Overheidssubsidie elektrische personen auto's particulieren / SEPP

Koop of lease je na 1 januari 2023 een volledig elektrische personenauto? Dan kan je als  particuliere koper van een 100% elektrische auto subsidie aanvragen.  De regeling is van toepassing op:

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer.
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.
  • De catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs) zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000

De SEPP is alleen voor particulieren (natuurlijk persoon die privé een auto koopt of leaset). De regeling loopt van 1 juli 2020 tot 31 december 2024. Elk jaar heeft het subsidiebudget een maximum. U kunt deze subsidie één keer krijgen als u voldoet aan de voorwaarden. Onder een personenauto verstaan we een voertuig in de RDW-voertuigcategorie M, met de voertuigclassificatie M1.  Vanaf 10 januari 2023 kan je om 9.00 uur weer subsidie aanvragen.

Gebruikte auto's:
Voor een gebruikte auto dient de koop gesloten te zijn met een autobedrijf dat de RDW-erkenning “Bedrijfsvoorraad” heeft. Bedrijven die een "erkenning bedrijfsvoorraad" van de RDW hebben, kunnen aangekochte voertuigen opnemen in de eigen bedrijfsvoorraad. RDW erkende autobedrijven zijn te herkennen aan het RDW-logo. Deze is in de meeste gevallen te vinden op de gevel of de ruit van het bedrijfspand, maar ook op de website van RDW erkende autobedrijven wordt het vaak vermeld.

 Bedragen 2023

Voor 2023 zijn de subsidiebedragen voor elektrische personenauto’s die aan de voorwaarden voldoen:

  • Gebruikte elektrische personenauto koop of private lease = € 2.000
  • Nieuwe elektrische personenauto koop of private lease = € 2.950
De subsidie wordt uitbetaald als de auto geleverd is en het kenteken op naam van de subsidie ontvanger staat. De gekochte elektrische personenauto moet 3 jaar onafgebroken op jouw naam blijven staan, anders moet je de subsidie naar rato terugbetalen. Let op: Het subsidie loket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's in 2022 is al gesloten. Voor meer informatie zie: www.rvo.nl/sepp 
 

Overheidssubsidie in 2023 bij Private Lease:

Bij Private lease dient de elektrische auto 4 jaar onafgebroken op naam van de subsidieontvanger te staan anders stopt de maandelijkse uitbetaling van de subsidie. Er worden door de overheid geen voorschotten uitbetaald op de maandbedragen.


Let op: Het subsidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 10 januari 2023 om 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kun je kijken op: www.rvo.nl/sepp


Subsidie mogelijk op een Dacia

Bij Stam Dacia is er 1 Dacia die binnen de regeling valt namelijk de Dacia Spring! bekijk de prijslijsten van de Spring en bekijk de verschillende versies die in aanraking komen voor de subsidie. 

Download prijslijst Dacia Spring

 

Het jaarbudget 2022 al vergeven

Het budget voor subsidie in 2022 voor nieuwe en gebruikte auto's is op. Vanaf 3 januari 2022 9:00 uur kunt u weer aanvragen.  Je vraagt de subsidie aan nadat u een koop- of leaseovereenkomst heeft gesloten. Let op: de auto hoeft nog niet te zijn afgeleverd. De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in hetzelfde kalenderjaar waarin u de subsidie aanvraagt. Alleen dan komt u in aanmerking voor SEPP. Voor SEPP-subsidie 2022 kom je dus in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten op of na 1 januari 2023. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sluit is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2023 op uw naam staan.

Let op: Het subisidieloket voor aanvragen voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's gaat op 3 januari 2022 9:00 weer open. Voor een indicatie van de beschikbare subsidie kun je kijken op: www.rvo.nl/sepp.

 

© 2024 - De prijzen van Dacia personenauto's zijn inclusief en onvermijdbare kosten. De kosten voor aflevering van de auto betreffen; levenslange routeservice op de auto, lifehammer, transportkosten, nulbeurt, deconserveren, poetsen, kentekenplaten, kentekenhouder, €5.- brandstof, handelings-en administratiekosten, uitleg veiligheidssystemen, uitleg multimedia- en navigatiesysteem t.w.v. van €596,09 tot € 696,09 (incl. 21% BTW), recyclingsbijdrage ( €45,- incl. 21% BTW) en registratie kosten € 48,91 (BTW-vrij). Optionele pakketten en of uitrusting zijn altijd de keuze van de consument en kunnen tegen meerprijs worden geleverd. De prijzen zijn exclusief het Stam afleverpakket. Afbeeldingen die gebruikt zijn kunnen afwijken van de daadwerkelijke voorraad auto. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van de werkelijkheid. Typefouten voorbehouden. Voor meer informatie bel gratis 0800-0303.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!