Renault remblokken

Voor een veilige verkeerssituatie, voor zowel  jezelf als je medeweggebruiker, is het essentieel dat de remmen goed werken. Hierbij is het van groot belang dat de Renault remblokken in goede staat zijn. Goede remblokken verkorten de remweg en zorgen ervoor dat je in noodsituaties snel stil staat. Kom daarom gerust eens langs onze werkplaats om de remblokken te controleren of vraag online een offerte aan.

WERKPLAATS AFSPRAAK

REMBLOKKEN OFFERTE


Wat doen remblokken?

Remblokken zorgen ervoor dat je kunt remmen met je Renault. De remblokken zitten verwerkt in een zogenaamde remklauw. Deze remklauw zit om de remschijf bevestigd en wanneer je op de rem trapt drukt deze remklauw de remblokken tegen de remschijf aan waardoor de Renault tot stilstand komt. Renault remblokken bestaan uit frictiemateriaal dat voor de wrijving zorgt op jouw remschijf. Door deze wrijving remt de Renault af en komt uiteindelijk tot stilstand.


Wanneer Renault remblokken vervangen?

Wanneer de Renault remblokken vervangen moeten worden hangt erg af van  rijstijl. Wanneer veel in de stad wordt gereden slijten de remblokken sneller dan wanneer het merendeel op de snelweg gereden wordt.  Als de remmen echt versleten zijn herken je dit door een schurend geluid, de remweg die langer wordt en het rempedaal dat anders aanvoelt. Remschijven gaan doorgaans twee keer zo lang mee dan remblokken.


Wat als je de remblokken niet op tijd vervangt?

Wanneer de Renault remblokken niet tijdig vervangen worden zullen de remblokken dusdanig hard verslijten dat het metalen plaatje achter de remblokken in contact komt met de Renault remschijf. Doordat er geen frictiemateriaal aanwezig is tussen de remschijf en de remklauw wordt er tijdens het remmen metaal op metaal gedrukt. Hierdoor remt de Renault gevaarlijk slecht met alle gevolgen van dien. Bovendien worden de remschijven hierdoor volledig kapot gereden. Tijdig vervangen is dus erg belangrijk.


Garantie op Renault remblokken

Wij bieden 12 maanden garantie op service en onderhoud aan een Renault. Onze garantie geldt zowel op de remblokken als op ons uurloon zodat je achteraf nooit voor onverwachte verassingen komt te staan. Door deze uitgebreide garantie weet je dat service en onderhoud aan je Renault zeer vakkundig gebeurt. Toch binnen 12 maanden een defect? Wij herstellen dit kosteloos!


Prijs Renault remblokken

Het vervangen van de Renault remblokken is bij Stam zéér voordelig. Dit zijn officiële Renault remblokken zodat je verzekerd bent van topkwaliteit. Wij werken altijd met all-in prijzen zodat je nooit achteraf voor verassingen komt te staan. Wij geven een vaste prijs waarin de analyse, het arbeidsloon en de onderdeelkosten zitten opgenomen. Renault remblokken vervangen doe je bij Stam zodat je verzekerd bent van een vaste lage prijs en zeer vakkundig herstel. 

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!