Alpine A110 is bekroond met de ''Octane Performance Car of the Year'' op het Historische Motoring Awards 2018.


De Alpine A110 laat vier auto's achter zich en werd geroemd om de uitvoering, de ''thrill'' en was de laagst geprijsde auto.


Sprekend over de winst voor de Alpine, James Elliott, hoofdredacteur van Octane Magazine, zei: "De A110 is echt opmerkelijk omdat hij de lichtheid volledig heeft omarmd en de prestaties van de sportwagen opwindend heeft gemaakt voor iedereen. Verreweg de laagst geprijsde auto op de lijst, deze sportwagenformule biedt veel voor liefhebbers en toont een spannende toekomst voor de autowereld. " 


Alpine Managing Director, Sébastien Erphelin, zei: "Deze nieuwste prestigieuze prijs uit de branche voor de A110 is slechts een indicatie voor hoe Alpine de sportcoupé-markt in zo'n korte tijd heeft veroverd. We zijn er trots op deze fantastische onderscheiding van Octane te mogen ontvangen en is terecht gewonnen door iedereen die bij het project is betrokken. " 


Pure

Bij de lancering was de A110 aleen beschikbaar in de Première-edition uitvoering. Alle 1.955 P.E. waren binnen vijf dagen uitverkocht. De A110 is nu verkrijgbaar in Pure en Légende. De A110 Pure is gericht op de verbinding tussen bestuurder en auto en heeft een minimalistische benadering. De Pure is licht, heeft Sabelt monocoque-stoelen van 13,1 kg en lichtmetalen 17-inch wielen. Lederen en microvezel bekleding gecombineerd met een matte interieur bekleding in carbonvezel, ter aanduiding van de sportieve intentie van Pure. 


Légende

Met het karakter van een GT is de A110 Légende de meer verfijnde versie van de A110. De onderscheidende kenmerken zijn de zesvoudig verstelbare stoelen in zwart of bruin leer en een Focal-audiosysteem dat is geoptimaliseerd voor de cabine van de A110.