Blauwe diesel / HVO


Veel bedrijfswagens staan bekend om hun standaard diesel motor. Dit verandert in rap tempo. Wellicht heeft u al vaker gehoord over de term Blauwe diesel, of anders gezegd HVO. De afkorting HVO staat voor 'Hydrotreated Vegetable Oil'. Dit type dieselbrandstof is geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige olin en restafval, zoals dierlijke vetten. Een gerecyclede brandstofsoort waar een aantal motoren van verschillende merken op kunnen rijden. Dit zorgt ervoor dat u 90% minder CO2 uitstoot. Dit is een flinke daling en daarom zien wij ook dat dit type brandstof steeds meer terrein wint.

Een aantal merken zoals Renault, Peugeot en Opel hebben hun motoren al goed laten keuren op HVO. Voor deze motoren is er dus geen aanpassing nodig en kunt u dit meteen tanken zonder enige schade aan het motorblok. De aanschaf van de bedrijfswagen blijft gelijk aan een normale diesel variant en daarmee bespaart u dan op uw uitstoot. Een slimme vorm van MVO ondernemen.

Benieuwd waar u HVO kunt tanken? Kijk dan op de website van NESTE.

Wilt u meer weten over ons grote aanbod van bedrijfswagens die op HVO kunnen rijden? Maak dan snel een afspraak met n van onze bedrijfswagenspecialisten van Stam Mobility voor een vrijblijvend advies op maat.

CONTACT

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!