Nissan distributieriem

 Zorg ervoor dat je tijdig je distributieriem vervangt!

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van elke automotor en is gemaakt van hittebestendig rubber met glasvezel en kevlar. Hoewel slijtage van de distributieriem niet altijd zichtbaar is, kan het leiden tot problemen als het niet op tijd wordt vervangen.

Het vervangen van de distributieriem moet preventief gebeuren, niet alleen op basis van het aantal kilometers dat is afgelegd, maar ook op basis van ouderdom en uitdroging. Bij de meeste Nissan-modellen wordt aanbevolen om de distributieriem elke 120.000 km of elke 5 jaar te vervangen, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt. Het vervangen van de distributieriem is een complexe procedure die de expertise van een Nissan dealer vereist. Neem contact met ons op om te achterhalen wat het vervangingsinterval is voor uw specifieke model.

WERKPLAATS AFSPRAAK

DISTRIBUTIERIEM OFFERTE

Kosten Nissan distributieriem vervangen

Duidelijke voorwaarden bij Stam Nissan

 • Je krijgt prijsgarantie op het vervangen van de distributieset bij de Stam, volgens de officiŽle reparatie richtlijnen van Nissan
 • Stam moet het prijsverschil kunnen controleren door middel van een officiŽle prijslijst, advertentie of andersoortige schriftelijke bevestiging van de goedkopere aanbieder. Deze aanbieder is een BOVAG-gerelateerd bedrijf en/of onderdeel van een garage keten
 • Laagste Prijsgarantie is niet van toepassing op al reeds vervangen distributiesets
 • Laagste Prijsgarantie is niet van toepassing op reclames of andere tijdelijke prijsverlagingen elders op het moment van vervangen
 • Laagste Prijsgarantie is alleen van toepassing op prijsverschillen vanaf € 15,-
 • Laagste Prijsgarantie geldt uitsluitend voor particulieren en MKB
 • Laagste Prijsgarantie is alleen geldig binnen een straal van 15 kilometer van Stam


Werkzaamheden bij vervangen van jouw Nissan distributieriem

Nissan kent voorschriften omtrent het vervangen van een distributieriem. Deze voorschriften en werkzaamheden worden vaak door niet-Nissan dealers genegeerd. De voorschriften van Nissan zijn zo dat wanneer je de distributieriem bij Stam Nissan laat vervangen de hele distributieset vervangen wordt; inclusief de riem. Ook wordt de multiriemset vervangen. Tot slot vervangt Stam Nissan tevens de span- en looprollen van de Nissan. 

Waarom laat je de distributieriem van je Nissan vervangen?

Een distributieriem laat eigenlijk de hele motor draaien. Dat komt omdat hij vastzit aan de krukas en de nokkenas. Hierdoor gaan bijvoorbeeld weer de cilinders op en neer. Uiteindelijk ‘loopt’ de motor en ga je (in de juiste versnelling) vooruit.

Breekt de distributieriem? Dan is ernstige motorschade vaak het gevolg. Voorkom dit en laat de distributieriem preventief vervangen. Dit is een nauwkeurige klus, waar je een specialist voor nodig hebt. Onze monteurs gebruiken hiervoor speciaal gereedschap om de distributieriem volgens fabrieksvoorschriften perfect af te stellen. Stam heeft hiervoor een All-in prijs.

De All-in prijs dekt:

 • De distributieriem
 • De spanrol(len)
 • De looprol(len)
 • De multiriem

WERKPLAATS AFSPRAAK

DISTRIBUTIERIEM OFFERTE

Onderhoud voor de auto nodig?

Wij regelen alles!

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!