verschillende grote Nederlandse bedrijven en gemeentes willen dat alle nieuwe leaseauto's vanaf 2025 voor de zakelijke markt uitstootvrij zijn. 

Daarvoor pleiten grote bedrijven en brancheorganisaties zoals Shell, LeasePlan, Philip en de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE). Ook Schiphol, de gemeente Amsterdam, de gemeente Rotterdam en Natuur en Milieu steunen het pleidooi. Het pleidooi is gericht aan de formerende politieke partijen. De bedrijven pleiten ervoor dat alle nieuwe auto's voor de zakelijke markt vanaf 2025 op waterstof of elektriciteit moeten rijden, een heldere nom is volgens de bedrijven en organisaties 'essentieel'. "Om de klimaatdoelen te kunnen halen is forse groei van het aantal voertuigen zonder uitstoot in de vloot noodzakelijk", melden zij in een verklaring. Deze bedrijven en organisaties die het pleidooi hebben opgesteld zien graag dat de deadline van 2025 in het regeerakkoord komt. 

Nieuwe personenauto's uitstootvrij in 2030

Uiterlijk in 2030 zouden alle personenauto's die nieuw op de Nederlandse markt verschijnen uitstootvrij moeten zijn, vinden de opstellers van het pleidooi. Die wens is in lijn met het Nederlandse Klimaatakkoord, maar moet ook in het regeerakkoord worden gezet volgens deze bedrijven en organisaties. Met deze doelen zou Nederland nog een stap verder gaan dan het doel van de Europese Unie, dat de deadline op 2035 zet.

 

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!