Tot 8 x zo snel thuis laden

Kies je thuis voor een eigen laadstation / laadpaal, dan laadt je jouw elektrische auto tot 8 x zo snel op dan via een regulier stopcontact. Met een eigen laadpaal benut je de volledige actieradius van de auto.

Stam Renault adviseert

Renault verzorgt advies, levering en installatie van laadpalen thuis. Wij begrijpen als geen ander dat je graag advies ontvangt voordat je overgaat op de aanschaf van jouw laadpaal voor thuis. Stam adviseert je graag.

Vrijblijvende offerte op maat
Justplugin adviseert en installeert
De voordelen van een laadpaal thuis

De voordelen van een laadpaal thuis

 • Laadt elke elektrische auto
 • Tot 8 x zo snel laden dan via stopcontact
 •   Automatische verrekening van de laadkosten
 • Altijd online verbonden
 • Realtime inzicht en volledige controle
 • Optioneel: dynamische load balancing
Welke laadpaal past bij jouw auto?

Welke laadpaal past het beste bij jou?

Welke laadpaal het meeste geschikt is voor het laden van jouw elektrische auto hangt af van jouw elektrische auto en jouw wensen. Bij Stam heb je de keuze uit een divers aanbod aan laadpalen:

 • Laadvermogen van 7kW t/m 22kW
 • Keuze uit wandmontage of laadpaal
 • Mogelijkheid tot zakelijke verrekening
Vrijblijvende offerte op maat
Zakelijke verrekening

Zakelijke verrekening

Onze laadpalen maken het mogelijk om zakelijke kosten direct te verrekenen met jouw werkgever en voorzien jou van real-time informatie over het verbruik. Je kunt hiervoor een automatische facturatie en declaratie instellen voor alle laadkosten.

Advies van stam

Laadpaal mogelijkheden

Laadoplossingen zijn er in verschillende vormen. Sommige laadpalen zijn niet ideaal voor thuis of nemen te veel ruimte in beslag. In totaal zijn er 3 oplossingen voor het opladen van jouw elektrische auto, namelijk:

 • Wallbox
 • Laadpaal
 • Snellader (Openbare snellader)
Justplugin Shop
Laadpaal zakelijk

Wallbox

Een wallbox is een ideale oplossing voor thuis. De wallbox levert een hoger aantal KW dan via de normale stekker. Het daadwerkelijke vermogen is afhankelijk van de situatie thuis. Na kleine aanpassingen kan je meestal tussen de 7kW en 22Kw laden. Een wallbox is een compacte laadoplossing voor aan de muur. 

Advies van stam 
Justplugin laadpas

Laadpaal

In Nederland is een ruim aanbod aan laadpalen, in elke stad of dorp zijn er veel openbare laadpalen beschikbaar.  Ook voor thuis is het mogelijk om een laadpaal te installeren. Vraag vrijblijvend advies aan bij Stam voor de mogelijkheden. 

Advies van stam
Laadpaal zakelijk

Laadpaal zakelijk

Elektrisch laden bij jou op de zaak mogelijk maken? Bekijk de mogelijkheden bij Stam!

Advies van stam 

Vrijblijvende offerte op maat?

Benieuwd of Mobilize jouw laadpaalleverancier is? Kom daar
achter door een vrijblijvende offerte aan te vragen!

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Ik koop een tweedehands elektrische auto welke laadpaal moet ik kiezen?

Je laadt je elektrische auto waarschijnlijk het liefste thuis op. Als je thuis een laadstation kunt en wil laten monteren, zijn er verschillende keuzes die gemaakt moeten worden en waarop de keuze gebaseerd moet worden: • Wil ik het station aan de wand of aan een paal • Wil ik een vaste laadkabel aan mijn station (gemak) of een connector zoals op een openbaar laadstation • Hoe snel kan mijn auto laden en welk vermogen heb ik thuis beschikbaar; 1 * 16 Ampère of 3 * 16 Ampère. Op basis van de antwoorden op deze vragen adviseren wij de meest geschikte laadpaal voor thuisgebruik. Het voordeel van een 'slim' laadstation thuis (met SIM kaart) is dat uw laadstation de laadkosten geautomatiseerd kan verrekenen tussen eventuele zakelijke kosten en privé. Thuis betaal je waarschijnlijk de kosten van stroom van je privérekening en de kosten voor zakelijk gebruik van je auto kunnen dan vergoed worden tussen je werkgever, een eigen bedrijf, een leasemaatschappij of een andere entiteit.

Is mijn multimediasysteem geschikt voor Mobilize smart charge?

De Mobilize smart charge-app is geschikt voor R-link en Easy-link-technologieën. Als je auto geschikt is voor Mobilize smart charge en zodra de connected services zijn ingeschakeld, dan maakt de app automatisch verbinding met je auto.

Ik koop een tweedehands elektrische auto welke laadpaal moet ik kiezen?

Je laadt je elektrische auto waarschijnlijk het liefste thuis op. Als je thuis een laadstation kunt en wil laten monteren, zijn er verschillende keuzes die gemaakt moeten worden en waarop de keuze gebaseerd moet worden:

• Wil ik het station aan de wand of aan een paal
• Wil ik een vaste laadkabel aan mijn station (gemak) of een connector zoals op een openbaar laadstation
• Hoe snel kan mijn auto laden en welk vermogen heb ik thuis beschikbaar; 1 * 16 Ampère of 3 * 16 Ampère.

Op basis van de antwoorden op deze vragen adviseren wij de meest geschikte laadpaal voor thuisgebruik.

Het voordeel van een 'slim' laadstation thuis (met SIM kaart) is dat uw laadstation de laadkosten geautomatiseerd kan verrekenen tussen eventuele zakelijke kosten en privé. Thuis betaal je waarschijnlijk de kosten van stroom van je privérekening en de kosten voor zakelijk gebruik van je auto kunnen dan vergoed worden tussen je werkgever, een eigen bedrijf, een leasemaatschappij of een andere entiteit.

Wat is het voordeel van een laadstation thuis?

• Snelheid laden is zelf te bepalen
• Veiligheid
• Gemak

Graag informeren we je over de mogelijkheden en maken we een offerte op maat. Wij leveren vaak uit voorraad en kunnen binnen twee á drie weken het laadstation bij je thuis plaatsen.

Wat is het verschil tussen wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC)?

Er is veel spraakverwarring over laden en 'snelladen'. Je kunt tot 43 kW per uur laden op een wisselstroom (AC) laadstation. Indien je wil 'snelladen' dam moet dat op een gelijkstroom (DC) laadstation doen die vaak langs de snelwegen staan. Deze stations kunnen tot 350 kW per uur laden. Alternating Current (AC), is een elektrische stroom waarvan de richting continu van richting verandert, waar bij Direct Current (DC) sprake is van spanning die continu dezelfde kant op stroomt.

AC (Alternating Current)

• Normaal AC laden (laden met 3.7kW)
• Snel AC laden (laden met 11kW)
• Extra snel AC laden (laden tussen 22kW en 43kW)

DC (Direct Current)

• Normaal DC laden (laden met 22 kW)
• Snel DC laden (laden met 43 kW of hoger)
• Extra snel DC laden (laden met 100kW of hoger)

Uit welke kosten bestaan de aanschaf van een laadpunt?

De kosten van een laadstation bestaan uit de volgende componenten:

• Aanschaf van het laadstation
• Installatie van je laadpunt thuis of op een andere locatie
• Indien je een 'slim' laadstation wil hebben met een SIM kaart dan zijn er vaak nog kosten van een maandelijks abonnement (€4 excl. BTW per maand) voor de verrekening van de energiekosten tussen privé en de zaak (maandelijkse credit op uw privé rekening).

Hoe lang duurt de installatie van een laadpaal thuis?

Normaal gesproken kunnen wij binnen 15 dagen een laadstation bij jou thuis installeren. Neem contact met ons op om de bestelling te plaatsen.

Welke type laadstations zijn er?

Er zijn verschillende type laadstations met verschillende laadvermogens. Hoe snel een elektrische auto weer opgeladen is, hangt af van de laadpaal, maar ook de accu en de oplader in de auto hebben een grote invloed op de laadsnelheid.

Kan mijn elektrische fiets ook opgeladen worden aan een thuislaadpaal?

Dat zijn de leuke oplossingen! We kunnen een laadpaal leveren waarin een stekker (shuko) zit zodat je jouw auto én fiets tegelijkertijd kunt laden.. of je kunt je auto stofzuigen door de stekker aan de laadpaal te gebruiken.

Welke soorten laadpassen zijn er?

Via Stam kan je een laadpas met abonnement en zonder abonnement/gratis (per laadtransactie) aanschaffen.

Zonder abonnement/Gratis laadpas: Je betaalt alleen bij gebruik van de laadpas een transactietarief per laadsessie
Met abonnement: Je betaalt een vast bedrag per maand en geen extra opslag per laadsessie. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Met de passen die wij middels een abonnementsvorm aanbieden kan je op elk openbaar laadstation in Nederland en ook binnen Europa op op veel netwerken/stations laden.

Kan ik mijn laadpas in het buitenland gebruiken?

In Nederland kan je bij elk publiek laadpunt opladen, dit is in het buitenland net even anders. Afhankelijk van het land waar je wilt laden heb je meerdere laadpassen nodig. Op de site van de laadpas leverancier kan je zien in welke landen je kunt laden en wat de kosten zijn.

Hoe gaat het installeren van de laadpaal?

Voor het thuis opladen van een elektrische auto moet een gekwalificeerde vakman eerst de juiste apparatuur installeren. Daarom heeft Renault leveranciers geselecteerd die voldoen aan de norm. Dat biedt je de garantie dat het opladen veilig en op de juiste manier plaatsvindt. Daarnaast garandeert Renault op deze wijze ook alle functionaliteiten van de auto, zoal de werking van het geprogrammeerde verwarmings- en koelsysteem.

Waar staan de laadpalen voor elektrisch rijden?

Er zijn legio apps en websites te vinden die laadpalen goed in kaart brengen. De belangrijkste om te onthouden zijn:

 • My Renault app: In de app van Renault kun je alle laadpalen vinden in Nederland en vele landen in Europa. Je kunt ook je route inplannen inclusief tussenstops om te laden. Koppel jouw Renault ZOE of Twingo Electric direct aan de MY Renault NL app. 
 • Plugsurfing: In de app van Plugsurfing kun je alle publieke laadpalen en snelladers vinden in Nederland en vele landen in Europa.
 • Fastned: Fastned heeft een dekkend en groeiend snellaad netwerk in Nederland. In de app van Fastned kun je al hun snelladers vinden. 
 • Ionity: Ionity heeft een groeiend snellaad netwerk in Nederland. In de app van Ionity kun je al hun snelladers vinden. 

Via bovenstaande websites en apps plan je eenvoudig en zorgeloos al je (zakelijke) ritten, zodat je nooit lang naar een laadpunt hoeft te zoeken.

 

*Gebaseerd op daadwerkelijke praktijkervaring. Actieradius kan evenwel variëren, afhankelijk van factoren zoals plaats van gebruik, wegconditie, rijstijl, temperatuur en beladingsgraad.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!