Alpine A290_β
EXPERT MODE: ON

De eerste volledig elektrische showcar uit Alpine’s Dream Garage

Alpine bereidt zich voor op een volledig elektrische toekomst. Dat nieuwe hoofdstuk begint met drie nieuwe modellen, die over enkele jaren verschijnen. Zoals we hebben begrepen, zitten daar de voor 2025 geplande GT X-Over en de nieuwe (dan dus elektrische) A110 bij, die een jaar later verschijnt. Over het derde model, een compacte hatchback, hield Alpine zich tot op heden nog meer op de vlakte. Tot nu, met de komst van de concept car de A290_β laat Alpine zien hoe de toekomstige ‘Dream garagE’ van Alpine er uit gaat zien.

De A290_β is een voorproefje van de hatchback in de Dream Garage van Alpine. Deze conceptauto combineert 100% elektrische aandrijving met een opvallend, gedurfd nieuw ontwerp. Deze opvallende Conceptcar en opvoler van de Retro R5 is een voorproefje van de perfect ontworpen Alpine in het B-segment. Binnenkort zal deze auto, de eerste auto van de Dream Garage van Alpine, net zo behendig als zijn voorgangers de bochtige bergen en rally's kunnen trotseren.

Het unieke design
van de A290_β

De A290_β heeft een mat kleurenschema met lichte koolstofvezel elementen die verwijzen naar de sneeuw en mineralen uit de Alpen. Blauwe en magenta LED-verlichting zorgt voor een sportieve sfeer in het interieur. De moderne interpretatie van de klassieke Alpine R5 zorgt ervoor dat de passie van autoliefhebbers blijft voortleven in dit nieuwe, elektrische tijdperk.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE
 
 

De A290_β ontworpen
met 100% race-DNA

Onder de aerodynamische carrosserie van de A290_β bevindt zich de Torque Vectoring-technologie, die zorgt voor opwindende prestaties op het circuit en een brede glimlach op het gezicht van elke bestuurder.

om het race-DNA ook in de buitenkant terug te laten komen heeft de A290_β een uniek en vernieuwde spoiler, achterlichten met speciale lichtsignatuur, driekleurige lichtmetalen velgen, een sterk geprofileerd achterscherm, opvallende buitenspiegels, op rally geinspireerde koplampen en een diffuser. 

HOUD MIJ OP DE HOOGTE