Overheidssubsidie elektrische personen auto's particulieren

Koop of lease je na 1 januari 2024 een volledig elektrische personenauto? Dan kan je als  particuliere koper van een 100% elektrische auto subsidie aanvragen.  De regeling is van toepassing op:

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.
  • De catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs) zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW) is niet hoger dan € 45.000

De SEPP is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt of leaset). De regeling loopt van 1 juli 2020 tot 31 december 2024. Elk jaar heeft het subsidiebudget een maximum. U kunt deze subsidie één keer krijgen als u voldoet aan de voorwaarden. Onder een personenauto verstaan we een voertuig in de RDW-voertuigcategorie M, met de voertuigclassificatie M1.  Vanaf 9 januari 2024 kan je om 9.00 uur weer subsidie aanvragen.

Gebruikte auto's:
Voor een gebruikte auto dient de koop gesloten te zijn met een autobedrijf dat de RDW-erkenning “Bedrijfsvoorraad” heeft. Bedrijven die een "erkenning bedrijfsvoorraad" van de RDW hebben, kunnen aangekochte voertuigen opnemen in de eigen bedrijfsvoorraad. RDW erkende autobedrijven zijn te herkennen aan het RDW-logo. Deze is in de meeste gevallen te vinden op de gevel of de ruit van het bedrijfspand, maar ook op de website van RDW erkende autobedrijven wordt het vaak vermeld.Overheidssubsidie in 2023 bij Private Lease:


Bij Private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op naam van de subsidieontvanger te staan anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. Er worden door de overheid geen voorschotten uitbetaald op de maandbedragen.


Let op: Het subsidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 9 januari 2024 om 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kun je kijken op: www.rvo.nl/sepp. 

Bedragen subsidie 2024

Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000 Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 2.950

De subsidie wordt uitbetaald als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op jouw naam blijven staan, anders moet je de subsidie naar rato terugbetalen. Voor meer informatie zie: www.rvo.nl/sepp

Subsidie mogelijk op een Dacia

Bij Stam Dacia is er 1 Dacia die binnen de regeling valt namelijk de Dacia Spring! bekijk de prijslijsten van de Spring en bekijk de verschillende versies die in aanraking komen voor de subsidie. 

Download prijslijst Dacia Spring

 

Let op: Het subisidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 9 januari 2024 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kun je kijken op: www.rvo.nl/sepp.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!