Bespaar op brandstofkosten en stap over op LPG

Ben je geschrokken van de alsmaar stijgende benzineprijzen? Je bent niet de enige. De gemiddelde prijs voor een liter benzine in Nederland ligt momenteel ruim boven de 2 euro. En het ziet er niet naar uit dat de prijs snel zal dalen. De oorzaken zijn onder andere de toenemende vraag naar olie, de beperkte productiecapaciteit en de spanningen in het Midden-Oosten. Wat kan je doen om minder geld kwijt te zijn aan de pomp?

Prijs LPG helft lager dan prijs benzine

Een van de opties is om over te stappen op LPG, oftewel autogas. LPG staat voor liquefied petroleum gas, een mengsel van propaan en butaan dat onder druk vloeibaar wordt gemaakt. LPG is een schone en goedkope brandstof, die veel voordelen heeft ten opzichte van benzine en diesel. De prijs van LPG is momenteel minder dan de helft van de benzineprijs. Bovendien stoot een LPG-auto minder CO2, fijnstof en stikstofoxiden uit dan een benzine- of dieselauto. Dat is beter voor het milieu en jouw portemonnee.

Kies voor een Eco-G model

Bij Stam Dacia kan je terecht voor verschillende modellen van Dacia die geschikt zijn voor LPG. Dacia heeft namelijk een uniek aanbod van Eco-G modellen, die af-fabriek zijn uitgerust met een LPG-installatie. Je hoeft dus geen extra kosten te maken voor het inbouwen of onderhouden van een LPG-tank. Bovendien behoudt je de volledige fabrieksgarantie op jouw Dacia Eco-G model. Je kiezen uit de volgende modellen:

Dacia Sandero Eco-G: de compacte en praktische hatchback met een ruim interieur en een grote kofferbak.
Dacia Sandero Stepway Eco-G: de avontuurlijke crossover met een stoer design en een hogere zitpositie.
Dacia Jogger Eco-G: de veelzijdigheid van een stationwagen en het comfort van een SUV. Zowel van binnen, als van buiten.
Dacia Duster Eco-G: de robuuste en comfortabele SUV met een krachtige motor en een optionele vierwielaandrijving.

Niet alleen besparen op prijs brandstof

Met een Dacia Eco-G model profiteer je niet alleen van een lagere brandstofprijs, maar ook van een lagere wegenbelasting. Je betaalt namelijk hetzelfde tarief als voor een benzineauto, terwijl je voor een dieselauto meer moet betalen. Daarnaast kan je rekenen op een betrouwbare en zuinige motor, die zowel op LPG als op benzine kan rijden. Je hebt dus altijd een dubbele actieradius tot je beschikking.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van LPG rijden met een Dacia Eco-G model? Neem dan contact op met Stam, jouw officiŽle Dacia dealer en vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij vertellen je graag alles over onze aantrekkelijke aanbiedingen en financieringsmogelijkheden. Je kunt ook een proefrit aanvragen om zelf te ervaren hoe het is om te rijden in een Dacia Eco-G model. Of klik hier en lees meer over ECO-G van Dacia. Wacht niet langer en stap over op LPG!

OFFERTE AANVRAGEN

PROEFRIT AANVRAGEN

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!