Dacia aircoservice

Om je optimaal te laten genieten van frisse lucht in je Dacia, zorgt Stam er graag voor dat jouw airconditioning in topconditie is. En dat is zeker geen overbodige luxe!

Je kan je voorstellen dat er nogal wat eisen gesteld worden aan de mechaniek en het onderhoud van jouw aircosysteem. En dat is niet voor niets: een goed onderhouden aircosysteem loopt namelijk een lager risico op defecten. Dat betekent dat een goed werkende airco altijd en overal voor een aangename temperatuur zorgt in je Dacia.

En dat is niet alleen van belang in de zomer. Ook in de seizoenen waarin het niet noodzakelijk is om het interieur van je Dacia te koelen, is een goed werkende aircosysteem een must. Deze zorgt er bijvoorbeeld bij beslagen ramen voor dat ze snel worden ontwasemt. Wij bieden je daarom de Airco Service aan.

WERKPLAATSAFSPRAAK

AIRCO OFFERTE


Dacia Airco Service All-in tarieven:

Dacia heeft verschillende aircoservicepakketten ontwikkeld, met landelijk geldende All-in adviesprijzen. Afhankelijk van het type Dacia dat je rijdt is er altijd een pakket geschikt om jouw airconditioning in optimale conditie te brengen en te houden.

 Airco Reiniging

 • Controleren van de uitstroomtemperatuur
 • Controleren werking van de ventilator
 • Reinigen van het aircosysteem
 • Optioneel: vervangen van pollenfilter

 Airco Servicebeurt

 • Vervangen koudemiddel en
 • koudemiddel recyclen
 • Bijvullen compressorolie
 • Lektestuitvoeren
 • Inclusief koudemiddel en lekdetectie
 • Optioneel: vervangen van pollenfilter

 Airco onderhoud Compleet

 • Controleren van de uitstroomtemperatuur
 • Controleren werking van de ventilator
 • Reinigen van het aircosysteem
 • Vervangen koudemiddel en koudemiddel recyclen
 • Bijvullen compressorolie
 • Lektestuitvoeren
 • Inclusief koudemiddel en lekdetectie
 • Optioneel: vervangen van pollenfilter
 N voor slechts € 39,-

MAAK AFSPRAAK
 Vanaf €159,-

MAAK AFSPRAAK
 Vanaf € 179,-

MAAK AFSPRAAK
 

Last van pollen?

Dan hebben wij goed nieuws! Er zijn ook allergie-filters die vrijwel alle pollen uit de lucht filteren. Dan ga je ng comfortabeler de lente in. Neem contact op voor meer informatie.


4 redenen voor een periodieke aircoservice :

 1. Hygiëne
  Na verloop van tijd hopen er zich vuil, bacteriën en andere micro-organismen op in je airco. Tijdens de airco service wordt het systeem grondig en hygiënisch gereinigd.
 2. Kostenbesparing
  Een goed werkend aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken. Met tijdig onderhoud voorkom je dure reparaties achteraf en spaar je brandstof.

 3. Werking
  Jouw airco werkt sneller en efficiënter als hij in topvorm verkeert. Hij houdt je Dacia heerlijk fris in de zomer en verhoogt tijdens de andere seizoenen je temperatuurcomfort.

 4. Veiligheid
  Als je airco goed functioneert, voorkomt hij dat je ramen beslaan. Bovendien houdt hij je als bestuurder fris en alert. Tijdens de Airco Service controleert Stam de volledige werking van jouw aircosysteem. Eventuele herstellingen voert Stam vakkundig voor je uit, vanzelfsprekend tegen scherpe tarieven.

Tips voor het gebruik van jouw aircosysteem:

Even de ruiten open
Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst even de ruiten open. De grootste warmte kan er dan uit. Wanneer de airconditioning koud wordt, de ruiten weer sluiten. Een airco kan namelijk alleen goed functioneren met de ruiten dicht.

Niet te koud
Zet de temperatuur van jouw airconditioning niet te laag of de ventilator continu op hoge snelheid. Het temperatuurverschil met buiten kan erg groot worden wat onprettig is wanneer je de auto weer verlaat.

Gebruik je airco bij regen
Schakel bij beslagen ruiten ook je airconditioning in. De temperatuur mag ook op warm staan. Het gaat erom dat het vocht uit de ventilatorlucht wordt gehaald met de airco aan. Zijn de ruiten condensvrij, laat de airco dan gewoon aan staan. Wanneer je deze direct erna uitzet zullen de ruiten namelijk snel weer beslaan.

Regelmatig gebruiken
Zet je airconditioning minimaal 1x per week zo'n 10 minuten aan. Dit zorgt ervoor dat de vloeistoffen in de aircoleidingen weer stromen en dat afdichtingen soepel blijven. Zo voorkom je dat het systeem gaat stinken en tevens dat afdichtingen uitdrogen en gaan lekken.

Schakel de airco eerder uit
Schakel je airconditioning ongeveer 10 minuten voor aankomst op je bestemming alvast uit. Zo kan de condensor van de airconditioning alvast wat vocht kwijt door de warmte van het motorblok ernaast. Dit voorkomt 3 dingen (afhankelijk van het weer):

 1. Wanneer bij de volgende rit de airco wordt aangezet blaast deze niet eerst vochtige lucht wat voorkomt dat de ruiten zullen beslaan.
 2. Er blijft minder vocht achter in de condensor waardoor er minder kans is op bacteriën en een stinkend aircosysteem.
 3. Omdat de condensor zijn vocht al kwijt is zal het lekbakje onder de condensor niet overlopen.

Bij zware belasting > airco uit
Moet jouw Dacia hard werken bijvoorbeeld berg opwaarts met een volle belading en/of caravan, zet de airco dan even uit. Dit scheelt weer wat motorvermogen.

Voorkom verstopping van de airco
Houdt de luchtinlaten van jouw Dacia vrij van blad en vuil. Kijk bij het schoonmaken van je Dacia ook altijd even onder de motorkap ter hoogte van de voorruit of zich daar daar geen bladeren of ander vuil hebben opgehoopt.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!