Alpine F1

Alpine en Renault hebben een lange racehistorie met successen in verschillende categorieŽn, zowel in de Formule 1, rallysport als endurance. Competitie blijft de kern binnen de ambitieuze plannen, met Formule 1 centraal in de autosportstrategie van het merk.

Met ingang van 2021 zal het Alpine F1 team de strijd aangaan met een aantal prestigieuze namen in de automotive industrie en zal het merk toetreden tot de exclusieve club van volledige fabrieksteams.


“Het geven van een krachtige en specifieke identiteit aan het Formule 1 team, en ook aan het gehele Alpine autosportprogramma, is daarvan het bewijs en biedt ook een kans. Met autosport in de kern van ons proces is ook grafische identiteit essentieel. Het is te zien aan het nieuwe kleurschema van het Alpine F1 team. Enkele structurele grafische elementen blijven in het kleurschema, maar het grote Alpine embleem symboliseert de eigen merkidentiteit in de autosport. De kleuren blauw, wit en rood verwijzen naar de Franse en Britse vlaggen. Talrijke variaties op dit schema zitten nog in het vat voor andere modellen voor de autosport”, zegt Antony Villain, Alpine Design Director

 

 

Alpine F1 Wrap

Speciaal voor de formule 1 heeft Alpine Centre Soestdijk een wrap laten ontwerpen. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.


FORMULE 1 WRAP