Stam Nissan Elektrische auto's 

Elektrische auto – ontdek de mogelijkheden bij Stam

De populariteit van elektrisch rijden neemt fors toe. We zien steeds meer elektrische auto’s op de weg. Elektrisch rijden wordt in 2024 ook steeds meer een standaard dan een uitzondering. De populariteit is onder andere te verklaren doordat de actieradius toeneemt en de aanschafprijs van een elektrische auto steeds interessanter wordt.

Subsidie op elektrisch rijden

De overheid stimuleert elektrisch rijden middels het verlenen van een subsidie. Een elektrische auto moet voor veel meer mensen bereikbaar worden dan alleen de zakelijke rijders. Met deze subsidie wordt de drempel lager gemaakt om over te stappen op een elektrische auto.

Voordelen elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft nogal wat voordelen ten opzichte van rijden op een andere brandstof.

  • Aanzienlijke besparing op brandstof
  • Geen wegenbelasting tot 2025
  • Besparen op brandstof
  • Toegang tot alle dorpen en steden

Daarnaast is het ook zeker niet onbelangrijk dat je altijd wel een parkeerplaats kunt vinden. 

Welke elektrische auto’s biedt Stam Nissan?

Stam Nissan biedt meerdere modellen elektrische auto’s. Zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt. Voor zowel zakelijk elektrisch rijden alsook particulier elektrisch biedt Stam elektrische modellen. 

Oplaadpunten

Het aantal oplaadpunten in Nederland neemt alsmaar toe. Momenteel zijn er al meer dan 7500 oplaadpunten. Opladen van je elektrische auto kan in winkelcentra, parkeerplaatsen, op het werk of thuis. Voor het laden bij een openbaar laadpunt zijn verschillende abonnementsvormen. 

Elektrisch auto leasen

Je hebt de voordelen ervaren van een elektrische auto en hebt interesse om te leasen. Stam Private Lease is d leasevorm om als particulier een nieuwe auto te leasen. Op deze manier heb je geen omkijken naar het onderhoud en onvoorziene uitgaven. 

Zakelijk een elektrisch auto leasen

Voor de zakelijk markt stimuleert de overheid al langer elektrisch rijden middels fiscale maatregelen. De nieuwe elektrische modellen rijd je nog met 16% bijtelling. Daarnaast hoef je je uiteraard geen zorgen te maken over de groeiende milieuzones. Ervaar zakelijk elektrisch rijden bij Stam en profiteer van het zeer interessante maandbedrag en bijtelling.

Proefrijden met een elektrische auto

Je wordt pas echt overtuigd van elektrisch rijden wanneer je het hebt ervaren. Direct vermogen en een oase van rust tijdens het rijden. Nog nooit in een elektrische auto of bedrijfswagen gereden? Vraag een vrijblijvende proefrit aan en laat je overtuigen van alle voordelen!

Wat kost elektrisch rijden?

De kosten van elektrisch rijden hangen af van of je een elektrisch auto aanschaft, least of financiert. Bij aanschaf en financieren heb je naast het aanschaf bedrag ook de kosten voor het onderhoud, wegenbelasting, afschrijving van een elektrische auto en het verbruik/de kosten per kilometer. Bij private lease zitten de kosten van onderhoud, wegenbelasting en afschrijving (buiten de verbruik/stroom kosten) verwerkt in het maandbedrag. Het onderhoud van een elektrische auto is lager dan een brandstofauto en de kosten per kilometer zijn relatief laag. Daarnaast heb je geen wegenbelasting bij een elektrische auto. De aanschafwaarde en afschrijving hangt sterk af van het merk en model. 

Hoe werkt een elektrische auto?

Een elektrische auto is qua aandrijving anders dan een benzine, diesel of LPG auto. Een elektrische auto wordt aangedreven met een elektromotor in plaats van een verbrandingsmotor. De elektromotor is te vinden onder de auto of in de achterbak. De energie bij een verbrandingsmotor wordt opgewekt door het verbranden van benzine of diesel. Bij een elektrische auto komt de energie vrij door dat er elektromagnetische krachten opgewekt worden. Alle elektrische auto’s en bedrijfswagens worden aangedreven door een grote Lithium-Ion batterij die zo efficint mogelijk de beschikbare energie afgeeft. Nissan werkt voortdurend aan het doorontwikkelen van de batterij, de constructie van de cellen en de samenstelling van de materialen waarvan deze is gemaakt voor een zo groot mogelijke actieradius.

Wat kost een elektrische auto opladen?

Globaal gezien kun je op twee manieren laden: wisselstroom en gelijkstroom. Openbare laadpunten leveren voor het merendeel wisselstroom (AC) in Europa. Automobilisten kunnen hier op verschillende vermogens laden, afhankelijk van het van het soort laadpunt. Hoe meer vermogen een laadpunt kan leveren, hoe sneller de batterij weer is opgeladen. Het laden thuis via een wallbox komt uit op circa 22 cent per kWh (goed voor 5 tot 7 kilometer rijden). Veel bedrijven vergoeden de laadkosten thuis. Grootverbruikers (vanaf 3x 80 ampre) betalen 7 cent per kWh. In dat geval rijd je dus elektrisch voor maar 1 cent per kilometer. Elektriciteitsprijzen variren per aanbieder en veranderen periodiek. Nederland is koploper op het gebied van publieke laadpunten. Ruim een kwart van alle publieke laadpunten in Europa staan in Nederland. En we hebben een uitgebreid netwerk van gelijkstroom/ snelladers(DC) langs de snelwegen. Bij snelladers hangt de kabel vast aan het laadstations, omdat er zwaardere kabels nodig zijn in verband met de hogere vermogens waarop er wordt geladen. Je kunt met een laadpas of verschillende apps bij laadpunten laden. De tarieven per aanbieder verschillen. Bij sommige betaal je een starttarief per sessie, bij anderen betaal je over de totale tijdsduur dat je aan het laden bent. 

Is elektrisch rijden goedkoper?

Of een elektrische auto goedkoper is dan een diesel of benzine auto hangt af van meerdere factoren waaronder: brandstofkosten, wegenbelasting, gemiddeld onderhoud, kosten en afschrijving. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de beste opties voor jouw. 

Hoe ver kan ik rijden met een elektrische auto?

Bij elektrische auto’s gaat het vaak over de actieradius, ook wel range of bereik genoemd. Het is de afstand die je kunt rijden op n acculading. Je kunt het vergelijken met de afstand die een brandstofauto komt op een volle tank benzine of diesel, met natuurlijk het belangrijkste verschil dat je tankt met een stekker. De actieradius van een elektrische auto wordt, net als bij een brandstofauto, bepaald door een aantal factoren: plaats van gebruik (bergen, vlak), rijstijl, uitrusting, weersomstandigheden en belading van de auto. Als je in de winter volgeladen door de bergen rijdt met al je vrienden en ski-spullen achterin, rijd je logischerwijs minder ver, dan in de zomer in je eentje door de duinen naar het strand. Elke elektrische auto heeft een verbruiksmeter waarmee je jouw energieverbruik kunt optimaliseren. Uit onderzoek is gebleken dat 66% van alle ritten die men maakt in Nederland minder dan 15 km zijn, 25% zit tussen de 15 en 50 km. 

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!