Waterstof

Waterstof als brandstof is een nieuwe ontwikkeling in de bedrijfswagen wereld. Wist u dat een waterstof bedrijfswagen altijd een elektrische bedrijfswagen is met een rage extender? U rijdt dus altijd elektrisch.

Waarom heet het dan waterstof?
De bedrijfswagens die op waterstof rijden zijn eigenlijk elektrische bedrijfswagens die aangedreven worden door een batterij. Vaak kunnen de batterijen onvoldoende actieradius leveren door het hoge gewicht van de bedrijfswagen. Om de actieradius te vergroten koppelt men aan dit systeem een waterstof rage extender. Dit is een motor die de waterstof omzet in elektriciteit en in water. Het water wordt afgevoerd via de uitlaat en de elektriciteit wordt gebruikt om de accu bij te laden onder het rijden. Zo kunt u dus verder komen met een elektrische bedrijfswagen middels waterstof.

De waterstof tankt u bij een speciale tankstation onder hele hoge druk (350 tot 700bar). Dit wordt opgeslagen in waterstof tanks die vaak onder of boven het voertuig zijn geplaatst. Houdt er rekening mee dat een waterstof bedrijfswagen altijd duurder is in aanschaf dan een elektrische bedrijfswagen. Er is momenteel nog een beperkt aantal tankstations in Nederland waar u waterstof kunt tanken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van bedrijfswagens op waterstof? Maak dan snel een afspraak met n van onze bedrijfswagenspecialisten van Stam Mobility voor een vrijblijvend advies op maat. xxx

CONTACT

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!