A110

De toekomst van Alpine

Groupe Renault maakte haar toekomstplannen bekend voor de komende vijf jaar. Hierbij staan ook grote veranderingen te wachten voor Alpine; de toekomst van het merk staat namelijk in het teken van innovatie Ún authentieke / exclusieve sportauto's. Neem een kijkje in de toekomst van Alpine en bekijk de toekomstige modellen en concept cars. 

A110

Toekomstige modellen Alpine


Alpine Centre Soestdijk heeft naast alle informatie over de huidige modellen ook kennis over de toekomst van het merk Alpine. 

Om het doel van Alpine te bereiken, zullen Alpine, Renault Sport Cars en Renault Sport Racing haar krachten bundelen onder de noemer Alpine.

  • Alpine is niet weg te denken uit de Franse autosport, zo heeft het befaamde overwinningen behaald welke bijdragen aan de rijke historie van het merk.
  • Renault Sport Cars is een divisie binnen Groupe Renault welke verantwoordelijk is voor de sportievere modellen binnen het Renault gamma. Dit team van ongeveer 300 medewerkers heeft enkele iconische modellen geproduceerd welke niet weg te denken zijn, zoals de Renault R5 Turbo, de CLIO V6, de M╔GANE RS Trophy en de nieuwe Alpine A110.
  • Renault Sport Racing is de tak binnen Groupe Renault die gaan over alle autosport activiteiten, zo ook het Alpine F1 Team. Een team van 1200 medewerkers is non-stop bezig om autosporttechnologie te ontwikkelen en de strijd aangaat in het Wereldkampioenschap F1.

al deze partijen zullen werken aan de toekomst van Alpine. Alpine kondigt voor 2030 een reeks van zeven modellen aan, waaronder een toekomstige roadster en de geheel nieuwe A310, beide ontwikkeld op het APP-platform. Er waren al plannen voor de komst van een 100% elektrische Hot Hatch (volgens de geruchten de Alpine 5R), een 100% elektrische Sports Cross Over (De nieuwe Alpine GT-X Over) en een 100% elektrische sportauto zoals de A110. Nu is er ook bekend gemaakt dat er een elektrische roadster, nieuwe A310 (vierdeurs sportcoupe), een Alpine gebaseerd op de Renault 4 en een D/E segment auto's  om het aanbod van alpine af te maken. Al deze modellen zullen tussen nu en 2030 geintroduceerd worden. 


Waterstof Alpine

Alpine werkt aan een verbrandingsmotor die met waterstof overweg kan. Concrete plannen hiervoor doet het nog niet uit de doeken, het rept slechts over gebruik in 'exclusieve sportauto's'. Het is geen verrassing dat Alpine inzet op waterstof. Het toonde begin vorig jaar nog de A4810, een futuristische waterstofracer. De Alpenglow, die eveneens vorig jaar verscheen, lust ook waterstof en liet nog het geluid van een verbrandingsmotor horen. Nu blijkt dat Alpine inderdaad waterstof als brandstof wil gaan gebruiken.


De concept cars van Alpine


Om alvast een blik van de toekomst te zien zijn er een aantal concept cars in de afgelopen jaren uitgekomen, zo is de Alpine Alpenglow een concept car van Alpine op waterstof, laat de Alpine Sports x een voorproefje zien van een mogelijke SUV van het merk en is de Alpine E-ternitÚ een 100% elektrische sportauto.


meer weten over de toekomst van alpine?


Houd de social media kanalen en de website van Alpine Centre Soestdijk in de gaten voor het laatste nieuws over nieuwe modellen, toekomstige modellen en concept cars. Of meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates over het merk Alpine.