Stam en Duurzaam Ondernemen


Dat duurzaam letterlijk "iets dat voortduurt" betekent weet iedereen. Daar gaat Stam ook voor. Stam ziet het als plicht om te zorgen dat wij zorgen dat alles kan voortduren en vandaar ook dat het een aandachtspunt is in onze bedrijfsvoering. De specifieke gebieden waarop we onze aandacht richten zijn:

Duurzaam ondernemen; van duurzame mobiliteit, het nieuwe rijden tot een eigen fietsplan. 

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen ziet Stam als morele plicht in het rentmeesterschap dat zij heeft als mens en bedrijf. Wij houden in onze bedrijfsvoering rekening met mensen en milieu. Wij zoeken naar evenwicht tussen rendement, een beter milieu, tevreden en gezonde medewerkers en het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij. Duurzaam ondernemen moet terugkomen in het hele bedrijf. Van inkoop tot marketing en van personeelsbeleid tot verkoop. Sinds 2013 is Stam gecertificeerd Erkend Duurzaam.

Wist je dat:

  • De Stam Groep 100% groene stroom inkoopt/verbruikt.
  • Onze afvalstromen tot in detail in kaart zijn gebracht en op de juiste wijze worden afgevoerd.
  • Wij duurzame banden verkopen, zuinig in het verbruik.
  • Wij een bedrijfsfietsplan hebben.

Duurzame mobiliteit

Vanzelfsprekend draait het bij duurzaam ondernemen ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. Renault heeft één elektrische bestelauto ‘de Kangoo Z.E.’. In 2012 zijn de andere volledig elektrische modellen geïntroduceerd de Twizy en de Renault ZOE. Hiermee is Renault de eerste autofabrikant wereldwijd met drie volledig elektrische auto’s.

Het Nieuwe Rijden

Op veel van onze modellen zit een schakelindicatie systeem. Met juist schakelen is brandstof te besparen. De schakelindicatie helpt daarbij, door voor elke rij situatie de meest efficiënte versnelling aan te geven. Middels de schakelindicatie worden automobilisten ondersteund in de techniek van Het Nieuwe Rijden.

Het Nieuwe Rijden levert je veel op: lekker ontspannen achter het stuur zitten, veiliger rijden, flink besparen op de brandstofkosten én bijdragen aan een beter milieu. Het brandstofverbruik wordt in belangrijke mate bepaald door de manier waarop je als automobilist of chauffeur met jouw auto, vrachtauto of bus omgaat. Door net een beetje anders te rijden dan je gewend bent, kun je tot wel 20% op het brandstofverbruik besparen. De gemiddelde besparing is ongeveer 10%. Dat levert niet alleen financieel voordeel op, maar ook een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en schadelijke stoffen. Daarnaast draagt Het Nieuwe Rijden bij aan grotere verkeersveiligheid en meer rijcomfort en vermindert het schade en onderhoud aan jouw auto of voertuig. Kortom, alle reden om Het Nieuwe Rijden toe te passen!

TIPS NIEUWE RIJDEN

Sponsoring

Bij duurzaam ondernemen hoort ook ondersteuning van clubs of verenigingen. Lees hier meer over hoe de Stam Groep dit invult.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!