Renault Bandenspanning Reset

Brandt het storingslampje van de bandenspanning? of heb je hulp nodig bij het resetten hiervan? Lees hier alles over het resetten van de bandenspanning.

Reset procedure voor Twingo, Clio, Captur en ZOE

Stap 1. Contact aan - Druk kort en meerdere keren op één van de knoppen 3 of 4 om de functie ''BANDEN SET TPW'' op het display 2 te selecteren; - Druk lang (ongeveer 3 seconden) op één van de knoppen 3 of 4 om het resetten te starten. Wanneer de boodschap ''SET TPW GESTART'' ongeveer 5 seconden verschijnt, is het verzoek om de referentiewaarde voor de bandenspanning opnieuw in te snelle verwerkt.
Stap 2. Het resetten is afgerond na enkele minuten rijden 
Stap 3. Na de reset komt de melding '' inleren bandenspanning/set tpw'' weer tevoorschijn, door kort op de knop 3 of 4 te drukken kom je terug in het boordcomputermenu.


 

Reset procedure voor Kadjar, Scénic, Mégane, Talisman, Espace en Koleos

Stap 1. Contact aan - Druk kort en meerdere keren op de knop 2 om de bandenspanningsweergave te selecteren en, afhankelijk van de auto, ook de functie ''Bandenspanning''; Druk lang (ongeveer 3 seconde) op knop 2 om het resetten te starten. De knipperende banden gevolgd door de boodschappen '' inleren bandenspanning bezig'' en daarna ''plaatsbepaling banden actief'' wijst erop dat het verzoek om de referentiewaarde voor de bandenspanning te resetten is bevestigd. 

Stap 2. Het resetten kan een paar minuten duren tijdens het rijden

Stap 3.  Als na het resetten korte afstanden worden gereden, is het mogelijk dat de boodschap ''plaatsbepaling banden actief'' na meerdere keren herstarten nog steeds wordt weergeven. Voer dan nogmaals de procedure uit, bij voorkeur op een weg met bochten. 

Stap 4. Als de melding ''plaatsbepaling banden mislukt'' wordt weergeven, heeft de auto de wielsensoren niet goed herkend en dient de inleesprocedure nogmaals uitgevoerd te worden. 


Heb je toch hulp nodig na uitvoeren van deze procedure? Maak dan een afspraak in onze werkplaats.

MAAK AFSPRAAK

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!