Renault Scenic E-Tech electric Renault Scenic Vision

Van Scenic Vision tot gloednieuwe Renault Scenic E-Tech electric

Renault onthult het definitieve silhouet van de geheel nieuwe Renault Scenic E-Tech electric. De volledig elektrische auto – geïnspireerd op studiemodel Scenic Vision – wordt het eerste productiemodel van Renault dat de nieuwe ontwikkelingsstrategie van het merk belichaamt: op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en inclusieve mobiliteit. De geheel nieuwe Renault Scenic E-Tech electric beleeft zijn wereldpremière tijdens de IAA 2023 in München op 4 september.

Renault onthult nu – voordat de pre-productieauto’s op de openbare weg verschijnen – het definitieve silhouet van de nieuwe Scenic E-Tech electric. De pre-productieauto’s – geproduceerd in de Douai ElectriCity-fabriek – zijn afgewerkt met een specifieke camouflage van Renault Design, bestaande uit een spel van lijnen en patronen van het iconische logo van Renault. Het is een eerbetoon aan het eerdere ontwerp voor de Megane E-Tech electric, waardoor een unieke camouflage ontstaat.


Renault Scenic Vision conceptcar met H2-technologie

De Renault Scenic Vision combineert efficiëntie, duurzaamheid en betrouwbaarheid met een nieuw design. De Renault Scenic Vision introduceert een nieuwe design van  royale vormen met zachte en gestructureerde rondingen. 95% van de materialen , inclusief de batterij, is recyclebaar. 70% van de materialen in deze Scenic is al gerecycled. Dit in combinatie met de H2-technologie maakt deze conceptcar de ambitie van Renault. 

Renault Scenic Vision interieur

De ambitie van Renault: De Scenic Vision

90% van de verkeersongevallen wordt veroorzaakt door menselijke fouten in combinatie met onoverzichtelijke verkeerssituaties. De Safety Coach helpt de bestuurder om te anticiperen op risicovolle situaties en ongecontroleerd rijgedrag. In combinatie met standaard geïntegreerde veiligheidssystemen helpt de Safety Coach het aantal ongevallen  verminderen.

Als aanvulling op de  batterijcapaciteit, vergroot de brandstofcel de actieradius. Met slechts één stop van minder dan 5 minuten om groene waterstof te tanken, kun je meer dan 800 km rijden zonder te hoeven opladen. Dat is nog eens een verkleining van je milieuafdruk!

De conceptcar Scenic Vision symboliseert een geheel nieuwe visie op het begrip gezinsauto. Zijn design blikt vooruit op een 100% elektrisch model dat Renault in 2024 zal onthullen.

Benieuwd naar de toekomstige Renault Scenic Vision?
Blijf op de hoogte.

Scenic Vision, baanbrekende, innovatieve conceptcar

Deze Scenic Vision is qua design een blik in de toekomst van Renault, Renault komt namelijk met een 100% elektrische gezinsauto in lijn met deze conceptcar. De binnenkant van de auto en op technologisch vlak nodigt de Scenic uit om naar een andere tijd te gaan, naar een toekomst waarin technologieën en innovaties leiden tot een  milieuvriendelijkere wereld.  De Renault Scenic Vision is een conceptcar met elektrische aandrijving en een actieradiusvergroting op basis van waterstof. Qua milieu, veiligheid en inclusie is deze conceptcar de belichaming van onze strategische beloften op het gebied van duurzame ontwikkeling. De Renault Scenic Vision heeft een vooruitstrevend design en zeer geavanceerde functies. Voor de conceptcar is voornamelijk gebruik gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen. Welkom in het nieuwe tijdperk van mobiliteit.

De ideale gezinsauto, de Renault Scenic

Een uitnodiging tot reizen naar de toekomst. Die belofte deed de eerste conceptcar Scenic nu al meer dan dertig jaar geleden (1991). Een belofte die zijn tijd heeft gekenmerkt. Met de nieuwe conceptcar Renault Scenic Vision keert de auto om mee te reizen terug en geeft hij een nieuwe dimensie aan zijn sterke punten: een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interieurruimte, genieten van elk moment met het hele gezin, elk moment profiteren van het hoogste comfort en reizen naar een groenere toekomst.

Het DNA van de oorspronkelijke Renault Scenic blijft behouden en wordt verbeterd. De wereld is de afgelopen drie decennia veranderd, net als de wereld van auto’s. Zo is de manier van reizen veranderd, de behoefte is veranderd en blijft in de toekomst veranderen. De conceptcar Scenic Vision symboliseert een geheel nieuwe visie op de gezinsauto. Zijn design blikt vooruit op een 100% elektrisch model dat Renault in 2024 zal onthullen. Deze auto in het C-segment wordt ontworpen voor lange reizen met het gezin en profiteert van de voordelen van het CMF-EV-platform.

Na een geschiedenis van meer dan dertig jaar is de nieuwe Scenic Vision meer dan een concept, hij vertaalt een ambitie. Die van meer veiligheid, een beter milieu en meer inclusiviteit. 

Safety coach

90% van de ongevallen wordt veroorzaakt door menselijke fouten in combinatie met onoverzichtelijke verkeerssituaties. De Safety Coach helpt de bestuurder om te anticiperen op risicovolle plekken en ongecontroleerd rijgedrag. In combinatie met standaard geïntegreerde veiligheidssystemen helpt de Safety Coach het aantal ongevallen met tot wel 70% te verminderen.* 

GEZONDHEIDSBEWAKING:  De in het stuur geïnstalleerde hartslagsensor en de camera detecteren vermoeidheid of flauwte bij de bestuurder.
HAPTISCH GASPEDAAL:  Als gevaar wordt gezien, dan trilt het pedaal om de bestuurder ertoe te brengen zijn/haar voet van het pedaal te halen.
GECONTROLEERD RIJDEN: In de auto geïntegreerde sensoren analyseren diverse zaken, zoals versnellingen, rijcomfort, gebrekkige aandacht, snelheid en meer). In geval van potentieel gevaarlijke situaties grijpt de Safety Coach in.

Wil je op de hoogte blijven over de toekomstige Renault Scenic? Meld je aan en wij houden je op de hoogte van het laatste nieuws .

HOUD MIJ OP DE HOOGTE


*door de ongeval risico percentages gemeten door het aan boord veiligheidssysteem te combineren met de percentages van huidige standaard veiligheidssystemen. Sce : Renault 2022.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!