MV Agusta en autosportlegende Alpine slaan handen in elkaar voor Superveloce Limited Edition geÔnspireerd op de Alpine A110.

10 december 2020 – MV Agusta gaat een partnerschap aan met Alpine, de iconische Franse race- en sportwagenconstructeur, om een beperkte reeks van 110 motoren te bouwen, geÔnspireerd door de Alpine A110. De Superveloce was een vanzelfsprekende keuze voor dit project aangezien MV Augusta beter dan elk ander merk aansluit bij de geest van de A110. 


De samenwerking steunt op de gemeenschappelijke passie van MV Agusta- en Alpine-fans voor een adembenemend design en prachtig ontworpen producten. Beide ondernemingen delen een roemrijke historie als het gaat om motorsport en een verlangen om klanten unieke emoties te bieden dankzij innovatieve, toekomstgerichte oplossingen terwijl ze tegelijkertijd trouw blijven aan hun oorsprong. De Superveloce Alpine wordt aangedreven door de bekende driecilinder-in-lijn van MV Agusta, met een vermogen van 147 pk bij 13.000 t/min en een topsnelheid van meer dan 240 km/u.  Het grafische design, de details en de accessoires dragen het onmiskenbare stempel van Alpine. Net als de iconische sportwagen verenigt de Superveloce Alpine superieure prestaties met een wendbaar en eenvoudig te controleren rijgedrag.


De blauwe kleurstelling van de Superveloce Alpine is identiek aan die van de huidige A110. Ook de verhoogde ‘A’-logo’s op de stroomlijnkappen verwijzen naar de details van de originele A110, net als de zwarte zitting in Alcantara met blauwe stiknaden en de gepolijste zwarte CNC-velgen. Om de samenwerking tussen de twee nationale erfgoedmerken te markeren wordt zowel de Franse en Italiaanse vlag met trots weergegeven aan beide zijden van het voorste spatbord.

Timur Sardarov, CEO MV Agusta Motor S.p.A., “Veel Alpine-klanten zijn ook grote MV Agusta-fans en vice versa. De Superveloce Alpine brengt die twee werelden samen, met ongelofelijke synergiŽn op gebied van design, persoonlijkheid en stijl. We kijken uit naar deze samenwerking met een van de meest geprezen merken in de wereld op gebied van autosport en weten zeker dat deze schitterende nieuwe beperkte reeks zal kunnen rekenen op veel enthousiasme van motorrijders en autosportliefhebbers overal ter wereld.”


Patrick Marinoff, Managing Director van Alpine, voegde eraan toe: “MV Agusta is een symbool van Italiaans vakmanschap en uitmuntendheid en bouwt motoren die hun gelijke niet kennen. De twee merken worden gedreven door dezelfde passie; de creatie van prachtig ontwikkelde producten en unieke sensaties voor onze klanten. De Superveloce Alpine is een knap staaltje design en technologie zonder concessies te doen op het gebied van prestaties en rijplezier.”


De Superveloce Alpine wordt gedistribueerd via de MV Agusta dealers. De prijzen beginnen bij 36.300 euro (voor de Italiaanse markt), inclusief Racing Kit. 


MEER OVER DE SUPERVELOCE ALPINE

TECHNISCHE SPECIFICATIES
Motor: Driecilinder-in-lijn van 798 cm≥ – Euro 5
Vermogen: 147 pk bij 13.000 t/min
Topsnelheid: 240 km/u
Droog gewicht: 173 kg
Compressieverhouding: 13,3:1

DETAILAFWERKING
Kleur: Alpine Blue/Silver
Sticker in geborsteld aluminium op stuurkop met volgnummer (001 tot 110)
In mat zilver gelakte zijplaten en eenzijdige swingarm

EXCLUSIEVE INHOUD
Dashboard met 5” groot tft-kleurenscherm
Snelheidsregelaar
Launch Control
Bluetooth
Navigatiesysteem
MV Ride App voor mirroring van navigatie, door app gestuurde motor, afstelling van rijhulpsystemen
Mobisat-tracker

KOOLSTOFONDERDELEN
Kettingkast Sup/Low
Afdekking voor luchtkanalen
Spatbord achter/voor
Stroomlijnkappen onderaan rechts/links

RACING KIT
Race-uitlaat met drie uitgangen
Specifieke sturing
CNC-brandstofdop met lederen riem en Alpine-logo
Hoes achterste zitting
Gepersonaliseerde motorhoes
Oorsprongscertificaat Beperkte Reeks


Over MV Agusta Motor S.p.A.: MV Agusta is een van de meest toonaangevende motorfabrikanten ter wereld. De onderneming uit Varese (Noord-ItaliŽ) bouwt legendarische motorfietsen, afgeleid van circuitracers. Hun iconische design, onovertroffen prestaties en geavanceerde technologieŽn en materialen maken de motoren van MV Agusta wereldwijd geliefd en gewaardeerd als unieke stukken ‘Motorcycle Art’. Sinds 1945 is het merk uitgegroeid tot een referentie in de sector en werd het 37 keer Wereldkampioen. Een record dat nog steeds standhoudt. www.mvagusta.com

Over Alpine: Alpine werd in 1955 opgericht door Jean Rťdťlť, een jongeman met een passie voor autosport. De naam Alpine vergaarde een legendarische status toen de Alpine A110 ‘Berlinette’ in 1971 en 1973 de Rally van Monte Carlo won. Vandaag is Alpine terug met de nieuwe A110, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van compactheid, lichtheid en wendbaarheid met ťťn doel in het achterhoofd: rijplezier.