Dacia schokdempers

Schokdempers zorgen voor een stabiel contact tussen de autobanden en het wegdek. Door de schokdempers heeft jouw auto een goede wegligging, is goed te besturen en heb je bovendien een comfortabele rijervaring. Zonder schokdempers zou jouw Dacia letterlijk over de weg stuiteren met alle gevolgen van dien. Lees meer over schokdempers voor jouw Dacia.

Wat doen schokdempers

Schokdempers zijn doorgaans cilinders gevuld met olie die alle klappen opvangen. Ook kunnen schokdempers gasgevuld of elektrisch afstelbaar zijn, dit hangt echter volledig af van je type auto. Op het moment dat je over een drempel rijdt drukt de schokdemper in elkaar zodat jouw Dacia stabiel op de weg blijft liggen. Elk wiel beschikt over een eigen schokdemper zodat elk wiel individueel geveerd wordt. De schokdempers in jouw Dacia zorgen dat je veilig, stabiel en comfortabel kan rijden. Schokdempers zijn dus essentiŽle onderdelen in jouw Dacia waarbij het erg belangrijk is dat je deze tijdig vervangt.

Wanneer moeten Dacia schokdempers vervangen worden

Gemiddeld gezien gaan schokdempers ongeveer 180.000 kilometer mee. Echter hangt de daadwerkelijke levensduur erg af van je rijstijl. Wanneer schokdempers gaan slijten en/of lekken is het tijd om de schokdempers te vervangen. Je zult merken dat jouw Dacia een minder goede wegligging heeft en een stuk minder stabiel op de weg ligt. Het kan zo zijn dat het lijkt alsof de auto veel zachter of juist veel harder geveerd is. Ook in dit geval raden wij aan om eens langs onze werkplaats te komen voor een controle van je schokdempers.

Schokdempers niet tijdig vervangen

Wanneer je met slechte of versleten schokdempers rijdt merk je dit aan de wegligging van jouw Dacia. Een auto met slechte schokdempers heeft een slechte balans en laat zich moeilijk besturen. Wanneer jouw Dacia niet goed op de weg ligt kan dit leiden tot zeer gevaarlijke situaties. Kom daarom gerust eens langs onze Dacia werkplaats om je schokdempers te laten controleren.

Prijs schokdempers vervangen

Het vervangen van je schokdempers kan bij Stam al zeer voordelig. Doordat wij werken met officiŽle Dacia schokdempers ben je verzekerd van topkwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Verder werken wij met all-in prijzen zodat je vooraf weet waar je aan toe bent. In deze all-in prijs zit de analyse, het arbeidsloon en de kosten van de schokdempers inbegrepen. Vervang je Dacia schokdempers bij Stam zodat vakkundig en voordelig herstel gegarandeerd is.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!