Volgende fase voor nieuwe visuele identiteit van Dacia

Het laatste hoofdstuk in de uitrol van de nieuwe merkidentiteit van Dacia is aangebroken. Na de implementatie van de nieuwe, visuele merkidentiteit in schriftelijke communicatie (medio 2021) en de start van de ombouw van de showrooms (zomer 2022), is het de beurt aan de auto’s zelf. Met ingang van 16 juni 2022 worden alle nieuwe Dacia modellen voorzien van het nieuwe merklogo en lettertype. De eerste exemplaren met de nieuwe merkidentiteit worden vanaf het vierde kwartaal van dit jaar aan klanten geleverd. Behalve een verandering in design belichaamt het ook de belofte voor de toekomst, voortbouwend op de sterk gekoesterde waarden die ten grondslag liggen aan het succesverhaal van Dacia.


ALLE MODELLEN MET NIEUWE MERKIDENTITEIT

Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe identiteit is het nieuwe Dacia Link-merklogo, dat een prominente plek krijgt in het midden van de grille, die op zijn beurt nieuw is ontworpen en in het wit is uitgevoerd. Het embleem wordt gevormd door de in elkaar grijpende letters D en C en is ge´nspireerd op de schakels van een ketting. Samen met de minimalistische lijnen weerspiegelt het embleem de robuuste eenvoud van het nieuwe Dacia design. Het Dacia Link-logo is een direct herkenbaar merkbeeld, zowel dichtbij als van een afstand, en ook te zien op de naafdoppen van de wielen. Op de achterzijde van de auto en op het stuurwiel prijkt de merknaam Dacia in het nieuwe, minimalistische lettertype.

Tegelijk met de toepassing van de nieuwe merkidentiteit op de modellen introduceert Dacia ook de nieuwe kleur Megalith Grey voor de dakrails, skidplates en buitenspiegelkappen bij de Dacia Sandero Stepway en Dacia Duster.

ZELFDE DNA, NIEUW TIJDEN

De implementatie van de nieuwe merkidentiteit voor de modellen vormt het hoogtepunt van de vernieuwing van Dacia. Ondanks dat er veel is veranderd, is de essentie van het merk nog altijd hetzelfde. Neem bijvoorbeeld de betaalbare Dacia Spring of de veelzijdige Dacia Jogger, twee aanwinsten in het aanbod die vasthouden aan de sterke waarden van het merk. Die essentie houdt in dat Dacia voertuigen bouwt zonder toeters en bellen, alleen het hoognodige om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen. De modellen van Dacia zijn in de eerste plaats robuust en betrouwbaar, veelzijdig en geschikt voor allerlei verschillende doeleinden.

De nieuwe kleur Lichen Kaki, die doet denken aan de kleur van natuurlijk mos, maakt zijn debuut en benadrukt de nauwe band van Dacia met de natuur.

Dacia is hier om de markt op te schudden en opnieuw na te denken over auto’s, met name door op slimme wijze mee te denken met de consument. Zo wordt het gebruik van bepaalde materialen afgeschaald, zoals verchroomde decoratie, evenals dierlijk leder wat de laatste jaren al het geval is. Tevens worden de toezeggingen nagekomen die Renault Group aankondigde tijdens zijn algemene vergadering op 23 april jl. Zo is Dacia vanaf 2023 het eerste automerk binnen de groep dat alle modellen begrenst op een topsnelheid van 180 km/u.

Onze teams hebben fantastisch samengewerkt om de nieuwe identiteit van Dacia in de gehele line-up toe te passen. Dankzij de inbreng van alle afdelingen heeft Dacia een nieuw jasje, maar nog steeds hetzelfde DNA. Deze verandering is een kans om te laten zien dat onze werkwijze in auto-industrie nog steeds essentieel en aantrekkelijk kan zijn.
Lionel Jaillet, Product Performance Director Dacia

Het nieuwe logo is symbolisch voor de focus van het merk om terug te keren naar de basis. Ook het Dacia Link-embleem, ge´nspireerd op de wereld van mechanica, roept de associatie op met eenvoud en robuustheid. Het draagt ook de symboliek van de link in zich, een sterk element van de Dacia community.
David Durand, Design Director Dacia

Dacia verandert met zijn tijd, net als zijn merkimago. De fundamenten achter elk product worden ook steeds sterker om te beantwoorden aan de zeer reŰle verwachtingen van onze klanten. Veelzijdige, robuuste auto’s, gebouwd om te gebruiken, met een ingenieuze uitrusting en een pragmatische benadering van betaalbare, milieuvriendelijke auto’s. De nieuwe visuele identiteit brengt deze boodschappen over en maakt het merk nog aantrekkelijker. Vandaag is een nieuw begin voor Dacia!
Lionel Jaillet

VOLLEDIGE GAMMA IN ╔╔N KEER VERNIEUWD

In wat waarschijnlijk een primeur is in de auto-industrie, wordt de nieuwe merkidentiteit gelijktijdig over de gehele line-up uitgerold. De modellen met de nieuwe Dacia logo’s zijn vanaf 16 juni 2022 te bestellen en worden vanaf het vierde kwartaal aan klanten geleverd. Ge´nteresseerden kunnen de Dacia modellen met de nieuwe identiteit met eigen ogen zien tijdens de Autoshow van Parijs in oktober 2022.


   

 

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!