Regeerakkoord zet automotive op z’n kop!

Vanaf 2030 wil het nieuwe kabinet rekeningrijden gaan invoeren. Rutte IV neemt de komende jaren tijd om dit plan helemaal uit te werken. Het betalen per kilometer komt in de plaats van wegenbelasting en bpm. Ook verdwijnen hiermee de weinige tolwegen in Nederland. Voor de klant zou het kostenneutraal moeten zijn, echter zal daar de komende jaren meer duidelijkheid in komen.

Vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s elektrisch

Verder heeft het kabinet afgesproken in het regeerakkoord dat er vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s elektrisch moeten zijn. Dit sluit aan op de doelstelling om veel binnensteden emissievrij te krijgen na 2025. Met dit besluit betekent dat autofabrikanten de komende jaren gedag kunnen zeggen tegen brandstofauto’s en de productie van elektrische auto’s zal toenemen.

Belangrijkste ontwikkeling voor grijskentekens

Belangrijkste ontwikkeling voor grijskentekens is dat de vrijstelling voor BPM komt te vervallen vanaf 2026. Vanaf 1 januari 2024 begint de overheid al met het afbouwen van deze vrijstelling. Dit betekent dat ondernemers die met een bedrijfswagen rijden, de komende jaren hard gestraft zullen worden bij het aanschaffen van een nieuwe bus. De vrijstelling in de bpm voor elektrische bestelauto’s blijft wel bestaan.

Benieuwd wat bovenstaande punten voor effect gaan hebben op uw wagenpark? Neem dan contact op met onze Mobility Masters om zo het juiste advies te krijgen. 

CONTACT

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!