Sinds 1 Januari 2022 mogen vrachtwagens onder emissieklasse 6 niet meer de binnensteden in van grote steden.

Dieselvrachtwagens

In Nederland zijn er 13 Gemeenten die een milieuzone voor dieselvrachtwagens hebben. Het gaat om de gemeenten Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rijswijk, Rotterdam, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht. Ook de gemeente Haarlem voert deze milieuzone in voor vrachtwagens.

Voor 1 januari mochten alleen dieselvrachtwagens de groene milieuzones in met een emissieklasse van 4 of hoger. de dieselvrachtwagens met een emissieklasse van 0, 1, 2, of 3 mochten de zones al niet in. Per 1 januari 2022 zijn ook de dieselvrachtwagens met emissieklasse 4 en 5 niet meer welkom in deze milieuzones. De emissieklasse van uw dieselvrachtwagen geeft aan hoe schoon uw voertuig is, hoe hoger het cijfer hoe schoner de vrachtwagen is voor het milieu. 

In de toekomst, om precies te zijn vanaf 1 januari 2025, kunnen gemeenten een zero-emissiezone voor vrachtwagens invoeren. Dit betekent dat in die zones alleen nog maar elektrische vrachtwagens naar binnen mogen die dus geen schadelijke stoffen uitstoten. 


Bedrijfswagens

Ook voor bedrijfswagens kan het een en ander veranderen in 2025. De zero emissiezone geldt namelijk ook voor bedrijfswagens. Wel is er een overgangsregeling getroffen tot 2030. Zo hebben Euro 5 bestelauto's tot en met 31-12-2026 toegang tot de zero emissiezones. Waar de zero emissiezones komen wordt komende jaren voor 1 januari 2025 bekend gemaakt. Benieuwd wat de zones en overgangsregelingen voor uw bedrijf kan betekenen? 

www.raivereniging.nl heeft een mooi overzicht gemaakt van de milieu- en zero emissiezones , deze kunt u downloaden via onderstaande knop.

Overzicht milieuzone en zero emissiezone

Of neem contact op met onze Mobility Master, zij staan klaar voor al uw vragen over de zero emissiezone en milieuzones. 

Contact 

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!