Nieuwe Nissan X-Trail is ANWB Trekauto van het Jaar 2023

We hebben een winnaar! De nieuwe Nissan X-Trail e-POWER met e-4ORCE vierwielaandrijving is door ANWB KampeerKampioen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2023. De jury spreekt vol lof over de unieke elektrische aandrijflijn, de wegligging en het comfort van de familie-SUV. De Nissan X-Trail ontving de hoogste beoordeling bij de uitgebreide test, bestaande uit zes geselecteerde caravantrekkers.

 Uitvoerig getest, uiteenlopende criteria. Waar let de onafhankelijke jury op?

De Trekauto van het Jaar-verkiezing van ANWB KampeerKampioen is een onafhankelijk en objectief onderzoek naar de beste caravan- annex trailertrekker. Daarbij worden ieder jaar zes zorgvuldig geselecteerde auto's uitvoerig getest en beoordeeld door een objectieve jury. Deze is samengesteld uit ANWB-medewerkers en onafhankelijke, externe specialisten. Gelet werd onder andere op technische innovatie, belang voor de markt, toegestaan trekgewicht (minimaal 1.350 kg geremd) en prijsstelling.

 Nissan X-trail is de overtuigende winnaar

In de uitgebreide test met zes auto's kreeg de nieuwe Nissan X-Trail de hoogste beoordeling op zes van de zeven criteria, waarmee hij de nummer twee ver achter zich liet en overtuigend werd gekroond tot Trekauto van het Jaar 2023. Volgens de zeskoppige jury is de bijzondere aandrijftechniek "precies wat je zoekt als je moeiteloos met een caravan of trailer op stap wilt" en doet de Nissan X-Trail "alles met twee vingers in zijn neus."

"De X-Trail heeft een volledig nieuw ontwikkelde aandrijflijn. Het bijzondere is dat de auto altijd elektrisch rijdt, de verbrandingsmotor is er alleen als generator om de accu op te laden. De meerwaarde van de elektrische aandrijving is duidelijk merkbaar", is te lezen in het juryoordeel.

Ook het one-pedal-systeem - waarbij de Nissan X-Trail sterk afremt zodra je het gaspedaal loslaat - krijgt de handen van de jury op elkaar. "Het is goed te doseren en draagt bovendien bij aan het optimaal opladen van de aandrijfaccu."

De Nissan X-Trail overtuigt ook op het gebied van comfort, binnenruimte en ergonomie: "echt een auto voor lange reizen."

 Nissan X-Trail heeft tot 1.800 kg trekgewicht

De Nissan X-Trail is standaard uitgerust met vijf zitplaatsen. De vijfzitter heeft een maximaal geremd trekgewicht van 1.800 kg. Optioneel is de X-Trail verkrijgbaar met een derde zitrij, waardoor er zeven zitplaatsen gecreëerd kunnen worden. Het maximale geremde trekgewicht bedraagt dan 1.650 kg.

Elektrisch rijden zonder stekker met Nissan e-POWER

e-POWER is een unieke technologie van Nissan. Het aandrijfsysteem bestaat uit een benzinemotor die de accu oplaadt en een elektromotor die de wielen aandrijft. Deze technologie biedt diverse voordelen, zoals een lagere uitstoot, lagere gebruikskosten en de rijeigenschappen van een elektrische auto.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!