Subsidie regeling 2022

Wijzigingen in Milieulijst van 2022

De Milieulijst 2022 ondersteunt de ambities en prioriteiten zoals beschreven in het klimaatakkoord. Duurzame mobiliteit is daarin een belangrijke pijler. Wegvoertuigen Elektrische personenauto's veroverden in de afgelopen jaren een plek in het straatbeeld. De markt voor elektrische auto's is volwassener en de prijzen dalen. Daarmee is het fiscale voordeel via MIA niet meer nodig en de elektrische personenauto is in 2022 dan ook van de Milieulijst verdwenen.

Andere elektrische voertuigen, zoals bestelauto's, blijven op de Milieulijst en stijgen waar mogelijk in fiscaal voordeel omdat deze voertuigen nog niet gangbaar zijn. Voor elektrische bestelauto's is ook subsidie beschikbaar vanuit de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA).

Om een te grote stapeling van steun vanuit de overheid te voorkomen, komen alleen de kosten boven een aanschafwaarde van € 11.000 in aanmerking. Daarnaast wordt in 2022 geen onderscheid meer gemaakt tussen voertuigen in voertuigcategorieŽn N1 en N2 (G 3101).

In het subsidie overzicht ziet u alle aanpassingen, download het overzicht onder dit bericht.

Bron: RVO.nl

Download subsidie overzicht 

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!