Renault 5 2024 Renault 5

De Renault 5 E-Tech Electric, een R5VOLUTION!

De komst van de Renault 5 E-Tech Electric is geen gewone comeback, maar een heuse R5VOLUTION! Ontdek hoe de E-Tech-technologie jouw rijervaring naar een hoger niveau tilt. De nieuwe Renault 5 heeft niet alleen een actieradius tot wel 400 km, maar beschikt ook als één van de eerste Renault-modellen over de mogelijkheid tot bidirectioneel opladen. Met de opgeslagen energie in de batterij van je Renault 5 voorzie je jouw huishoudelijke apparaten van stroom.

Renault 5: Het elektrische icoon van de toekomst

De iconische Renault 5, geïntroduceerd in 1972 en meer dan 7 miljoen keer verkocht, keert terug als een moderne, elektrische stadsauto. De Renault 5 E-Tech Electric combineert het retro-design van het origineel met de innovatieve technologie van nu. Ontdek op deze pagina alles over de nieuwe Renault 5, de opvolger van de ZOE E-Tech Electric.

Het ontstaan en de achtergrond van de Renault 5

De Renault 5 was een van de eerste supermini's die compactheid, zuinigheid en veelzijdigheid bood. Een groot succes in Europa en daarbuiten, met varianten zoals de sportieve Renault 5 Turbo en de milieuvriendelijke Renault 5 ECO. De Renault 5 werd geproduceerd tot 1996. In 2021 presenteerde Renault echter het Renault 5 E-Tech Electric prototype, als aankondiging van de terugkeer van de Renault 5. De moderne en speelse vormgeving bevat elementen van het origineel, zoals de glimlachende grille, de luchtinlaat op de motorkap en de vierkante koplampen.

Nieuwe Renault 5 E-Tech Electric

leuk, brutaal en technisch hoogstaand, de nieuwe, iconische stadsauto stuurt je de toekomst in. Met als doel: elektrische auto's over heel Europa te verspreiden. De R5 was vroeger een populaire en onmisbare auto met een moderne twist: stil, technisch hoogstaand, milieuvriendelijk en brutaal. Dat is de nieuwe Renault 5 ook voor de nieuwe generatie! 

Renault 5 electric velgen koplamp en motorkap

De prijs en het design van de nieuwe Renault 5

Met een geschatte prijs van ongeveer €25.000 zal de nieuwe Renault 5 een van de meest betaalbare elektrische auto's op de markt zijn. Het interieur is even modern, speels en hoogwaardig als het exterieur. De styling en afmetingen van de Renault 5 zijn verbeterd met een modern design, inclusief een gestroomlijnd dak, robuustere wielbogen en een geoptimaliseerde, hoekige carrosserie. De glimlach aan de voorkant is behouden, en is zelfs uitgebreid met een knipoog van de koplampen. Discrete LED-lampjes verfraaien het logo, de achterlichten zijn geïnspireerd op de luchtvaart en het dak is net als wat interieur details te personaliseren, zo heb je de mogelijkheid uit 200 verschillende combinaties. Gemaakt van 23% gerecyclede materialen en voor meer dan 85% recyclebaar, zal de nieuwe Renault 5 een milieuvriendelijke keuze zijn.

Benieuwd naar de toekomstige Renault 5 E-Tech Electric?
Blijf op de hoogte

Nieuwe Renault 5 voorproefje van de toekomst van Renault

De toekomstplannen van Renault richten zich op schone energie, service en technologie. De Renault Megane E-Tech Electric en de Renault Scenic E-Tech Electric zijn de eerste modellen die deze toekomst inluiden. De Renault 5 E-Tech Electric toont waar Renault voor staat: een combinatie van verleden en toekomst, met een iconische, slimme auto. Luca de Meo, CEO van Groupe Renault, zegt: "De nieuwe elektrische Renault 5 belichaamt de Nouvelle Vague: een sterke verbinding met de geschiedenis van Renault en tegelijkertijd de toekomst van het merk, waarmee elektrische auto's populair worden." Van conceptcar naar realiteit, de R5 is gelanceerd als de Renault 5 E-Tech Electric in 2024.
Blijf op de hoogte van deze iconische R5 en meld je aan.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!