Veel gestelde vragen Stam Rent

Auto reserveren

  Is reserveren noodzakelijk?

Ja, het is alleen mogelijk een auto te huren met een reservering

  Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren?

Er geldt geen minimale leeftijd eis voor het huren van een auto. Wanneer u <21 jaar of korter dan 1 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs, geldt er wel een verhoging van het eigen risico met € 150,-. Wel kunnen er aanvullende eisen worden gesteld voor de autohuur of geldt er een autoklasse beperking.

  Krijg ik altijd de auto die ik gereserveerd heb?

Ja, u krijgt altijd minimaal de klasse die u gereserveerd heeft. (De aanvraag op deze website is nog geen reservering. Uw aanvraag zal eerst worden bevestigd door een medewerker van Stam Rent.) Is uw auto niet beschikbaar na de bevestiging? Dan kan het zijn dat u een gratis upgrade krijgt.

  Kan ik een auto huren met onbeperkte kilometers?

Alleen bij acties (waar vermeld) gelden onbeperkte kilometers.

  Kan ik online een offerte krijgen voordat ik reserveer?

Ja, dat is mogelijk.

Tarieven

 Wat wordt er bedoeld met een dagtarief?

Een huurdag met een periode van 24 uur.

Bij een dagtarief zijn 150 kilometers inbegrepen. Hierboven betaalt u een toeslag per kilometer afhankelijk van de autoklasse. Deze extra kosten staan vermeld in het overzicht

  Hoeveel vrije kilometers zitten er in de prijs inbegrepen?

Bij een dag huur is 100 km vrij inbegrepen, bij een weekend 400, een week 1200 en bij een maand 3000 kilometer.

  Betreft het dagtarief een all-in tarief of zijn er aanvullende kosten?

Het dagtarief betreft alleen de huur van de auto. De brandstofkosten komen nog voor uw rekening en eventueel het verzekeringspakket (voor het verlagen van het eigen risico) ŗ € 9,95 per dag, indien u hiervan gebruik wenst te maken.

  Mag iemand anders ook in de auto rijden?

Het is mogelijk om een extra bestuurder op een huurovereenkomst af te sluiten. De extra kosten hiervoor bedragen € 5,- per bestuurder per dag.

Betalen

  Hoe vindt de betaling plaats?

De betaling vindt plaats middels PIN of creditcard. Hierbij wordt het huurbedrag vooruit betaald + een borg, welke afhankelijk is van de gehuurde auto en het wel of niet verlagen van het eigen risico.

  Kan ik contant betalen?

Nee, wij accepteren geen contante betalingen.

  Moet ik een borg betalen en hoe hoog is dit bedrag?

Ja, de borg bedraagt €1.000,- en moet betaalt worden naast het huurbedrag. Voor Alpine is de borg €2.000,-

  Hoe krijg ik mijn borg terug?

Indien u de borg middels PIN voldoet storten wij het restantbedrag z.s.m. terug op uw rekening; indien u middels een creditcard de borg heeft voldaan is dit bedrag middels een autorisatie gereserveerd op uw creditcard. Deze autorisatie verloopt automatisch na een periode vastgesteld door uw bank. Contante verrekening is niet mogelijk.

Gewoonlijk wordt binnen 4 werkdagen de opdracht voor het terugstorten verstrekt aan de bank. Afhankelijk van de bank wanneer u dit dan teruggestort ziet op uw rekening (gemiddeld 2 werkdagen). Dit kan door o.a. feestdagen variŽren.

  Tot wanneer kan ik annuleren?

Korte termijn verhuur (minder dan 7 dagen) kunt u tot 48 uur voor aanvang van de huur annuleren. Lange termijn verhuur ( 7 dagen en meer) kunt u tot een week voor aanvang van de huur annuleren.

Ophalen

  Wat moet ik meenemen bij het ophalen van de auto?

U dient mee te brengen:

- een geldig rijbewijs en paspoort/ID-kaart
- Pinpas en/of creditcard. De betaling moet geschieden middels PIN of creditcard welke op dezelfde naam staat als de huurder.
- een rekeningafschrift, belasting document of loonstrook, ter adresverificatie.
  Bij welke vestiging kan ik de auto ophalen?

De auto kan opgehaald worden bij Stam Amersfoort of Stam Utrecht. Andere vestigingen zijn in overleg mogelijk. Bij korte termijn verhuur (korter dan 7 dagen) rekenen wij voor transport van en naar die vestiging een vast bedrag van €28.- per keer. Bij langer termijn verhuur rekenen wij geen transport kosten naar een andere Stam vestiging.

  Vanaf hoelaat kan ik de auto ophalen?

De auto kan tijdens openingstijden van onze werkplaats worden opgehaald. Van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur en zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur

Terugbrengen

  Kan ik de auto in een andere Stam vestiging terug brengen dan waar ik hem ophaal?

Het is mogelijk om de auto bij een andere vestiging in te leveren dan waar u de auto heeft opgehaald. Wij rekenen dan een vast bedrag voor transportkosten zijnde €28.- per verplaatsing naar een andere vestiging en afhankelijk van of het moment van inlevering van de auto en het nog wel of niet kunnen transporteren die dag een halve of hele dag extra huur vanwege het niet kunnen verhuren van die auto die dag.

  Moet de auto afgetankt/ volgeladen worden ingeleverd?

Ja, de auto is altijd volgetankt bij het ophalen. Dit geldt ook voor elektrische of hybride auto's; u krijgt de auto voorzien van volledige geladen batterij mee. Wij tanken de auto voor u af tegen de dan geldende dagprijzen voor Stam.

  Kan ik de auto terugbrengen na sluitingstijd?

Nee de auto moet tijdens de openingstijden ingeleverd worden.

 Wanneer moet de auto uiterlijk retour bij weekendverhuur?

De auto moet dan uiterlijk maandagochtend 08.00 uur ingeleverd zijn.

Verzekeringen & Schade

  Is de auto all-risk verzekerd?

Ja, de auto is all-risk verzekerd.

  Zit er een ongevallenverzekering inzittenden bij?

Ja, een ongevallenverzekering inzittenden is standaard inbegrepen

  Hoe moet ik handelen bij pech & schade?

U dient tijdens kantooruren zo snel mogelijk contact op te nemen met Stam Rent om pech en/of schade te melden. Het nummer is: 033-4635104.

Buiten kantooruren belt u voor schade onze alarmcentrale, het nummer is 024-3602060. In geval van schade dient u altijd een schadeformulier in te vullen en wanneer nodig de politie in te schakelen. In het documenten mapje vindt u een schadeformulier. Bij pech kunt u de Renault Route Service bellen op 0800-0303. Vanuit het buitenland +31-206535100.

  Heb ik recht op vervangend vervoer bij pech/schade?

Kosten voor vervangend vervoer (met name in het buitenland) zijn niet altijd inbegrepen, wilt u hier meer informatie over neem dan contact op met onze collega's. (Tip: wij adviseren altijd een goede reisverzekering inclusief verkeersdekking)

  Hoeveel bedraagt het eigen risico in geval van schade?

Het eigen risico in geval van schade bedraagt €2.500,-, bij de master Bakwagen met laadklep is het eigen Risico €5000.- en bij de verhuur van de Alpine A110 is dit €3.000,-.

  Kan ik het eigen risico afkopen?

Nee, u kunt het eigen risico niet afkopen. Wij bieden u wel de mogelijkheid om voor €9,95 per dag het eigen risico te verlagen naar €500,- i.p.v. €1000,- met uitzondering van Alpine.

Overig

  Mag ik met de auto naar het buitenland?

Ja, als u met onze auto's naar het buitenland toe wilt, dient u dit altijd bij het afhalen van de auto te melden.

Wanneer u pas na het afhalen van de auto beslist naar het buitenland te gaan, dan dient u dit ook altijd te melden.

Als u naar het buitenland gaat zonder dit te melden, kan het voorkomen dat u niet volledig verzekerd bent. Het is daarom in uw eigen belang dit wel te doen.

Op het moment van reserveren dient altijd aangegeven te worden welk land de huurder gaat bezoeken met de huurauto. De verhuurder staat garant voor WA + CASCO dekking en een deugdelijke 24/7 pechhulp in de onderstaande landen. Deze landen zijn verdeeld in landen met standaarddekking (A-landen) en landen waarvoor een extra verhuurtoeslag per dag van toepassing is (B-landen).

A-Landen: Andorra, BelgiŽ, Denemarken, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Finland, Frankrijk, Ierland, ItaliŽ, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Schotland, Spanje, Zweden, Zwitserland.
B-Landen: KroatiŽ, Polen, Slowakije, TsjechiŽ, Hongarije.

  Mogen er huisdieren in de auto vervoerd worden?

Nee, dit is niet toegestaan. De schoonmaakkosten na het meenemen van een huisdier zijn minimaal € 150,-.

  Mag ik roken in de auto?

Nee, in de huurauto's mag niet worden gerookt (ook geen e-sigaret). Dit ook niet met het raam open. De boete voor roken in de huurauto is minimaal € 150,-.

  Is het mogelijk om sneeuwkettingen/dak dragers te huren?

Ja dit kan. Op basis van beschikbaarheid kunt u deze aanvullend bij ons huren. De kosten voor het huren van dakdragers is €3.- per dag. De kosten voor het huren van sneeuwkettingen is €3.- per dag. Graag bij uw aanvraag vermelden dat u deze erbij wil huren.

  Ik huur een elektrische auto zit daar ook een oplaadpas bij?

Bij huur langer dan een dag kunnen wij een laadpas leveren. Wij belasten achteraf de kilowatturen door die door u via die pas gebruikt zijn. Dit kan kan tot 2 maanden na inlevering van de auto zij, dit in verband met het feit dat de facturen die wij ontvangen ook later kunnen zijn dan direct na inlevering. Ook voor een elektrische auto geldt; u krijgt de auto volgeladen mee en deze moet ook weer volgeladen ingeleverd worden.

Dag, week en weekend prijzen zijn inclusief BTW. Shortlease prijzen zijn exclusief BTW.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!