Vanaf september betaal je 
extra bpm op veel modellen

Bekijk onze voorraad

Profiteer nu!

Vanaf september betaal je extra bpm op veel modellen

Bpm is een aanschafbelasting die je betaalt als je een nieuwe auto koopt en is grotendeels afhankelijk van de CO2-uitstoot. Per 1 september wordt het verbruik en onder andere de CO2-uitstoot van auto’s volgens een nieuwe testmethode gemeten. Deze nieuwe WLTP-testmethode resulteert in een nieuwe CO2-uitstoot. De resultaten van deze WLTP-test worden teruggerekend naar de NEDC 2.0 waarde. Voor veel modellen stijgt de CO2-uitstoot. Deze nieuwe CO2-waarden worden gebruikt voor de bpm berekening. Voor veel modellen ga je in verband met de hogere CO2-uitstoot hierdoor soms wel duizenden euro’s extra bpm betalen.

Dacia Sandero
Extra BPM tot €3.500,-*

Dacia Logan MCV
Extra BPM tot €3.500,-*

Dacia Lodgy
Extra BPM tot €4.800,-*

Dacia Dokker
Extra BPM tot €4.000,-*

Dacia Duster
Extra BPM tot €2.000,-*

Vraag hier een offerte aan

Da's snel verdiend bij de dealer.

Slimme kopers opgelet: 1 september 2018 gaat de tussenfase naar de nieuwe testmethode in. Ook die kan leiden tot een hogere BPM. Het is dus verstandig om voor die datum je nieuwe Dacia aan te schaffen. Hoeveel de extra bpm bedraagt? Dat verschilt per model. Ga jij dit jaar eenvoudig geld besparen? Het is snel verdiend bij de Stam Dacia. Maak dus snel een afspraak en profiteer! 

* Verwachte verhoging van het bpm-bedrag als gevolg van hogere CO2-uitstoot t.o.v. de huidige NEDC CO2-uitstoot. De hogere CO2-uitstoot is het gevolg van de nieuwe homologatie testcyclus wltp, waarna de resultaten van deze WLTP test teruggerekend worden naar de NEDC 2.0 waarde, deze nieuwe CO2-waarden worden gebruikt voor de bpm berekening. De bpm tabel voor 2018 blijft ongewijzigd. De waarden zijn de verwachte verhogingen van het bpm-bedrag, het kan zijn dat de uiteindelijk verhogingen voor de consumentenprijzen afwijken van de verhogingen van het bpm-bedrag. De uiteindelijke aanpassingen van de consumentenprijzen zijn afhankelijk van het te voeren prijsbeleid door Dacia Nederland. Om nog gebruik te maken van de huidige NEDC prijzen dient deze auto uiterlijk voor 1 juni 2018 geproduceerd te zijn. Productie vanaf 1 juni tot eind augustus 2018 dient uiterlijk voor eind augustus 2018 geregistreerd te zijn.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!