Renault airco service

Om optimaal te genieten van frisse lucht in je Renault, zorgt Stam er graag voor dat de airconditioning in topconditie is. En dat is zeker geen overbodige luxe! Stam reinigt  de airco van je Renault al voor € 39,-. In een airco-systeem ontstaan schimmels en bacteriŽn die niet gezond zijn. Wij adviseren daarom jaarlijks deze te reiniging. 

Waarom airco service?

Je kunt je voorstellen dat er nogal wat eisen gesteld worden aan de mechaniek en het onderhoud van het aircosysteem. En dat is niet voor niets: een goed onderhouden aircosysteem loopt namelijk een lager risico op defecten. Dat betekent dat een goed werkende airco altijd en overal voor een aangename temperatuur zorgt in een Renault. En dat is niet alleen van belang in de zomer. Ook in de seizoenen waarin het niet noodzakelijk is om het interieur van de Renault te koelen, is een goed werkende aircosysteem een must. Deze zorgt er bijvoorbeeld bij beslagen ramen voor dat ze snel worden ontwasemd. 

WERKPLAATS AFSPRAAK

AIRCO OFFERTE


4 redenen voor een periodieke Renault aircoservice :

 1. HygiŽne
  Na verloop van tijd hopen er zich vuil, bacteriŽn en andere micro-organismen op in de airco. Tijdens de aircoservice wordt het systeem grondig en hygiŽnisch gereinigd.
 2. Kostenbesparing
  Een goed werken aircosysteem zal minder snel defecten vertonen en minder energie verbruiken. Met tijdig onderhoud voorkom je dure reparaties achteraf en spaar je brandstof. .

 3. Werking
  De airco werkt sneller en efficiŽnter als hij in topvorm verkeert. Hij houdt de Renault heerlijk fris in de zomer en verhoogt tijdens de andere seizoenen de temperatuurcomfort.

 4. Veiligheid
  Als een airco goed functioneert, voorkomt hij dat ramen beslaan. Bovendien houdt hij de bestuurder fris en alert. Tijdens de Renault aircoservice controleert Stam de volledige werking van het aircosysteem. Eventuele herstellingen voert Stam vakkundig voor je uit, vanzelfsprekend tegen scherpe tarieven.

Soorten airco services & all in tarieven:

Airco reiniging €39,-
Controleren werking en temperatuur
Visuele controle staat van leidingen
Reiniging (desinfecteren)

Airco servicebeurt € 159.-
Koudemiddel vervangen
Compressorolie bijvullen
Lektest uitvoeren van het hele systeem d.m.v. contrastvloeistof
Optioneel pollenfilter vervangen

Tips voor het gebruik van jouw Renault aircosysteem:

Even de ruiten open
Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst even de ruiten open. De grootste warmte kan er dan uit. Wanneer de airconditioning koud wordt, de ruiten weer sluiten. Een airco kan namelijk alleen goed functioneren met de ruiten dicht.

Niet te koud
Zet de temperatuur van de airconditioning niet te laag of de ventilator continu op hoge snelheid. Het temperatuurverschil met buiten kan erg groot worden wat onprettig is wanneer je de auto weer verlaat.

Gebruik jouw airco bij regen
Schakel bij beslagen ruiten ook de airconditioning in. De temperatuur mag ook op warm staan. Het gaat erom dat het vocht uit de ventilatorlucht wordt gehaald met de airco aan. Zijn de ruiten condensvrij, laat de airco dan gewoon aan staan. Wanneer je deze direct erna uitzet zullen de ruiten namelijk snel weer beslaan.

Regelmatig gebruiken
Zet de airconditioning minimaal 1 keer per week zo’n 10 minuten aan. Dit zorgt ervoor dat de vloeistoffen in de aircoleidingen weer stromen en dat afdichtingen soepel blijven. Zo voorkom je dat het systeem gaat stinken en tevens dat afdichtingen uitdrogen en gaan lekken.

Schakel de airco eerder uit
Schakel de airconditioning ongeveer 10 minuten voor aankomst op je bestemming alvast uit. Zo kan de condensor van de airconditioning alvast wat vocht kwijt door de warmte van het motorblok ernaast. Dit voorkomt 3 dingen (afhankelijk van het weer):

 1. Wanneer bij de volgende rit de airco wordt aangezet blaast deze niet eerst vochtige lucht wat voorkomt dat de ruiten zullen beslaan.
 2. Er blijft minder vocht achter in de condensor waardoor er minder kans is op bacteriŽn en een stinkend aircosysteem.
 3. Omdat de condensor zijn vocht al kwijt is zal het lekbakje onder de condensor niet overlopen.

Bij zware belasting > airco uit
Moet je Renault hard werken bijvoorbeeld berg opwaarts met een volle belading en/of caravan, zet de airco dan even uit. Dit scheelt weer wat motorvermogen.

Voorkom verstopping van de airco
Houd de luchtinlaten van je Renault vrij van blad en vuil. Kijk bij het schoonmaken van je Renault ook altijd even onder de motorkap ter hoogte van de voorruit of zich daar daar geen bladeren of ander vuil hebben opgehoopt.


WERKPLAATS AFSPRAAK

AIRCO OFFERTE

Genoemde prijzen zijn incl. btw, tenzij anders vermeld. Voor bepaalde Renault-modellen kan een afwijkende prijs gelden voor de Airco Servicebeurt i.v.m. een ander type aircosysteem. Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden op renault.nl. (Prijs)wijzigingen en schrijffouten voorbehouden.

✔ Betrouwbaar ✔ Flexibel ✔ Persoonlijk

Van de 30788 klantreacties is  95% tevreden over Stam!