Dacia remblokken

Voor een veilige auto is het van belang dat de remblokken van jouw Dacia goed werken. Dit niet alleen voor jezelf maar ook je medeweggebruikers en eventuele passagiers van essentieel belang. Remblokken in goede conditie verkorten je remweg. Hierdoor ben je in staat om snel stil te staan in noodsituaties.

Wat doen remblokken

Remblokken zorgen ervoor dat je kan remmen met jouw Dacia. De remblokken zitten verwerkt in een zogenaamde remklauw. Deze remklauw zit om de remschijf bevestigd en wanneer je op de rem trapt drukt deze remklauw de remblokken tegen de remschijf aan waardoor je Dacia tot stilstand komt. Remblokken bestaan uit frictiemateriaal dat voor de wrijving zorgt op je remschijf. Door deze wrijving remt je auto af en komt uiteindelijk tot stilstand.

Wanneer remblokken vervangen

Wanneer de remblokken van je Dacia vervangen moeten worden is zeer persoonlijk. Dit hangt namelijk vooral af van je rijstijl. Rijd je bovendien veel in de stad dan slijten remblokken sneller als wanneer je vooral op de snelweg rijdt. Als je remmen echt versleten zijn dan kunt je dit herkennen aan een schurend geluid, een langere remweg en een rempedaal dat anders aanvoelt. Remschijven gaan doorgaans tweemaal zo lang mee als remblokken.

Wat als ik remblokken niet vervang

Indien je de remblokken van jouw Dacia niet tijdig vervangt zullen deze zo hard verslijten dat het metalen plaatje tussen de remblokken in contact komt met je remschijf. Hierdoor zal jouw Dacia gevaarlijk slecht remmen. Bovendien worden de remschijven volledig kapot gereden. Tijdig vervangen is daarom dan ook zeer belangrijk.

Prijs remblokken vervangen

Het vervangen van jouw Dacia remblokken kan zeer voordelig bij Stam Dacia. Bovendien ben je verzekerd van topkwaliteit. Wij werken altijd met all-in prijzen zodat je nooit achteraf voor verassingen komt te staan. Wij geven je een vaste prijs waarin de analyse, het arbeidsloon en de onderdeelkosten zitten opgenomen. Renault remblokken vervangen doe je bij Stam zodat je verzekerd bent van een vaste lage prijs en zeer vakkundig herstel.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!