheid geen voorschotten uitbetaald op de maandbedragen. 

Meer informatie overheidssubsidie elektrische auto 

Hoe krijg ik als particulier subsidie voor mijn elektrische auto?

Wanneer je als particuliere koper een nieuwe of gebruikte elektrische Renault koopt kan je vanaf 1 juli 2020 subsidie krijgen. Het maakt niet uit of je een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen.

Aanvraag subsidie via DigiD indienen

De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren is aan te vragen  vanaf 1 juli 2020 via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De regeling geldt echter al voor elektrische personenauto’s die zijn gekocht nadat de regeling op 2 juni 2020 in de Staatscourant is gepubliceerd. De aanvraag indienen gaat met gebruik van je DigiD.

Vragen over de subsidieregeling? 

Veelgestelde vragen over de subsidieregeling SEPP vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Geen subsidie voor plug-in hybride auto’s

Plug-in hybride auto’s zijn auto’s die kunnen rijden op elektriciteit en op fossiele brandstoffen. Deze auto’s rijden gemiddeld zuiniger dan auto’s die alleen op fossiele brandstoffen rijden. Maar zij stoten nog steeds CO2 uit. Hiermee zijn ze op de lange termijn geen oplossing voor het klimaatprobleem. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 alle nieuwe auto’s die op de markt komen emissieloos zijn. Daarom zet de overheid de subsidie alleen in op 100% elektrische auto’s.

Reden voor de subsidieregeling Elektrische personenauto’s particulieren

Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen uit, zijn goed voor het klimaat en de schone lucht. Met de subsidie wil het kabinet elektrisch autorijden voor meer mensen aantrekkelijk maken. Ook komen er meer nieuwe elektrische auto’s op de markt, waardoor de markt voor nieuwe en gebruikte auto’s groter wordt. Dit maakt de overstap naar een elektrische auto kleiner. 

DOWNLOAD PRIJSLIJST RENAULT ZOE