Automotive heeft meer dan $220 miljard omzet misgelopen door chiptekort in 2021

Het zal niemand ontgaan zijn, de levertijden in de automotive zijn hoger dan ooit. Door de chip tekorten wereldwijd hebben alle merken problemen met het produceren van auto’s. Omdat er ook steeds meer elektrische auto’s worden geproduceerd, waar meer chips voor nodig zijn, lopen de levertijden nog extra op. Sommige merken communiceren levertijden van langer dan een jaar.

In mei 2021 maakte AlixPartners de prognose dat het wereldwijde tekort aan chips, om precies te zijn semiconductorchips, de automotive wereldwijd $110 miljard aan omzet zou mislopen. De laatste prognose van 2021 in oktober, minder dan 5 maanden later, heeft AlixPartners de prognose verdubbeld naar een misgelopen omzet van meer dan $220 miljard.

 Volgens de analisten was de verwachting dat er 7,7 miljoen voertuigen niet geleverd konden worden in 2021 door de schaarste van de chips. “In het tweede kwartaal van dit jaar was het chiptekort het ergste tot nu toe, gekeken naar het aantal ‘verloren voertuigen’”, vertelt Dan Hearsch, een managing director binnen AlixPartners. “De auto-industrie is wereldwijd is simpelweg niet zo snel hersteld als we dachten.”

Hoe maak je de juiste keuze?

Er zijn gelukkig nog best wat merken die auto’s relatief snel kunnen leveren. De levertijden zullen komende maanden wel iets gaan terug zakken doordat de chip leveringen wereldwijd beter wordt. Om toch snel te kunnen rijden doet een klant er goed aan om een auto uit voorraad te bestellen. Deze zijn snel leverbaar en je weet wat je krijgt.

Ben je op zoek naar een auto uit voorraad en wil je hier niet teveel gedoe van? Laat de Mobility Manager van Stam met je meedenken. 

CONTACT

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!