Overheidssubsidie elektrische personen auto's particulieren / SEP

 Bedragen 2023

Voor 2023 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto's die aan de voorwaarden voldoen:

  • Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000
  • Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 2.950
De subsidie wordt uitbetaald als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op jouw naam blijven staan, anders moet je de subsidie naar rato terugbetalen. Let op: Het subsidie loket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's in 2022 is al gesloten. Voor meer informatie zie: www.rvo.nl/sepp

 Overheidssubsidie in 2023 bij Private Lease:

Bij Private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op naam van de subsidieontvanger te staan anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. Er worden door de overheid geen voorschotten uitbetaald op de maandbedragen.


Let op: Het subisidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 10 januari 2023 om 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kun je kijken op: www.rvo.nl/sepp. 

Subsidie mogelijk op een Renault 

Bij Stam Renault zijn er een aantal Renault modellen die binnen de regeling vallen, ook de nieuwste Renault, de Megane E-Tech Electric! bekijk de prijslijsten van de ZOE, Twingo en de Megane E-Tech Electric en bekijk de verschillende versies die in aanraking komen voor de subsidie. 

DOWNLOAD PRIJSLIJST RENAULT ZOE 

 DOWNLOAD PRIJSLIJST RENAULT TWINGO E-TECH ELECTRIC

DOWNLOAD PRIJSLIJST RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC

Het jaarbudget 2022 al vergeven

Het budget voor subsidie in 2022 voor nieuwe en gebruikte auto's is op. Vanaf 3 januari 2022 9:00 uur kunt u weer aanvragen.  Je vraagt de subsidie aan nadat u een koop- of leaseovereenkomst heeft gesloten. Let op: de auto hoeft nog niet te zijn afgeleverd. De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in hetzelfde kalenderjaar waarin u de subsidie aanvraagt. Alleen dan komt u in aanmerking voor SEPP. Voor SEPP-subsidie 2022 kom je dus in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten op of na 1 januari 2023. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2023 op uw naam staan.

Veelgestelde vragen over de subsidie op elektrische auto's

Hoe krijg ik als particulier subsidie voor mijn elektrische auto?

Wanneer je als particuliere koper een nieuwe of gebruikte elektrische Renault koopt kan je vanaf  3 januari 2022 weer subsidie aanvragen. Het maakt niet uit of je een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen.

Hoe vraag ik subsidie aan voor mijn elektrische auto?

De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren is aan te vragen vanaf 10 januari 09:00 uur 2023. Voor aanvraag is de DigiD-app of DigD met sms controle nodig.

Waar vind ik alle antwoorden op mijn vragen over de subsidieregeling?

Veel gestelde vragen over de subsidieregeling SEPP vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Is er ook subsidie voor plug-in hybride auto’s?

Plug-in hybride auto’s zijn auto’s die kunnen rijden op elektriciteit en op fossiele brandstoffen. Deze auto’s rijden gemiddeld zuiniger dan auto’s die alleen op fossiele brandstoffen rijden. Maar zij stoten nog steeds CO2 uit. Hiermee zijn ze op de lange termijn geen oplossing voor het klimaatprobleem. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 alle nieuwe auto’s die op de markt komen emissieloos zijn. Daarom zet de overheid de subsidie alleen in op 100% elektrische auto’s.

Wat is de reden voor de subsidieregeling Elektrische personenauto’s particulieren?

Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen uit, zijn goed voor het klimaat en de schone lucht. Met de subsidie wil het kabinet elektrisch autorijden voor meer mensen aantrekkelijk maken. Ook komen er meer nieuwe elektrische auto’s op de markt, waardoor de markt voor nieuwe en gebruikte auto’s groter wordt. Dit maakt de overstap naar een elektrische auto kleiner.


Overheidssubsidie in 2022 bij aanschaf:

  • was €3.350,- voor een nieuwe elektrische personenauto (zie onder) budget is overtekend dus aanvragen kan weer vanaf 2 januari 2023
  • was €2.000,- voor een gebruikte elektrische personen auto

Subsidie nieuwe auto's overtekend

Voor nieuwe elektrische personenauto’s (koop en lease) is het budget in 2022 overtekend op 30 mei 2022. Aanvragen kan weer vanaf 2 januari 2023.

Overheidssubsidie in 2022 bij Private Lease:

  • Voor een nieuwe elektrische personenauto was € 69,79 per maand (€3.350 / 48 maanden)
  • Voor een gebruikte elektrische personen auto was €41,67 per maand (€2000 / 48 maanden)
Bij Private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op naam van de subsidieontvanger te staan anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. Er worden door de overheid geen voorschotten uitbetaald op de maandbedragen.

Let op: Het subisidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 3 januari 2022 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kun je kijken op: www.rvo.nl/sepp.

 

vanaf 10 januari 2022 09:00 kun je weer een subsidieaanvraag indienen. Voor 2023 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto's die aan de voorwaarden voldoen: Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000. Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 2.950. Meer informatie rvo.nl/sepp.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!