De limited edition A110 R Le Mans verenigt twee Franse race-iconen voor het 100-jarig jubileum van de 24 uur van Le Mans®.

Deze limited edition A110 R viert de 100ste verjaardag van 's werelds spannendste 24uurs-race. De 24 uur van Le Mans® zit diep in het DNA van Alpine, vanaf de deelnames van onze oprichter Jean Rédélé in de jaren 60 tot de beroemde overwinning van de A442 in 1978 en het meestrijden in de nieuwe LMDh Hypercar-klasse in 2024. De meest radicale Alpine ooit combineert aerodynamica met een indrukwekkende verhouding gewicht/vermogen.SCHERP RACEDESIGN VAN DE ALPINE A110 R LE MANS

De inspiratie voor onze meest gefocuste A110 R is overduidelijk. De exclusieve witte lak, moderne blauwe accenten, officiële 24H-logo's en de subtiele Franse driekleur brengen hulde aan Le Mans. De wielen van carbon met blauwe accenten en remklauwen verwijzen naar de wereld van de autosport, terwijl de opvallende haaienvin de referentie vormt naar onze Alpine A480 LMP1-racewagen.


In het interieur zijn de beroemde bochten van het Circuit des 24 Heures op de zonneklep gelaserd, terwijl een genummerd badge zichtbaar maakt in welk exemplaar van de limited edition je rijdt. Onze ultra-exclusieve A110 R Le Mans is gelimiteerd tot 100 exemplaren wereldwijd. Met de A110 R Le Mans voel je je op de openbare weg als op de snelle rechte stukken van La Sarthe. De haaienvin is een eerbetoon aan de Alpine A480 LMP1-wagen die samen met Signatech racete. 


De officiele 24H Le Mans®- logo's aan de binnen-en buitenkant laten zien dat we een durzame relatie hebben met de werldberoemde 100-jarige race. De blauwe accenten over de gehele lengte van de A110 R en de franse vlag als eerbetoon aan het thuisland van Alpine en de 24 uur van Le Mans benadrukken de opvallende A110 R. De inspiratie voor onze meest gefocuste A110 R is overduidelijk. De exclusieve witte lak, moderne blauwe accenten, officiële 24H-logo's en de subtiele Franse driekleur brengen hulde aan Le Mans. 
FOCUS MAAKT DE A110 R LE MANS UNIEK


De A110 R combineert aerodynamische eigenschappen uit ons F1-programma met lichte koolstofvezelelementen wat tot indrukwekkende prestaties leidt: de 300 pk-motor sprint van 0 tot 100 km/u in nauwelijks 3,9 seconden. Deze Le Mans limited edition tilt de toch al imponerende sportwagen op werkelijk adembenemende wijze naar een nóg hoger niveau. De nieuwe vering kan eenvoudig worden aangepast dankzij een uniek Alpine-patent. Door de speciale 'Hunaudières'-afstelling is de auto lager en stijver geveerd voor nóg meer stabiliteit en een betere aerodynamica, zodat de topsnelheid van 285 km/u met gemak kan worden gehaald.


De open carbon wielen geven een unieke eigenschap aan de A110 R, het maakt de auto lichter. Daarnaast verbeteren ze de koeling van de achterremmen met. De Sabelt®-kuipstoelen hebben een carbon structuur met microvezelpads en zijn voorzien van een 24h Le Mans®-signatuur. Zij bieden uitstekend zitcomfort, zowel voor op de weg als op het circuit. Speciaal gepatenteerde schokdempertechnologie maakt een lagere "Hunaudieres"-afstelling van de ophanging mogelijk, met 5% meer stijfheid voor nog meer focus op het circuit. 
EEN UNIEKE ALPINE ERVARING OP LE MANS

De A110 R Le Mans is niet alleen het toonbeeld van onze passie voor de autosport, maar ook de kans om kennis te maken met onze Band of Racers. De 100 gelukkige eigenaren krijgen in 2024 toegang tot de faciliteiten van het Alpine Elf Endurance-team en mogen aan de vooravond van de wereldberoemde race in hun A110 R Le Mans een speciale ronde rijden over het Circuit des 24 Heures.


BEKIJK DE A110 R LE MANS VIDEO