Rijden met de nieuwe Dacia Jogger HYBRID 140

Met de Jogger heeft Dacia een veelzijdige gezinsauto voor 5 of 7 personen die voor iedereen bereikbaar is. Het model combineert de lengte van een stationwagen met de interieurruimte van een MPV en de kenmerken van een SUV. De Dacia Jogger biedt uitstekend comfort voor alle passagiers, ook voor volwassenen op de derde zitrij.

De nieuwe hybrideversie van de Jogger biedt alle voordelen van de Jogger, zonder af te doen aan de interieur- en bagageruimte. Al bij de ontwikkeling van het model werd rekening gehouden met een hybrideversie en de benodigde ruimte voor de batterij en de twee elektromotoren van de aandrijflijn. De batterij is onder de vloer gemonteerd, op de plaats van het reservewiel (net als de lpg-tank in de versies met de ECO-G 100-motor).

BEKIJK DE JOGGER HYBRID


,

Bewezen techniek binnen de Renault Group

De Dacia Jogger Hybrid 140 is uitgerust met een multimodale hybride aandrijflijn – dit is dus geen standaard geŽlektrificeerde verbrandingsmotor – waarmee het model garant staat voor:

De innovatieve techniek stelt de Jogger HYBRID 140 in staat om in stadsverkeer tot 80% van de tijd helemaal elektrisch rijden. Daarmee ligt het brandstofverbruik in de stad tot 40% lager dan dat van een vergelijkbare auto met een conventionele verbrandingsmotor, zonder dat de rijstijl aangepast hoeft te worden.

Als het gaspedaal wordt losgelaten, wint het hybridesysteem kinetische energie terug waarmee de batterij wordt opgeladen. De batterij kan ook worden opgeladen door de verbrandingsmotor, waarbij het energiemanagementsysteem zorgt dat de verbrandingsmotor het maximale rendement levert in verhouding tot de verbruikte brandstof. Dan wordt de batterij bijgeladen zodra de hoeveelheid opgewekte elektriciteit de behoefte overtreft. Het energieoverschot wordt gebruikt om de verbrandingsmotor te ondersteunen tijdens accelereren of om volledig elektrisch te rijden in de stad.

Een innovatieve, alert reagerende transmissie

In combinatie met de twee elektromotoren maakt de transmissie zonder conventionele koppeling het mogelijk om vanuit stilstand 100% elektrisch weg te rijden. Daardoor is de onderbreking van de aandrijfkracht tijdens het schakelen veel kleiner, wat het rijcomfort en het acceleratievermogen ten goede komt.

DUBBELE AANDRIJVING DIE EFFICIňNTIE, SNELLE REACTIES EN RIJPLEZIER SAMENBRENGT

De hybridetechnologie in de Dacia Jogger  heeft zich al ruimschoots bewezen in andere modellen van Renault Group. De techniek is uitermate betrouwbaar en duurzaam. De benzinemotor werkt samen met twee elektromotoren – waarbij de ene 49 pk (36 kW) vermogen levert en de andere fungeert als hoogspanningsstartmotor/generator (HSG, High-voltage Starter Generator) – en een multimodale versnellingsbak met klauwkoppeling (dog box). De combinatie van de elektromotoren en versnellingsbak staat garant voor een optimaal, soepel schakelgedrag.

Snelle reacties en optimale energiestromen

De combinatie van twee elektromotoren, de innovatieve multimodale versnellingsbak en de verbrandingsmotor biedt een groot aantal functies:

Tijdens het rijden wordt nagenoeg onmerkbaar geschakeld tussen de aandrijfmodi, zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen. Het systeem kiest per situatie automatisch de optimale modus voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik, minimale emissies en een vlot en plezierig rijgedrag.

Terugwinnen van energie tijdens vertragen en remmen

Het hybridesysteem van de Dacia Jogger HYBRID 140 wint energie terug als het gaspedaal wordt losgelaten tijdens remmen en vertragen.

De ‘B’-modus is bijzonder geschikt voor recreatief georiŽnteerde gezinsauto’s als de Dacia Jogger HYBRID 140. Als de auto beladen is of een aanhanger trekt, zorgt het regeneratieve remsysteem voor een optimale motorremfunctie die dan zeer goed van pas komt.

BEKIJK DE JOGGER HYBRID

DE EERSTE HYBRIDEMOTOR VAN DACIA

EfficiŽntie gecombineerd met rijplezier

De hybride aandrijflijn van de Dacia Jogger HYBRID 140 combineert maximale efficiŽntie met een dynamisch rijgedrag, een combinatie die tot de beste op de markt behoort. Zo accelereert het model in slechts 8,8 seconden van 80 naar 120 km/u.

Het regeneratieve remsysteem, de grote laadcapaciteit van de batterij (1,2 kWh/230V) en de efficiŽntie van het systeem optimaliseren gezamenlijk het energieverbruik. Daardoor kan de Jogger HYBRID 140 tot 80% van de tijd in stadsverkeer volledig elektrisch rijden en verbruikt hij in die situatie tot 40% minder brandstof dan een vergelijkbare auto met een conventionele verbrandingsmotor. En dat allemaal zonder dat de bestuurder zijn rijstijl hoeft aan te passen. In de 100% elektrische modus biedt de Jogger HYBRID 140 een actieradius van 65 tot 70 kilometer en een topsnelheid van 160 km/u (afhankelijk van de laadstatus van de batterij en de lokale wetgeving).

In de gecombineerde WLTP-cyclus neemt de zevenpersoons Jogger HYBRID 140 genoegen met 4,9 liter benzine per 100 kilometer, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 110 g/km (waarden kunnen variŽren, afhankelijk van de uitvoering en de belasting van de auto). Doordat de batterij slim in de ruimte voor het reservewiel is geplaatst, doet de Jogger HYBRID 140 geen concessies ten aanzien van bagageruimte. De hybrideversie biedt 160 tot 595 liter bagageruimte en zelfs 1.819 liter met de tweede en derde zitrij neergeklapt.

Rijden met de Dacia Jogger HYBRID 140

De Dacia Jogger HYBRID 140 biedt een unieke rijbeleving dankzij de slimme aandrijving en het geoptimaliseerde energiebeheer. De keuze van de modi van de aandrijflijn hangt af van het door de bestuurder gevraagde vermogen en de permanente berekening van de optimale efficiŽntie. Dat komt zowel de prestaties als het verbruik ten goede.

De bestuurder hoeft feitelijk nergens op te letten, want dat doet de Jogger HYBRID 140 zelf – geheel automatisch, zonder dat de bestuurder er iets van merkt. Dat resulteert in een opmerkelijk rijcomfort en rustgevend rijgedrag, zonder aan rijplezier in te boeten dankzij de combinatie van een krachtige hybride aandrijflijn – met een systeemvermogen van 103 kW (140 pk) en 205 Nm koppel in de EV-modus – en een even dynamisch als communicatief onderstel.

BEKIJK DE JOGGER HYBRIDBEKIJK DE JOGGER HYBRID


✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!