Nissan katalysator vervangen

Is de katalysator van je Nissan aan vervanging toe? Kom dan direct naar een Stam Nissan vestiging bij jou in de buurt. Als de motor zijn katalysatorgassen niet op de juiste wijze kan afvoeren kan dit belangrijke gevolgen hebben voor de prestaties van de auto.

WERKPLAATS AFSPRAAK

KATALYSATOR OFFERTE


Wat doet een katalysator

De katalysator in een Nissan verwijdert de schadelijke stoffen uit de uitlaatgassen. De uitlaatgassen worden gefilterd in de uitlaat zodat het percentage schadelijke uitlaatgassen wordt geminimaliseerd. De katalysator van een Nissan is gempregneerd met edele metalen zoals rhodium en platina. Deze metalen bevinden zich in een roestvrijstalen omhulsel waar het filteren van de uitlaatgassen plaatsvindt.

Wanneer moet een katalysator vervangen worden?

Een katalysator moet direct vervangen worden als deze kapot is. Doorrijden met een kapotte katalysator is erg schadelijk voor het milieu maar je levert ook fors in op het motorvermogen. Bij een uitlaatgastest blijkt of de katalysator defect is. Vaak is het zo dat een kapotte katalysator het gevolg is van een ander defect. Breng je Nissan naar een van onze vestigingen en onze technici zullen beide problemen voor je oplossen.

Wat als ik mijn Nissan katalysator niet tijdig vervang

De katalysator van een Nissan kan een dusdanig hoge temperatuur krijgen dat deze kan wegbranden. Ook kan je een rammeling geluid horen tijdens het rijden wanneer het binnenwerk van de katalysator is losgeraakt. Omdat een kapotte katalysator vaak het gevolg is van een ander defect rijd je dus met minimaal twee defecte onderdelen. Vervang je de katalysator niet op tijd, dan is de kans groot dat je Nissan meerdere mankementen gaat vertonen. En dat moet uiteraard voorkomen zien te worden.

Garantie katalysator vervangen

Stam Nissan heeft altijd het beste voorstel. Daarom werken wij met all-in prijzen en bieden wij standaard 12 maanden garantie op alle onderdelen en het uurloon. Mocht er dus onverhoopt toch iets mis zijn met de katalysator, kom dan gerust weer langs in onze werkplaats en wij repareren alles kosteloos. De katalysator vervangen bij Stam Nissan is voordelig en vakkundig. Voordeel is dat Stam Nissan altijd all-in prijzen hanteert. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Geen extra kosten maar altijd een lage prijs. Dat biedt Stam Nissan aan al haar klanten.

Kom langs bij Stam Nissan voor een werkplaats afspraak of vraag direct een offerte aan voor het vervangen van de katalysator van je Nissan.

Onderhoud voor de auto nodig?

Wij regelen alles!

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!