Alpine 4 landen Tour

Met veel plezier kondigen wij de Alpine 4 landen tour aan. Deze prachtige  3 daagse road tour geïnitieerd door Alpine Nederland en georganiseerd door WEELTORQUE doorkruist 4 landen. De inschrijvingen opent op zaterdag 30 juli om 10.00 uur. Let op er is slechts plaats voor 25 equipes dus wacht niet te lang en zet deze datum vast in uw agenda. 
Wij zouden het heel leuk vinden u te ontmoeten in Namur de startplaats van deze road tour. Onderstaand vindt u alvast een groot deel van de informatie over de road tour. Op de site van Weeltorque vindt u nog meer afbeeldingen en ook de mogelijkheid om u na opening van de inschrijvingen aan te melden.Mocht u nog vragen hebben, aarzelt u niet om contact met ons op te nemen. 

 

Data

Dit evenement vindt plaats op vrijdag, zaterdag en zondag 7-8-9 Oktober 2022.


Prijs

De deelnameprijs per Alpine met 2 personen is € 1.590 inclusief BTW. U kunt ook alleen deelnemen dan zijn de kosten €1.295.-. Zie onderaan de tekst onder kopje inschrijven en prijs wat er allemaal inbegrepen is in deze prijs. 


 

 

Programma


- Vrijdag 7 oktober 2022; verzamelen en diner

De start van het event is op vrijdagavond 7 oktober 2022 tussen 17.30 -18.30 uur bij Château de Namur van een prachtig uitzicht is op de fraaie stad Namur. 

Na ingecheckt te zijn leren we elkaar vanaf 19u beter kennen tijdens het aperitief en het diner. Rond 21.30  uur sluiten we deze af zodat we over voldoende nachtrust beschikken om de volgende dag optimaal fris te kunnen starten.


- Zaterdag 8 oktober 2022; 350 km Road Tour

Na het ontbijt, starten we om 08.30 uur de 195 km tellende road tour van deze ochtend. De mooie routes vangen vanaf de eerste kilometers al aan. Meteen na het vertrek rijden we via de Citadel van Namur naar beneden tot aan de Maas, die we gedurende een hele tijd blijven volgen.

 


We passeren de steden Profondeville, Gedinne en Dinant. Een uur na vertrek rijden we heel even Frankrijk binnen en passeren er o.m. Monthermé van waaruit we een prachtig uitzicht op de Semois hebben.


 

 

Vervolgens rijden we België weer binnen en passeren onder andere Vresse-sur-Semois en stoppen we kort bij het Kasteel van Bouillon om even te genieten van het prachtige uitzicht op zowel het kasteel als op de Semois en de stad Bouillon. 
 

 

Daarna is het nog 34 km tot aan de lunch stopplaats in het dorpje Sainte Cécile. Op weg naar de lunch passeren we nog de gekende Brug van Herbeumont.We doorkruizen die ochtend maar liefst 3 natuurparken doorkruist, nl. "Parc naturel Viroin Hermeton", "Parc naturel régional des Ardennes" en "Parc naturel de l'Ardenne méridionale".

Na onze lunch wachten rijden we nog 155 km op zeer mooie wegen. Eerst via "Parc naturel Haute-Sûre Forêt d'Anlier" naar Luxemburg. daarna rijden we via mooie, biljart gladde wegen naar de Lac de la Haute Sûre waar we de "Barrage d'Esch-sur-Sûre" over rijden.

 


Enkele kilometers later komen we aan in Esch-sur-Sûre. Dit wordt door velen het mooiste dorpje van Luxemburg genoemd.

 


Een 30-tal kilometer later komen we aan in de volgende Luxemburgse parel: Clervaux. We rijden er naar "Château de Clervaux" en stoppen er enige tijd om het fantastische "Museum van de Slag om de Ardennen" een bezoekje te brengen.  Het Museum van de Slag om de Ardennen herinnert aan deze donkere maar beslissende periode in de vorige eeuw. De Slag om de Ardennen duurde bijna twee maanden en was een van de grootste en meest chaotische veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog. Door de slag werd de Duitse bezetter definitief uit Luxemburg verdreven. Wie geen interesse heeft in cultuur en/of geschiedenis kan vlakbij iets gaan drinken.


Slag om de Ardennen:

In de winter van 1944/1945 begon het Derde Rijk in de Ardennen aan zijn laatste offensief tegen de Geallieerden, wat het begin was van de Slag om de Ardennen (in het Engels ‘Battle of the Bulge’). Op 16 december 1944 vielen Duitse troepen onder bevel van generaal Von Rundstedt de zwak verdedigde Amerikaanse stellingen langs de rivieren de Sauer en Our aan. Het grootste deel van de Ösling werd geëvacueerd, maar toch vielen er veel slachtoffers onder de burgerbevolking. Als reactie verplaatste generaal Patton zijn Derde Leger van de Saar naar Luxemburg. In intensieve gevechten heroverde hij de noordelijke sector.

 

Na deze stop starten we de laatste 50 kilometer van de dag naar ons hotel in het Duitse Bollendorf. Voor we de grens tussen Luxemburg en Duitsland oversteken, rijden we nog langs het schitterende Kasteel van Vianden. Hier is geen stop gepland maar de kasteelliefhebbers kunnen dit op eigen initiatief uiteraard doen, want het is werkelijk een prachtig erfstuk. Van dat punt tot hotel Burg Bollendorf, waar we overnachten, is het nog  20 km rijden. 
in het hotel aangekomen krijgt u gelegenheid om zich op te frissen en gebruiken we samen het aperitief en het diner. 


- Zondag 9 oktober; 200 km Road Tour

Na het starten we opnieuw om 8.30 uur de tour van vandaag. Na 7 km rijden we het gekende "Echternach" door, en de Echternach Brücke over. Een goeie 60 km verder stoppen we in Bitburg, gekend omwille van z'n bier, met de gekende slogan "Bitte ein Bit". In 1995 werd dit biermerk wereldberoemd bij autoraceliefhebbers dankzij de sponsoring van de Benetton-Renault B195 F1 wagen waarmee Michael Schumacher datzelfde jaar z'n tweede wereldtitel behaalde. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan deze legendarische Duitse brouwerij: de "Bitburger Erlebniswelt". we stoppen hier voor een rondleiding en er is gelegenheid om iets te drinken.


 

Vervolgens rijden we 50 km over mooie bochtige wegen om aan te komen bij de lunch locatie in de Duitse stad Daun. Na de lunch rijden we 80 km noordwaarts door de Eifel, om rond 15.30  uur aan te komen aan het pittoreske stadje Monschau Daar nemen we afscheid van elkaar. Wie er tijd voor heeft raden we zeker een bezoekje aan.

Wie meteen naar huis wil, kan nu de resterende kilometers naar Nederland aanvangen. 


 


Inschrijven en prijzen

Prijs

De deelnameprijs per Alpine met 2 personen is € 1.590 inclusief BTW. U kunt ook alleen deelnemen dan zijn de kosten €1.295.-


Wat is inbegrepen bij deze tour rit?


 • 2 overnachtingen met ontbijt op basis van 1-persoonskamer (2-persoonskamer indien u de optie "co-driver" gekozen hebt).
 • 2 dagen rijden | 550 km in totaal; zaterdag: 350 km uitgezochte routes, zondag: opnieuw 200 km puur plezier
 • De aperitieven en alle maaltijden met bijpassende dranken
 • Toegangsticket voor Bezoek Museum van de Slag om de Ardennen in Château de Clervaux op Zaterdag
 • Toegangsticket voor Bezoek van de Brouwerij van Bitburg op Zondag
 • Rallyplaat
 • Deurnummerstickers
 • Digitaal road book
 • Gedrukt guide book
 • Fotograaf
 • Gedrukt fotoboek van het evenement, op te halen bij uw ALPINE Centre in December 2022
 • Een ervaren, professionele organisatie
 • Een geweldige sfeer, enkel en alleen met ALPINE eigenaren


In het geval u voor de optie "co-driver" kiest, is er bij uw inschrijving keuzemogelijkheid tussen een kamer met een groot dubbel bed of twee enkele bedden. Het is niet mogelijk om te kiezen voor 2 kamers voor 1 auto.


De inschrijvingen gaan open op zaterdag 30 juli vanaf 10 uur.  Er is slechts plaats voor 25 equipes (1 Alpine met 2 personen), dus wacht niet te lang. Klik op onderstaande tekst voor meer informatie en toegang tot inschrijven. 


 MEER INFORMATIE EN TOEGANG TOT INSCHRIJVEN