Groupe Renault levert exclusieve Dacia aan paus Franciscus

Groupe Renault heeft een speciale Dacia Duster gedoneerd aan paus Franciscus. Het bijzondere model is speciaal aangepast aan zijn persoonlijke mobiliteitsbehoeften. De exclusieve Duster is vandaag tijdens een bezoek aan de residentie van de paus in Vaticaanstad overhandigd door Christophe Dridi, Managing Director bij Groupe Renault RoemeniŽ en CEO van Automobile Dacia SA, en Xavier Martinet, General Manager bij Groupe Renault ItaliŽ. 

De ‘pausmobiel’ van Dacia heeft een witte carrosserie en een beigekleurig interieur. Het model is gebaseerd op de Duster en is 4,34 meter lang en 1,80 meter breed. Het model is gebouwd door de afdeling prototypes van Dacia in RoemeniŽ, in samenwerking met touringcarbouwer Romturingia.

“Het bijzondere model is speciaal aangepast aan zijn persoonlijke mobiliteitsbehoeften”

De aangepaste versie heeft vijf zitplaatsen, waarvan ťťn een bijzonder comfortabele achterbank is. Andere zaken zoals het grote zonnedak, uitneembaar glazen dakpaneel, 30 mm verlaagd onderstel en extra ondersteuningselementen aan de binnen- en buitenzijde zijn ontworpen voor een gemakkelijkere in- en uitstap en extra gebruiksgemak bij gebruik rond het Vaticaan.

Met deze exclusieve Dacia Duster stelt Groupe Renault zijn ervaring ten dienste van de mobiliteitsbehoeften van paus Franciscus. “Met dit geschenk hernieuwt Groupe Renault zijn sterke en voortdurende toewijding om de mens centraal te stellen bij al zijn prioriteiten”, aldus Xavier Martinet. 

Wil jij ook rondrijden in de Dacia Duster? Dat kan. Kom naar de showroom en maak een proefrit.

PROEFRIT AFSPRAAK 

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!