Alpine A110

Alpine A110R

Haal even diep adem. Pak het stuur vast.

Luister naar het dreigende geluid van de motor. Met de A110 R heb je alleen een uitdagende weg nodig om een sensatie te beleven als nooit tevoren. Lager, sneller, dynamischer - dankzij het verscherpte chassis. Het Matt Racing Blue dompelt je onder in de sportieve wereld van het BWT Alpine F1® Team.

Stel samen

Alpine A110R Turini

Zelfde A110R met veelzijdige wielen

De A110R Turini is een R met GT-Race wielen, deze wielen zijn erg veelzijdig en ideaal voor op de openbare weg. Ontdek het verschil tussen de Semi-slick wielen op de A110R en de GT-Race wielen op de A110R Turini.

Neem contact op

Alpine A110 R
design

Elk element bevat in de F1® gebruikte koolstofvezel - de splitter, motorkap, zijskirts, achterspoiler, diffusor, achterruit, speciale velgen - voor een radicaal lichtere A110 R. Hiermee is maar liefst 34 kg* bespaard voor optimale prestaties.

Interieur

De cockpit is geheel vervaardigd van microvezels. Ook de stoffen banden voor het openen van de deuren herinneren eraan dat deze auto gemaakt is om op het circuit te racen 

Racestoelen

Maak jezelf vast in het monocoque Sabelt racestoel van carbon Deze racestoel is voorzien van een 6-punts raceharnas: Nu weet je hoe het voelt om aan de startlijn te staan.

Genummerd

Het nummer van jouw A110 R is gegraveerd op een plaatje onder de midden console en is uniek! 

Alpine A110 R
motor

Direct achter het passagierscompartiment gemonteerd en aangedreven door de achterwielen zit de viercilindermotor met turbocompressie, het kloppende hart. De 1,8-liter motor is afgestemd door de aandrijftechnici van Alpine voor de optimale acceleratie en een indrukwekkend vermogen.


Alpine A110 R
radicaal

Elk element van de Alpine A110 R is gemaakt voor nog betere prestaties op het circuit. Het onderstel is 10 mm lager dan bij de A110 S, terwijl de bodemvrijheid met de verstelbare dempers nog eens 10 mm kan worden verminderd.

Lees het volledige persdossier hier

specificaties (*) 34 kg lichter dan de A110 met Aero Kit en zonder dak van koolstofvezel.