GT X-OVER 

Een jaar na de introductie van het Renaulution-plan hebben Luca de Meo, CEO van de Renault Group, en Laurent Rossi, CEO van Alpine, tijdens een evenement in de fabriek van Dieppe aangekondigd dat de toekomstige Alpine GT X-Over daar geproduceerd zal worden. Het evenement werd bijgewoond door Bruno Le Maire, de Franse minister van Economie, FinanciŽn en Herstel, en Esteban Ocon, een coureur van het Alpine F1 Team. De fabriek in Dieppe is het symbool van "made in France" en innovatie op Frans grondgebied, en is uniek voor de hele Renault-groep. Deze aankondiging markeert een nieuwe mijlpaal in de ontwikkelingsambities van het merk en zijn plannen om de toekomst van deze historische fabriek veilig te stellen. Of de naam van de alpine echt GT X-Over gaat heten is niet duidelijk. Dit zal duidelijk worden wanneer de auto gelanceerd wordt door Alpine.

Bron: autoexpress.co.uk. Deze designs zijn gemaakt door middel van voorspellingen en geruchten door een externe partij deze komen dus niet van Alpine.


Alpine A110 Sports X

Onlangs werd de A110 Sports x concept auto gepresenteerd, misschien wordt hiermee wel een nieuw niche-segment gecreŽerd; die van de opgehoogde sportcoupť.  Wat we zien is dus een A110, maar dan 60 millimeter hoger boven het wegdek, met extra grote wielen, 80 millimeter breder en stoere kunststofaccenten. Omdat het toch winter is, met skidragers achterop.


Alpine communiceert al een tijdje dat er een SUV van het merk te verwachten is. De A110 Sports X is dat ondanks z’n hogere ligging op de weg niet helemaal, dus die verwachting blijft nog in stand. De GT X-Over zal misschien wel de SUV zijn waar Alpine mee communiceert maar dit weten wij pas wanneer Alpine de GT X-Over officieel lanceert.


Wil je op de hoogte blijven over de toekomstige SUV? meld je aan voor het laatste nieuws en updates.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE