‘Kabinet overweegt verplichting elektrische leaseauto’

Dat lijkt n van de plannen te zijn die om de elektrificatie te versnellen, de Telegraaf meldt dit op basis van bronnen uit Den Haag. Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat schijnt te overwegen om enkel nog elektrische auto's in de lease toe te laten. 

Het kabinet is opzoek naar manieren om de ambities voor 2030 te halen, onder andere de ambitie dat alleen elektrische auto's nog nieuw verkocht worden. Vivianne Heijnen maakte vorige week bekend te kijken naar plannen om de elektrificatie van het wagenpark te versnellen. Dit draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot en een daling van de uitstoot van schadelijke stoffen. wat er specifiek wordt uitgewerkt is nog niet duidelijk en bekendgemaakt. Wat wel bekend is, is dat zakelijke auto's worden meegenomen in de plannen. Met het verplichten van elektrische auto's in de zakelijke leasemarkt wil het kabinet er ook voor zorgen dat er op korte termijn meer elektrische auto's zijn. Volgens de Telegraaf is het mogelijk dat er alleen nog elektrische auto's worden aangeboden in de lease vanaf 2025. 

Is uw bedrijf al voorbereid op de elektrificatie van het wagenpark? Onze Mobility Masters staan klaar voor al uw vragen en om de mogelijkheden te bespreken van een elektrisch wagenpark inclusief laadoplossingen. 

CONTACT

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!