Alpine A290
EXPERT MODE: ON

De eerste volledig elektrische auto uit Alpine’s Dream Garage

Alpine bereidt zich voor op een volledig elektrische toekomst. Dat nieuwe hoofdstuk begint met drie nieuwe modellen, die binnen nu en enkele jaren verschijnen. De A290 bijt het spits af voor de 100% elektrische Dream Garage van Alpine. De GT C-Crossover en de nieuwe A110 volgen later in deze reeks.

Zowel het interieur als exterieur van de A290 brengt een ode aan zijn roots in de autosport en zorgt voor een unieke rijbeleving voor iedere inzittende. 

Ervaar de spanning
van de Alpine A290

De precieze wendbaarheid en nauwkeurige achteras zorgen voor een soepele besturing, terwijl het geluidsprofiel van Alpine voor een ongekende geluidsbeleving zorgt.

De unieke lichtsignatuur van Alpine is vernieuwd met dubbele X'en, een eerbetoon aan de stoere koplampen uit de rallywereld.

Het gebeurt allemaal in de 'feel at one'-cabine. Bestuurder en auto vloeien in elkaar over dankzij het door de Formule 1 ge´nspireerde stuur.

Tweekleurig nappaleer verweven met de Franse driekleur geeft het interieur een unieke sfeer. De A290 is trots op zijn Franse origine.

Ook is bekend gemaakt dat opnieuw een samenwerking met Michelin aangegaan voor de ontwikkeling van de banden. Om de volledig nieuwe Alpine A290 de kenmerkende wendbaarheid en het rijplezier van een Alpine mee te geven.

HOUD MIJ OP DE HOOGTELEES MEER OVER DE MICHELIN BANDEN

De Alpine A290 wordt geintroduceerd als A290 Premiere edition. 

Van deze limited edition worden er 1955 gemaakt in de kleuren Deep Black, Beta in Nival White, La Bleue in Alpine Vision Blue en La Grise in Tornado Matte Grey.

 
.

Alpine A290
Performance

De A290 geeft een nieuwe dimensie aan wendbaarheid. Hoogwaardige onderdelen geven deze auto een ongekende dynamiek. 

Dankzij de elektromotor met een vermogen van 220 pk (160 kW) voelt de A290 onder alle omstandigheden licht als een veertje.
Van 0 naar 100 km/u in 6,4 seconden. 

Geen uitlaatgassen, een bereik van 380 kilometer en snel opladen van 15 naar 80 procent in slechts 30 minuten. Een nieuwe interpretatie van het concept prestatie.

Met een korte wielbasis, grote spoorbreedte en speciale remmen leidt Alpine een nieuw tijdperk van wendbaarheid in. Hydraulische schokdempers maken het rijden in een A290 een speciale ervaring.

Het geheim van de onnavolgbare precisie van de A290 zit hem in de 19" wielen met Michelin-banden. Onverschrokken door de bocht, ultiem veilig.

Ervaar de technologie
van de Alpine A290

Dankzij de geavanceerde technologie van Alpine rijd je licht en zuinig in stedelijke gebieden. Blijf verbonden tijdens elke rit.

Ga op in het premium geluid van het audiosysteem van DEVIALET. Negen speakers en onnavolgbare kwaliteit maken van een rit in je A290 een fantastische belevenis.

Leg je smartphone in de draadloze oplader en gebruik services van Google gemakkelijk via het 10,1" touchscreen. Volledig verbonden tijdens elke rit.

Dankzij het geavanceerde telemetrieprogamma van de A290 rijd je optimaal zuinig en zet je je auto volledig naar je hand.

Plan je road trips op basis van beschikbare snelladers en deel de 52 kWh-batterij van je A290 met je laptop, e-bike en nog veel meer. 

HOUD MIJ OP DE HOOGTE