EEN MILJOEN DUSTERS IN VIER JAAR

De Dacia Duster is niet alleen een van de stuwende krachten achter de internationale groei van de Renault Groep, de auto is ook enorm populair. De Duster is wereldwijd momenteel zelfs het bestverkopende model van de Renault Groep. Sinds de lancering vier jaar geleden in 2010 zijn al meer dan een miljoen Dusters verkocht.

De Renault Groep produceert de Duster wereldwijd in vijf fabrieken. Het succesnummer wordt in meer dan honderd landen verkocht, zowel als Dacia als Renault. De Renault-fabriek in het Braziliaanse Curitiba produceerde het miljoenste exemplaar. De koper nam de auto nog dezelfde dag in ontvangst.

WERELDWIJD SUCCESVERHAAL


‘De Duster is een wereldwijd succesverhaal,’ vertelt Arnaud Deboeuf, Entry Program Director van de Renault Groep. ‘In opkomende markten draagt de Duster als Renault bij aan de verdere groei van het merk Renault. In Europa en het Middellandse Zeegebied draagt de auto het Dacia-logo en trekt nieuwe klanten dankzij zijn styling, zijn off-roadcapaciteiten en zijn scherpe prijs.’

De Renault Duster wordt voor elke markt in specifieke versies geproduceerd. De Dacia-versie van de Duster voor de Europese markt wordt geproduceerd in het Roemeense Pitesti en wint op steeds meer aan populariteit vanwege zijn scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Voor Rusland is de auto aangepast aan het koude klimaat, voor de Braziliaanse markt is de Duster in een flexfuel-uitvoering verkrijgbaar en voor India bouwt Renault een uitvoering met rechts stuur en een aangepast interieur.

DE VIJF GROOTSTE MARKTEN

Land Merk Totaal verkoopcijfer sinds introductie
Rusland Renault 151.633
Frankrijk Dacia 145.612
BraziliŽ Renault 117.303
India Renault 85.974
Duitsland Dacia 70.159

In Nederland zijn totaal 4.944 Dusters verkocht.
In geheel 2013 bedroeg de verkoop van de Duster 376.000 exemplaren voor de Renault groep.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!