Alpine A110 Cup: pure raceauto voor Europa’s mooiste circuits

 

Als wereldkampioen rally in 1973, winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1978 en winnaar in de LMP2-klasse van het FIA WEC vorig seizoen, heeft Alpine een speciaal plekje veroverd in de harten van racefans over de hele wereld. Het merk trekt ook de aandacht van vele amateurcoureurs die fan zijn van attractieve, lichtgewicht sportwagens. Dit alles heeft bijgedragen aan het besluit van Alpine om de Alpine Cup op te zetten, die in 2018 op verschillende Europese circuits gereden zal worden.


Om ervoor te zorgen dat dit avontuur een succes wordt, neemt Signatech het design, de ontwikkeling, de productie en de verkoop van de A110 Cup voor zijn rekening. De organisatie, onder leiding van Philippe Sinault, is verantwoordelijk voor de Alpine A470 in het FIA World Endurance Championship (WEC) en heeft veel ervaring met de 

ontwikkeling van raceauto’s voor consumenten. 


In samenwerking met de technici die de productieversie hebben ontwikkeld, ontwikkelde Signatech de raceversie met een duidelijk doel voor ogen: maximaal rijplezier voor de bestuurders, of ze nu beginnende of gevorderd zijn. De Alpine A110 Cup belooft indrukwekkende effectiviteit en prestaties dankzij het zeer nauwkeurige chassis, een voertuiggewicht van slechts 1.050 kg, een motorvermogen van 270 pk (3,9 kg/pk), compromisloze veiligheidsvoorzieningen en elektronica die normaal alleen bij langeafstandsracers gebruikelijk zijn. 


De Alpine A110 Cup is te koop voor € 100.000,- exclusief belastingen en neemt deel aan een competitie waarbij onverzettelijkheid en professionaliteit samengaan met een gemoedelijke sfeer. De Alpine Europa Cup wordt georganiseerd door Signatech en bestaat uit zes races die in 2018 gereden worden op de mooiste circuits van Europa. Deze internationale FIA-klasse doet denken aan de Europa Cup die tussen 1985 en 1988 met de Alpine GTA V6 Turbo werd gehouden. 
Coureurs die willen deelnemen aan de Alpine Europa Cup moeten wel snel zijn, de productie is gelimiteerd tot slechts twintig Cup-versies voor het eerste seizoen. 


Bernard Ollivier, Alpine Deputy Managing Director: “De lancering van de Alpine A110 Cup en de bijbehorende raceklasse is opnieuw het bewijs van onze liefde voor autosport. We wilden dat de Cup-versie een echte raceauto zou worden met high-end features ten aanzien van performance. De coureurs genieten van een prachtige auto, puur rijplezier en een onovertroffen niveau van efficiency. De organisatie van de competitie houdt zich daarbij aan de normen die door Alpine gesteld zijn, wat resulteert in professionaliteit op het circuit en een ongedwongen, vriendelijke sfeer in de paddock. De Alpine Europa Cup dient ook als doel om fans in heel Europa te bereiken.” 


Philippe Sinault, Managing Director of Signatech: “Wij zijn zeer trots dat wij zo’n groot project mogen leiden. Of het nu gaat om het ontwerpen, assembleren of het organiseren van de Alpine Europa Cup, al onze expertise wordt geboden om te voldoen aan de specificaties van Alpine. De A110 Cup is een compromisloze raceauto met als doel maximaal rijplezier te bieden. Dat kan op verschillende manieren geÔnterpreteerd worden. Kwaliteit, efficiency of ergonomie bijvoorbeeld. We hebben nog veel werk te doen voordat de twintig A110 Cup-racers aan de start verschijnen op het circuit van Paul Ricard. Het wordt een interessante uitdaging, zowel voor Signatech als voor Alpine.”