Elektrisch rijden

Stel je een stad voor zonder lawaai en vervuiling van uitlaatgassen, waar duurzaamheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Dat is de visie van Dacia voor de toekomst. Om deze visie te verwezenlijken heeft Dacia een serie elektrische voertuigen ontwikkeld die geen of veel minder CO2.

Voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden biedt verschillende voordelen. Allereerst is het bijzonder stil omdat een elektromotor nauwelijks geluid maakt. Dit is niet alleen prettig voor jou als bestuurder, maar ook voor andere weggebruikers. 

Daarnaast veroorzaakt elektrisch rijden minder CO2-uitstoot in vergelijking met benzine- of dieselauto's, waardoor het een duurzame optie is. Bovendien is elektrisch rijden vaak voordeliger omdat je gemiddeld slechts vier euro betaalt voor honderd kilometer aan elektrisch bereik. Als je zakelijk kunt opladen, is het bedrag zelfs ruim de helft lager.

ONTDENK DE ELEKTRISCHE MODDELLEN

bijtelling en subsidies

Bijtelling en subsidies zijn belangrijke aspecten voor zakelijke rijders die ge´nteresseerd zijn in het aanschaffen van een elektrische auto. Bijtelling verwijst naar het bedrag dat een zakelijke rijder moet betalen aan de belastingdienst voor het privÚgebruik van een zakelijke auto. Bij elektrische auto's geldt een lagere fiscale bijtelling van 16% over de catalogusprijs plus de fiscale waarde van de batterij.

Naast de fiscale voordelen die door de overheid worden geboden, zijn er ook plaatselijke overheden die (onder bepaalde voorwaarden) subsidies aanbieden voor de aanschaf van elektrische voertuigen en laadpunten. Dit kan de aanschafkosten van een elektrische auto verlagen.

Voordelen van elektrisch rijden

•Toegang hebben tot oplaadpunten op het werk of thuis. Zelfs als je op een aanzienlijke afstand van je werk woont, kan een elektrische auto voldoen aan jouw mobiliteitsbehoeften.

• Ge´nteresseerd zijn in innovatieve en duurzame technologieŰn en graag willen bijdragen aan een beter milieu.

• Een bewuste levensstijl hanteren met betrekking tot mobiliteit, energieverbruik en milieu.

Niet volledig elektrisch willen rijden?

De Dacia Jogger

Hoewel de Dacia Spring een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, compacte elektrische auto, kan de Dacia Jogger Hybride een betere keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar meer veelzijdigheid en een groter rijbereik.

De Dacia Jogger Hybride is uitgerust met een combinatie van een benzinemotor en een elektromotor, waardoor je zowel op elektriciteit als op benzine kunt rijden. Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van oplaadinfrastructuur en je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een laadstation. Bovendien zorgt de hybride aandrijflijn voor een groter rijbereik dan bij de Dacia Spring, omdat je met de hybride aandrijving ook op benzine kunt rijden als de batterij leeg is.

 

 

 

 

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!