Elektrisch rijden 

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en steeds meer mensen stappen over. Door alle nieuwe modellen met een grotere rijbereik is elektrisch rijden bereikbaar geworden voor steeds meer mensen. Ook worden de elektrische auto’s steeds goedkoper, helemaal indien u gebruik kunt maken van de beschikbare subsidies. Bent u er klaar voor om deze stap te zetten?

 Stam Green Mobility

Waarom elektrisch rijden?

De ontwikkelingen in elektrisch rijden gaan snel. Wist u dat de eerste elektrische auto al gebouwd was in 1888. Inmiddels is elektrisch rijden bijna gewoon geworden. Dit zal de komende jaren alleen nog maar meer veranderen. En zeg eens zelf, waarom zou u niet elektrisch rijden?

  • Voor een volle accu betaalt u gemiddeld tussen de 4 en 12 euro, afhankelijk van batterijgrootte, indien u thuis laadt. Goedkoper rijden zit er niet in.
  • Tot 2025 is de auto ook nog eens vrijgesteld van wegenbelasting. Daarna zal er een lage wegenbelasting gehanteerd worden voor elektrische auto's
  • Elektrisch rijden is stil en geeft enorm veel rust onder het rijden.
  • Het is altijd een automatisch geschakelde auto
  • Garantie op accu's is door meeste fabrikanten vastgesteld op 8 jaar
Buiten al deze voordelen is elektrisch rijden ook iets wat de komende jaren zal moeten. De Europese overheid heeft bepaalt dat alle autofabrikanten in 2030 alleen nog maar elektrische auto's mogen produceren. Dit betekent dat wij in de toekomst allemaal zullen overstappen naar elektrisch rijden. Nederland is samen met een aantal andere landen een voorloper in elektrisch rijden. Zakelijk gezien wordt dit al jaren enorm aangemoedigd met een lagere bijtelling. Er zijn dus heel veel voordelen te vinden in elektrisch rijden.


Elektrische bedrijfswagens

Steeds meer merken komen met elektrische bedrijfswagens op de markt. Ook wordt de actieradius (de afstand die u kunt rijden) steeds beter waardoor het voor steeds meer bedrijven een interessant voertuig wordt. Een aantal grote steden stellen milieu zones in per 2025 waardoor u als ondernemer ook gedwongen wordt elektrisch de stad in te rijden. Waar moet u rekening mee houden als u kijkt naar een elektrische bedrijfswagen?

  • Batterijgrootte
  • Type lader
  • Laadpaal
Wij begrijpen als geen ander dat dit veel vraagtekens kan oproepen en helpen u daarom graag bij het uitzoeken van de juiste elektrische bedrijfswagen.

      

Waar moet ik rekening mee houden?

Elektrisch rijden vergt wel een aanpassing in autogebruik. Doordat de auto's een laadtijd hebben zal u rekening moeten houden met de extra tijd die u kwijt bent. Buiten dat zal het rijbereik van de auto ook enorme invloed hebben op hoe u uw rit plant. In de winter wanneer het kouder is, zal het rijbereik afnemen door weersinvloeden. Ook dit zijn zaken om rekening mee te houden.

Naast dat het rijden anders is, moet u ook nadenken over waar u de auto gaat laden en hoe u dit gaat doen. Een laadpaal is essentieel. Het maakt echter niet uit of dit een privé laadpaal is of een laadpaal op straat. Gaat u laden op straat of langs de snelweg, dan heeft wel een laadpas nodig. Bent u een bedrijf met heel veel elektrische auto's, denk dan ook aan een Laadplein. Hieronder vertellen we u er meer over.


Laadpaal oplossingen 

Een laadpaal is een essentieel onderdeel van het elektrisch rijden. Waar vaak de fout wordt gemaakt is dat mensen denken dat een laadpaal maar een laadpaal is. Achter dat vierkante doosje zit enorm veel techniek wat bepaalt hoe snel u auto weer vol zit. Laat u dus goed informeren over welk type laadpaal bij jou privé of bedrijf past. Veel aansluitingen in Nederland zijn beperkt op laadsnelheid door de 1-fase laadmogelijkheid. Ook al kan uw auto dan sneller laden, dan zal hij door de beperking van de laadpaal toch een enorme laadtijd hebben. 

Stam Mobility kan u helpen bij het uitzoeken van de juiste laadpaal. Wij kijken graag met u mee hoe uw situatie is en welke laadpaal het beste bij jullie past. Of u nou een berijder bent of een werkgever, iedere situatie is anders. Maak snel een afspraak om een schouwing te komen doen op locatie voor het beste advies. 

Kunt u geen eigen laadpaal kwijt op eigen terrein, dan is het mogelijk om via de gemeente een laadpaal aan te vragen. De gemeente zal deze dan gratis ergens bij jou in de buurt laten plaatsen. Kijk op deze website naar de mogelijkheid voor een publieke laadpaal: https://www.laadpaalnodig.nl/ 

Laadplein oplossingen 

Bij een veranderd wagenpark naar elektrische mobiliteit is een juiste laadoplossing enorm van belang. Niet alleen om de auto's goed op te laden maar ook voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering. Als u er voor kiest om er telkens een laadpaal bij te zetten, bestaat de kans dat de meterkast er een keer mee stopt. Om dit te voorkomen is het verstandig om bij een groot bedrijfspand een slim laadplein te laten installeren. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd blijft, maar zorgt er ook voor dat iedere auto de juiste laadsnelheid krijgt om de laadtijd te verkorten. 

Stam Mobility heeft op zijn eigen locaties laadpleinen aangeschaft. Zo kunnen wij dus live demonstreren hoe dit werkt en wat de voordelen zijn. Maak snel een afspraak om te komen kijken en te ervaren welke voordelen een laadplein genereert. Dan horen we gelijk graag hoe we jullie kunnen helpen om een mooi laadplein te realiseren.

Laadpassen 

Om de verrekening van stroom goed te laten verlopen heeft u een laadpas nodig. De keuze is laadpassen is enorm. Veel laadpaal leveranciers bieden hun eigen laadpassen aan, echter ziet u dan dat u vors meer betaald bij een laadpaal die niet van de leverancier is. Stam Mobility heeft een universele laadpas voor alle type laadpalen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Wilt u bij uw laadpas ook andere type mobiliteit activeren? Geen probleem! Dat kunnen wij allemaal voor u activeren. 

Subsidies

Elektrisch rijden wordt gestimuleerd door de overheid. Zowel als berijder als werkgever kan u hier enorm van profiteren. Als werknemer heeft u een bijtellingsvoordeel en als werkgever het voordeel van verschillende subsidies. Onze Mobility Managers informeren u graag over welke type subsidies er beschikbaar zijn en wat voor jou van toepassing is. Lees alles over de subsidies en neem contact op! 

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!